Champions League: Το αντικείμενο του πόθου για δύο σταρ

Champions League: Το αντικείμενο του πόθου για δύο σταρ

Χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να δουν και οι δύο ξανά στην τηλεόραση τον χαμένο τελικό Champions League των ομάδων τους. Την 1η Ιουνίου του 2019, ο Χάρι Κέιν έφτασε τραυματίας στο μεγάλο ραντεβού της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ και ήταν επί της ουσίας άφαντος στην… άνετη ήττα με 2-0 στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης, στην (χαμένη) ιστορική ευκαιρία της ομάδας του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

«Όταν πας σε τέτοια παιχνίδια και δεν αποδίδεις όπως ξέρεις ότι μπορείς, αυτό πάντα σε πονάει περισσότερο» έλεγε για την (μη) εμφάνισή του στον τελικό, τον οποίο δεν ήθελε να ξαναδεί, αφού τον πληγώνει πάρα πολύ.

14 μήνες αργότερα (23 Αυγούστου 2020), εν μέσω πανδημίας του κορονοϊου και σε ένα άδειο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας, 625 χιλιόμετρα μακριά από τη Μαδρίτη, ο Κιλιάν Μπαπέ τα έδωσε όλα, μαζί με τον Νεϊμάρ, για να νικήσουν τον απροσπέλαστο Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος οδήγησε τη Μπάγερν Μονάχου σε νίκη – τίτλο στις λεπτομέρειες επί της Παρί Σεν Ζερμέν (1-0).

«Η ήττα από την Μπάγερν ήταν η πιο σκληρή της καριέρας μου. Βλέπεις την κούπα εκεί και ξέρεις ότι δεν είναι για σένα. Είναι μια περίεργη αίσθηση, αλλά έτσι είναι ζωή» παραδέχθηκε δύο χρόνια αργότερα, αποκαλύπτοντας ότι «ήθελα να κλάψω, να μείνω μόνος μου».

Οι δύο πικροί, χαμένοι τελικοί ήταν οι μοναδικές περιπτώσεις όπου ο Άγγλος σέντερ φορ παγκόσμιας κλάσης και ο Γάλλος… υπερηχητικός all around έφτασαν τόσο κοντά στη κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Στο διακαές αντικείμενο του πόθου των δύο σούπερ σταρ, αφού με γνώμονα το Άγιο Δισκοπότηρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Μπαπέ αποφάσισε να μείνει στη Παρί της νέας εποχής και ο Κέιν να αποχαιρετήσει την ομάδα της ζωής του για να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί σε μια υπερδύναμη όπως η Μπάγερν Μονάχου, μακριά από την ασφάλεια του Νησιού.

image

Μια Παρί χτισμένη γύρω του

Για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι, η Ρεάλ Μαδρίτης των 14 Champions League τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλες, έστω και αν φέτος δεν εκδηλώθηκε, περιμένοντας με υπομονή το φρούτο να ωριμάσει και να πέσει, ώστε ο Κιλιάν Μπαπέ να κάνει πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο και να φορέσει την λευκή φανέλα της Βασίλισσας.

Και, παρ’ ότι φλερτάρει επικίνδυνα με την οριστική ρήξη με τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο 24χρονος Γάλλος θέλει να γίνει κάτοικος «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Όχι, όμως, ως ένας ακόμα κρίκος μιας αλυσίδας γεμάτης ταλέντου την οποία αποτελούν παίκτες όπως ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο Βινίσιους Ζούνιορ, ο Ροντρίγκο ή ο Φεδερίκο Βαλβέρδε.

Ο Κιλιάν θέλει να προσγειωθεί στη Μαδρίτη ως ο απόλυτος σούπερ σταρ. Ως ο «επόμενος Κριστιάνο Ρονάλντο», ως ο παίκτης που θα ηγηθεί μιας νέας, ένδοξης εποχής στην ισπανική πρωτεύουσα. Ει δυνατόν, ως πρωταθλητής Ευρώπης με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο γαλλικός σύλλογος με τις πλάτες του Κατάρ, παρ’ ότι έφτασε στο σημείο να τον απειλήσει με… μόνιμη εξέδρα τη φετινή σεζόν, κατάλαβε ότι χωρίς αυτόν δεν είχε καμία τύχη τη φετινή σεζόν. Και γι’ αυτόν, άλλωστε, έχτισε μια ομάδα στα μέτρα του.

Δεν διεκδίκησε όσο θα μπορούσε την παραμονή του Λιονέλ Μέσι, ξεφορτώθηκε τον Νεϊμάρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ αντί 90 στην Αλ Χιλάλ, με την πώληση του Μάρκο Βεράτι «έσβησε» όλη την πρώτη εποχή της Παρί και άφησε τον Μπαπέ ως μοναδικό, απόλυτο αστέρι μιας ομάδας που πάλι βρίθει ταλέντου και έχει έναν προπονητή – προσωπικότητα (Λουίς Ενρίκε) που ξέρει τι σημαίνει να κατακτάς το Champions League. Με ομάδα, βεβαίως, που είχε… Μέσι και Νεϊμάρ στις τάξεις της!

Η Παρί είναι στον φετινό «όμιλο του θανάτου» (Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μίλαν, Νιούκαστλ), η εκκινηση της στη Ligue 1 δεν είναι διόλου πειστική, αλλά ο Μπαπέ ελπίζει ότι επιτέλους η διοίκηση βρήκε το «κλειδί» που θα ανοίξει τις πύλες του (ποδοσφαιρικού) Παραδείσου.

«Δεν ξέρω τι χρειάζεται η Παρί Σεν Ζερμέν για να κατακτήσει το Champions League. Δεν είναι ερώτηση για μένα. Πρέπει να μιλήσετε στους ανθρώπους που διαμορφώνουν την ομάδα, που οργανώνουν την ομάδα, που χτίζουν αυτόν τον σύλλογο. Εγώ απλώς προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ» επισημαίνει, αποφασισμένος να κάνει όσο καλύτερα μπορεί την δουλειά του: Να τρελαίνει τις αντίπαλες άμυνες.

Η (ασύνδετη ακόμα) ομάδα που χτίστηκε γύρω του καλείται να σταθεί στο ύψος του αρχηγού και ηγέτης της, ώστε η τελευταία (;) του σεζόν στο «Παρκ ντε Πρενς» να είναι και η τυχερή για την μεγάλη και πολυπόθητη κούπα.

image

Κάτι του χρωστάει το «Γουέμπλεϊ»

Σε μια καριέρα γεμάτη γκολ (κοντά στα 400), αλλά άδεια από τίτλους (κανένας, μηδέν, nada), ο Χάρι Κέιν άγγιξε τέσσερις φορές μια κούπα. Τις τρεις την έχασε αγωνιζόμενους σε τελικούς που έλαβαν χώρα στο πιο συμβολικό γήπεδο της γενέτειράς του, το «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Οι δύο στο Λιγκ Καπ με την Τότεναμ, βεβαίως, δεν τον πόνεσαν όσο αυτός με την Εθνική Αγγλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο χάθηκε στα πέναλτι από την Ιταλία, με τον Άγγλο φορ να φιλοδοξεί φέτος να πάρει εκκωφαντική ρεβάνς.

Ο τελικός του Champions League, άλλωστε, διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ» και ο 30χρονος επιθετικός, στην παρουσίασή του από την Μπάγερν Μονάχου, δήλωσε ξεκάθαρα ότι «θέλω να κατακτήσω το Champions League στο «Γουέμπλεϊ» το 2024».

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος της απόφασής του να αφήσει την Τότεναμ μετά από 13 χρόνια: Να διεκδικήσει και να κατακτήσει μεγάλους τίτλους. Τα Σπιρούνια δεν ήθελαν να αποχωριστούν τον αρχηγό, ηγέτη και πρώτο σκόρερ της ιστορίας τους, εν τέλει ενέδωσαν με ποσό – ρεκόρ για τους Βαυαρούς (100+ εκατομμύρια ευρώ), οι οποίοι διαπιστώνουν ήδη από τα πρώτα παιχνίδια ότι η… απόσβεση δεν θα αργήσει να έρθει.

Ο Κέιν σκοράρει κατά ριπάς, βρίσκεται στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία του και δείχνει αποφασισμένος να πετύχει, ακόμα και αν η σύζυγος και παιδικός του έρωτας, Κέιτ, φέρεται να του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μετακομίσει μαζί του στη Γερμανία και θα μείνει στο Λονδίνο μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους.

Ο Χάρι έχει προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, μαθαίνει γερμανικά για να «δέσει» ακόμα περισσότερο σε μια Μπάγερν που ελπίζει ότι βρήκε στο πρόσωπό του τον κατάλληλο «αντί – Λεβαντόφσκι» και, με οδηγό τον Άγγλο, να διεκδικήσει το τρόπαιο που πήρε τελευταία φορά το 2020.

Ο Κέιν τα… σπάει σε Μουντιάλ και Euro, αλλά το Champions League του αντιστέκεται, έστω και αν έγινε ο πιο γρήγορος που έφτασε τα είκοσι γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, προτού εμφανιστεί στο προσκήνιο το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ.

Ο κορυφαίος Άγγλος σέντερ φορ των τελευταίων τριάντα ετών παρακολούθησε με την καλώς εννοούμενη επαγγελματική ζήλια τον Νορβηγό στράικερ να σηκώνει το τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι και ονειρεύεται (ξύπνιος) ότι φέτος θα είναι η σειρά του. Εάν, άλλωστε, νιώσει νοσταλγία για την Κέιτ, τα παιδιά ή τα fish n’ chips, το Λονδίνο απέχει λιγότερο από δύο ώρες με το αεροπλάνο...