Λίλαρντ, Μπακς: Η προσδοκία και το όνειρο νίκησαν τον ρομαντισμό!

Λίλαρντ, Μπακς: Η προσδοκία και το όνειρο νίκησαν τον ρομαντισμό!

Όρεγκον, Μαϊάμι και τελικά… Μιλγουόκι. Ταξιδιάρα ψυχή δεν τον λες τον Ντέμιαν Λίλαρντ, αλλά η απόγνωση από την αδυναμία του franchise στο Πόρτλαντ να στηρίξει τα όνειρά του, τον ανάγκασε να γίνει περιπλανώμενος. Νομάς για ένα καλοκαίρι, που αναζήτησε μία νέα «Ιθάκη» και τελικά τη βρήκε στη γη που κατοικεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Δίπλα στον άνθρωπο που κρίθηκε για αρκετό καιρό ότι δε θα τα καταφέρει μόνος του, χωρίς έναν σούπερ σταρ δίπλα του. Και τελικά τα κατάφερε, αφού το supporting cast του 2021 αποδείχθηκε παραπάνω από ικανό. Ο Λίλαρντ δε θα έβρισκε ποτέ κοντά του έναν Μίντλετον, έναν Τζρου ή έναν Λόπεζ.

Το Magic Bus τελικά τον έβγαλε συνεπιβάτη τους και πάνω από όλα συνοδοιπόρο του Γιάννη. Οι Μπακς υπό το καθεστώς νέας καθοδήγησης στον πάγκο αναζητούν την επιστροφή στη διεκδίκηση του δαχτυλιδιού. Ο Λίλαρντ κάτι που του λείπει πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο, την καταξίωση. Ένας σπουδαίος σκόρερ, από τους καλύτερους closer της γενιάς του χωρίς να έχει διεκδικήσει την κορωνίδα. Ένα buzzer beater μπροστά στον Πολ Τζορτζ είναι πολύ λίγο για να αφήσει ως κληρονομιά.

Το αντίο στο Όρεγκον κλείνει ένα ταξίδι με αρκετές μεγάλες στιγμές που όμως δεν ενώθηκαν ποτέ για να καλύψουν τα «θέλω» του και να γίνουν η απόδειξη στα «μπορώ» του. Η «Ιθάκη» που είχε μέχρι σήμερα έμοιαζε ταιριαστή αλλά δεν έγινε ποτέ η ιδανική. Το Πόρτλαντ έχει κεντρική θέση στην καρδιά του Λίλαρντ, όμως σε μία σχέση που βάλτωσε, έπρεπε να μπει η τελεία!

image

Το τέλος του ρομαντισμού, η αρχή της λογικής

Η συζήτηση γύρω από το «Νο0» των Μπλέιζερς ήταν ατέρμονη. Μια ανακύκλωση απόψεων που κουβαλούσαν πάντοτε ως ουρά ένα μεγάλο «αλλά». Αλλά δε θα φτάσει ποτέ ως τον τίτλο. Παικταράς αλλά γιατί δε φεύγει. Μία αμφισβήτηση δίχως πραγματική ουσία, μιας και στους Μπλέιζερς δεν υπήρχε ποτέ ένα ρόστερ ικανό να τον βοηθήσει να «σπάσει» το φράγμα.

Μέχρι που ο ίδιος αποφάσισε να δώσει γροθιά στο μαχαίρι. Το Draft του 2023 αποτέλεσε πιθανότατα τη χαριστική βολή, αφού το Πόρτλαντ με το βλέμμα στο μέλλον επέλεξε τον Σκουτ Χέντερσον στο Νο3 αντί να δώσει το καλύτερό του pick για να πλαισιώσει τον Λίλαρντ. Στα 33 του χρόνια ήταν σειρά του Dolla να πει «ως εδώ».

Φτάνοντας σε ένα σημείο που αυτός θα όριζε το πού θα μπει η γραμμή. Το «αλλά» είναι πιθανόν να τον συνοδεύσει και μετά τους Μπακς, αν τελικά δε φτάσουν σε έναν τίτλο παρέα με τον Γιάννη. Και όχι μόνο να τον συνοδεύσει αλλά να μεγεθύνεται διαρκώς, μιας και οι προσδοκίες έγιναν τεράστιες. Επειδή όμως η προσωπικότητά του είναι αρκετά μεγάλη, προτίμησε να ζήσει με την πίεση αλλά και το όνειρο καις ας είναι η… φωτιά του να τον κάψει!

Η λογική υπερνίκησε τον ρομαντισμό και η αφάνεια που θα είχε κινηθεί αν έμενε στο Πόρτλαντ έδωσε τη θέση της στην ελπίδα και την ανυπομονησία για κάτι πολύ μεγάλο.

image

Ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο NBA

Η περσινή σεζόν των Μπακς σταμάτησε αρκετά άδοξα, μιας και οι Μαϊάμι Χιτ μπήκαν ως ανάχωμα από τον πρώτο γύρο των play-offs. Εν τέλει τα «ελάφια» πέτυχαν απέναντί τους μία νίκη, που δεν ήρθε στο γήπεδο. Οι Χιτ ήθελαν από την πρώτη στιγμή τον Λίλαρντ όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και τελικά στο Μιλγουόκι δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία, με μία κίνηση που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Οι ισορροπίες στη λίγκα άλλαξαν για τα καλά. Οι Μπακς έχουν πλέον στα χέρια τους ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο NBA όσον αφορά την επίθεση, κάνοντας το δικό τους... all in. Και μία πεντάδα που μπορεί να… σκορπίσει τρόμο, παρέα με τους Μίντλετον και Λόπεζ. Η συνεργασία των δύο σταρ μπορεί να αποτελέσει το κέντρο βάρους και το γήπεδο να ανοίξει για τα καλά.

Οι Μπακς δεν προσέθεσαν μόνο έναν All Star δίπλα στον Γιάννη. Τέτοιος είναι και ο Μίντλετον! Προσέθεσαν έναν παίκτη από το πρώτο tier του NBA, μία μεγάλη προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που ζει για να έχει την μπάλα και τις ευθύνες στα χέρια του. Η κίνηση του Λίλαρντ φέρνει στο Μιλγουόκι αύρα απόλυτου φαβορί, όπως άλλωστε συμβαίνει από χθες.

Φέρνει μαζί και αυτό που έλειπε στη σειρά με τους Χιτ, κάποιον να πάρει τους προβολείς από τον Αντετοκούνμπο. Να του πάρει μαζί και μερικό από το βάρος που καλείται να σηκώσει στους ώμους του ο Greek Freak.

image

Το τελευταίο κομμάτι των Μπακς

Το καλοκαίρι που πέρασε και η offseason αυτήν, άφηνε μία πικρία στους Μπακς. Μετά τον περσινό αποκλεισμό στον πρώτο γύρο, άπαντες περίμεναν ηχηρή αλλαγή, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη. Μέχρι να έρθει η… βόμβα του Λίλαρντ. Και τώρα αναζητείται ξανά το τελευταίο κομμάτι ενός παζλ με τον Έιντριαν Γκρίφιν να αναλαμβάνει τα ηνία.

Η ομάδα των Μπακς έχει δημιουργήσει τέτοια προσμονή, που μέχρι και ο Αϊζάια Τόμας έφτασε στο σημείο να θέλει να επιστρέψει για να φορέσει τη φανέλα τους. Αυτό που ψάχνουν βέβαια στην Πολιτεία του Γουινσκόνσιν είναι ένας ακόμα γκαρντ. Όπως γίνεται φανερό, η επίθεση των Μπακς δεν ενισχύθηκε απλώς, αλλά έγινε… πυρηνικό όπλο.

Όμως η φυγή του καλύτερου αμυντικού της περιφέρειας και έναν εκ των κορυφαίων στην πίεση της μπάλας, Τζρου Χόλιντεϊ, όπως φυσικά και αυτήν του Άλεν αφήνουν ένα κενό. Ο δεύτερος πόιντ γκαρντ καλείται να έχει και τέτοιες ιδιότητες, με τους Κράουντερ, Γιάννη, Λόπεζ άλλωστε να έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και το πόσο μπορεί να κρύψει το γήπεδο το μέγεθός τους. Ο Κάμερον Πέιν αυτήν τη στιγμή μοιάζει η επικρατέστερη επιλογή για να κλείσει το ρόστερ.

Ένα ρόστερ που δεδομένα αποτελεί το καλύτερο που έχει πλαισιώσει ποτέ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από πλευράς ταλέντου. Αυτό δεν εγγυάται, βέβαια, την επιτυχία. Όταν όμως δίπλα σε έναν σταρ με το μεγαλύτερο work ethic, όπως τον Γιάννη, προσθέτεις τη δίψα του Λίλαρντ, το μείγμα γίνεται… εκρηκτικό.

@Photo credits: NBA/Getty Images