Gazzetta Awards 2023 by bwin: Επιλέξτε τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς!

Gazzetta Awards 2023 by bwin: Επιλέξτε τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς!

Ο αγαπημένος σας θεσμός, τα Gazzetta Awards 2023 by bwin, η μεγαλύτερη διαδικτυακή ψηφοφορία κοινού, ήρθε και φέτος κι εσείς μπορείτε να επιλέξετε ποιους θεωρείτε τους κορυφαίους της χρονιάς που μας πέρασε.

Ψηφίστε σήμερα και δείτε τους αγαπημένους σας αθλητές στην μεγαλειώδη τελετή βράβευσης που θα γίνει και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής.

Παρακάτω ακολουθούν οι υποψήφιοι στην κατηγορία «Προπονητής της Χρονιάς»:

  • Ματίας Αλμέιδα (Ποδόσφαιρο): Η περσινή χρονιά ήταν ονειρική για την ΑΕΚ, με την Ένωση να μπαίνει στο νέο της παλάτι, την OPAP Arena και στα αγωνιστικά να κατακτά το νταμπλ. Στην αγωνιστική διάκριση μεγάλο είναι το μερίδιο του Ματίας Αλμέιδα, με τον Αργεντινό να οδηγεί τους «κιτρινόμαυρους» στην κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου.
  • Θοδωρής Βλάχος (Πόλο): Για μια ακόμα χρονιά, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών έφθασε σε ένα σπουδαίο στόχο, με καθοδηγητή τον Θοδωρή Βλάχο. Ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, η υψηλότερη διάκριση για την εθνική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης και αυτόματη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, από τη Μόσχα το 1980, δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φθάνοντας στις 17 συνολικά παρουσίες.
  • Νίκος Δεληγιάννης (Πόλο): Ο Απόλλων Σμύρνης μέσα στο 2023 γιόρτασε την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, του πρώτου στην ιστορία του προσφυγικού συλλόγου. Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, με τεχνικό τον Νίκο Δεληγιάννη, έφθασε μέχρι την κατάκτηση του Challenger Cup, που έγινε για πρώτη φορά. Στους διπλούς τελικούς με την ισπανική Τεράσα ο Απόλλων επικράτησε με 12-11 στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο και με 18-14 στη Βαρκελώνη.
  • Γιώργος Ζαραβίνας (Χάντμπολ): Η εθνική ομάδα χάντμπολ έπειτα από 19 χρόνια και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005 θα δώσει ξανά το «παρών» στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης. Μια υπέροχη γενιά αθλητών, υπό τις τεχνικές οδηγίες του Γιώργου Ζαραβίνα, χάρισαν στην Εθνική την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 της Γερμανίας.
  • Γιώργος Μπαρτζώκας (Μπάσκετ): Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μια ακόμα εξαιρετική χρονιά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού οδήγησε τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ και στην Euroleague η πορεία των «ερυθρολεύκων» ήταν εξαιρετική. Θα ήταν ονειρική αν ο Γιουλ δεν είχε ευστοχήσει στα τελευταία δευτερόλεπτα και ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στην κατάκτηση της 4ης ευρωκούπας.
  • Γιώργος Πομάσκι (Στίβος): Ο άνθρωπος των χρυσών μεταλλίων ξαναχτύπησε και το 2023. Ο λόγος για τον Γιώργο Πομάσκι, που μαζί με τον αθλητή του, Μίλτο Τεντόγλου κατέκτησαν και πάλι τα πάντα. Ο αθλητής του σπουδαίου προπονητή πήρε το χρυσό σε Παγκόσμιο ανοιχτού και Ευρωπαϊκό κλειστού, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων (Μπρούνο Τζάουλι). Σε απλά ελληνικά αυτό το δίδυμο αυτό κατέκτησε τα πάντα την περσινή χρονιά και είναι έτοιμο να κάνει το ίδιο και στην επόμενη.
  • ‘Άγγελος Ποστέκογλου (Ποδόσφαιρο): Το 2023 ήταν η χρονιά του Ελληνοαυστραλού, Άγγελου Ποστέκογλου. Ο 58χρονος προπονητής πήρε τα πάντα με την Σέλτικ στην Σκωτία (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ) και έκανε το τεράστιο άλμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας τα ηνία της σπουδαίας Τότεναμ. Με τα «Σπιρούνια» κατάφερε να αναδειχθεί για 3 συνεχόμενους μήνες καλύτερος προπονητής, κάτι που δεν είχε κάνει κανείς στο παρελθόν.
  • Τζιάνι Ποστιλιόνε (Κωπηλασία): Και το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη μετάλλια για την ελληνική κωπηλασία, με τον Τζιάνι Ποστιλιόνε να έχει σημαντικό μερίδιο σε αυτό. Ο Ιταλός προπονητής συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρουν οι αθλητές μας 3 αργυρά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ένα χάλκινο επίσης στην ίδια διοργάνωση, ενώ σημαντικές ήταν και οι προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια ακόμα εξαιρετική χρονιά για την ελληνική κωπηλασία που είχε την υπογραφή του Ποστιλιόνε.
  • Βασίλης Σπανούλης (Μπάσκετ): Μετά από μια λαμπρή καριέρα ως αθλητής, ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε με το καλημέρα το τι μπορεί να κάνει και ως προπονητής. Ο ρούκι κόουτς στην πρώτη του χρονιά οδήγησε το Περιστέρι στον τελικό του Κυπέλλου και την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Αυτές οι επιτυχίες του άνοιξαν τον δρόμο για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, την οποία θέλει να οδηγήσει από το Προολυμπιακό του ΣΕΦ στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.
  • Αλμπέρτο Τζουλιάνι (Βόλεϊ): Ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού κατέκτησε με τους Πειραιώτες το πρωτάθλημα, αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι αυτό. Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο 3ο τους Ευρωπαϊκό και συγκεκριμένα στο Challenge Cup, αποκλείοντας στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό με επική ανατροπή μέσα στον Άγιο Θωμά. Μια εξαιρετική χρονιά για τον Ολυμπιακό, που σε μεγάλο βαθμό έχει την υπογραφή του 58χρονου προπονητή.

Gazzetta Awards 2023 by bwin

Η διαδικασία θα είναι live μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Μην χάνεις χρόνο! Ψήφισε τους κορυφαίους στην κορυφαία αθλητική ψηφοφορία που υποστηρίζουν το κορυφαίο στοιχηματικό brand, bwin, το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και η εταιρεία τεχνολογίας lenovo.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΤΑ GAZZETTA AWARDS 2023 BY bwin

image

Τι είναι τα Gazzetta Awards

Τα Gazzetta Awards είναι μια διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργανώνει το κορυφαίο αθλητικό site της χώρας, δίνοντας σε όλους εσάς τη δυνατότητα να ψηφίσετε εκείνους που ξεχώρισαν στις εκάστοτε κατηγορίες. Η διαδικασία ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζεται, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι βασικές κατηγορίες είναι οι εξής: Αθλητής της Χρονιάς, Αθλήτρια της Χρονιάς, Προπονητής της Χρονιάς, Ομάδα της Χρονιάς, Fair Play της χρονιάς και Αθλητής με αναπηρία της Χρονιάς. Ανάλογα με τη σεζόν, υπάρχουν ειδικές κατηγορίες, όπως και ειδικές βραβεύσεις στο τέλος της διαδικασίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τα Gazzetta Awards έχουν ολοκληρωθεί με μια μεγαλειώδη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν οι νικητές της ψηφοφορίας, παράλληλα με ειδικές βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον αθλητισμό, αλλά και προσωπικοτήτων που έχουν καταφέρει να γίνουν πηγή έμπνευσης. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ τα περσινά Gazzetta Awards by bwin διεξήχθησαν στο Μέγαρο Μουσικής, με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Φέτος, τα Gazzetta Awards 2023 by bwin ανανεώθηκαν, κάνοντας την εμπειρία του χρήστη ακόμα καλύτερη και τη διαδικασία της ψηφοφορίας ευκολότερη. Η νέα σελίδα βρίσκεται ήδη στον «αέρα» και πέραν των κατηγοριών, θα μπορείτε να δείτε το δικό μας Hall of Fame, τους προηγούμενους νικητές των βραβείων που έχουν σημαδέψει τον ελληνικό αθλητισμό!