Νέο Suzuki VITARA: Το αυθεντικό Hybrid SUV στην καλύτερη μορφή του

Νέο Suzuki VITARA: Το αυθεντικό Hybrid SUV στην καλύτερη μορφή του

Το νέο Suzuki VITARA αναβαθμίστηκε με πληθώρα νέων στοιχείων σε εξοπλισμό και αισθητική, διατηρώντας τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα των προκατόχων του, που το έχουν καταστήσει συνώνυμο της συναρπαστικής και απρόσκοπτης μετακίνησης.

Το Suzuki VITARA καταφέρνει εδώ και δεκαετίες, σε κάθε του γενιά, να ηγείται της κατηγορίας του χάρη στην τεράστια τεχνογνωσία της ιαπωνικής μάρκας στην κατασκευή γνήσιων SUV, με κύριο γνώμονα την ελευθερία και τη δυνατότητα κίνησης σε κάθε έδαφος. Το νέο Suzuki VITARA ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα στοιχεία τεχνολογίας για την ασφάλεια και την αποδοτικότητα, στο πλαίσιο ενός πολύπλευρου χαρακτήρα που το καθιστά πανεύκολο στην πόλη και ικανό για κάθε απόδραση.

image

VITARA: Κορυφαίο SUV με έντονη προσωπικότητα και νέα χαρακτηριστικά

Το νέο Suzuki VITARA είναι ένα SUV τολμηρό και ξεχωριστό, σχεδιασμένο για δράση. Στο εμπρός μέρος διαθέτει μια επιθετική γρίλια σε piano black χρώμα, «σμιλεμένα» φτερά, κωνικούς προβολείς, και υπερυψωμένη γραμμή αμαξώματος. Εκτός της αισθητικής του αμαξώματος, σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με την υιοθέτηση προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπως και στο εσωτερικό, με την τοποθέτηση μιας νέας οθόνης 9 ιντσών για το χειρισμό του συστήματος πολυμέσων.

Suzuki VITARA 2024

Το σύστημα υποστηρίζει συνδεσιμότητα smartphone μέσω USB και Wi-Fi, ενώ επιτρέπει την πρόσβαση σε πλειάδα εφαρμογών μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Μέσω της εφαρμογής Suzuki CONNECT, ο κάτοχος του νέου VITARA έχει πρόσβαση σε μια σουίτα υπηρεσιών εξ αποστάσεως.

Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να έχει άμεση ενημέρωση για την κατάσταση του αυτοκινήτου του μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες για το πού είναι σταθμευμένο το όχημα, το ιστορικό οδήγησης, ειδοποιήσεις με βάση γεωγραφικά όρια και ώρες κυκλοφορίας, ειδοποιήσεις ασφαλείας, ειδοποιήσεις ενεργοποίησης προειδοποιητικής λυχνίας, καθώς και στοιχεία για την περιοδική συντήρηση του οχήματος και ειδοποιήσεις ανακλήσεων.

Suzuki VITARA 2024

Το νέο VITARA διαθέτει μια πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που προσφέρει προηγμένη ασφάλεια και άνεση. Το νέο Dual Sensor Brake Support II εντοπίζει οχήματα, μοτοσικλέτες και πεζούς, τόσο μπροστά όσο και διαγώνια από το όχημα, και φρενάρει αυτόματα για να αποτρέψει ή να μετριάσει τυχόν σύγκρουση. Το σύστημα παρακολούθησης οδηγού (Driver Monitoring System – DMS) ελέγχει την κατάσταση του οδηγού και τον προειδοποιεί σε περίπτωση κόπωσης ή απροσεξίας. Ο προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας (Adaptive Cruise Control – ACC) διατηρεί μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενώ η ειδοποίηση παραμονής στη λωρίδα (Lane Keep Assist – LKA) βοηθά τον οδηγό να παραμένει στη λωρίδα του. Η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition - TSR) ενημερώνει τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας και άλλα οδικά σήματα, ενώ ο περιοριστής ταχύτητας (Speed Limiter) δεν επιτρέπει στο όχημα να ξεπεράσει μια προκαθορισμένη ταχύτητα.

Suzuki VITARA 2024

Χάρη σε αυτά τα συστήματα, το νέο VITARA συμμορφώνεται απόλυτα με το Γενικό Κανονισμό Ασφάλειας (GSR II), που ισχύει από τον Ιούλιο του 2024 για όλα τα νέα αυτοκίνητα που ταξινομούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

image

Προηγμένα συστήματα μετάδοσης και υβριδικής τεχνολογίας

Το VITARA εφοδιάζεται με την κορυφαία τεχνολογία της ιαπωνικής μάρκας σε κινητήρια σύνολα και συστήματα μετάδοσης, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα επιλογών για να καλύψει κάθε ανάγκη. Διαθέτει δύο υβριδικούς κινητήρες (mild hybrid και strong hybrid), δύο κιβώτια ταχυτήτων (χειροκίνητο ή αυτόματο έξι σχέσεων) και μετάδοση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Χάρη σε αυτό το ευέλικτο σύστημα, το VITARA αποτελεί ένα από τα πιο χαρισματικά υβριδικά αυτοκίνητα της αγοράς, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση, οικονομία καυσίμου και οδηγική εμπειρία.

Suzuki VITARA 2024
Ο κινητήρας 1.5 DUALJET της έκδοσης strong hybrid επιτυγχάνει υψηλή οικονομία καυσίμου (5,0-5,1 λίτρα/100 χλμ) με χαμηλές εκπομπές ρύπων (113-114 γρ./χλμ.) και εξαιρετική απόδοση (ισχύ 116 ίππους και ροπή 138 Nm) σε όλο το φάσμα στροφών για ομαλή και ισχυρή επιτάχυνση. Tο υβριδικό σύστημα αποτελείται από μια μονάδα γεννήτριας (Motor Generator Unit - MGU), μια μπαταρία ιόντων λιθίου 140 V και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Auto Gear Shift (AGS) 6 σχέσεων. Η MGU όχι μόνο παρέχει ισχύ για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση, αλλά παρεμβαίνει και κατά τις αλλαγές ταχυτήτων, με αποτέλεσμα την ομαλή επιτάχυνση.

Suzuki VITARA 2024
1.5 DUALJET Strong Hybrid

Ο κινητήρας 1.4 BOOSTERJET με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V SHVS διαθέτει άμεσο ψεκασμό καυσίμου για μεγαλύτερη οικονομία και βελτιωμένη απόδοση ισχύος. Είναι επίσης εφοδιασμένος με υπερτροφοδότη. Το υβριδικό σύστημα SHVS χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη γεννήτρια - εκκίνηση (ISG) και μια υψηλής απόδοσης μπαταρία ιόντων λιθίου 48V. Η ISG παρέχει υποβοήθηση στον κινητήρα βενζίνης κατά την επιτάχυνση για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου, αθόρυβη και άμεση επανεκκίνηση από στάση και παράγει ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση της μπαταρίας κατά την επιβράδυνση. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του συνόλου, οι εκπομπές CO2 είναι πολύ χαμηλές (119-120 γρ./χλμ.), η κατανάλωση καυσίμου ελάχιστη (5,3 λίτρα/100 χλμ.), ενώ η ισχύς αγγίζει τους 129 ίππους και η ροπή τα 235 Nm. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Suzuki VITARA 2024
1.4 BOOSTER JET Mild Hybrid

Το νέο Suzuki VITARA διαθέτει κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς χάρη στο σύστημα ALLGRIP SELECT. Έτσι εξασφαλίζει ελευθερία κίνησης σε κάθε οδόστρωμα και μάλιστα με τη μέγιστη ασφάλεια και προσαρμοστικότητα, χάρη στη δυνατότητα επιλογής τεσσάρων προφίλ λειτουργίας -Auto, Sport, Snow και Lock. To σύστημα ALLGRIP SELECT της Suzuki είναι διαθέσιμο τόσο με τον strong hybrid όσο και με τον mild hybrid κινητήρα.

Suzuki VITARA 2024

image

Suzuki VITARA 2024, μία ασυναγώνιστη πρόταση σε εξαιρετικά δελεαστική τιμή

Δύο κινητήρες, δύο συστήματα μετάδοσης και τρεις εκδόσεις εξοπλισμού σε συνδυασμό με δέκα χρωματισμούς -πέντε μονοχρωμίες και πέντε διχρωμίες- συνθέτουν την τεράστια δυνατότητα εξατομίκευσης που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές τo νέο Suzuki VITARA.

Suzuki VITARA 2024

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλήρης ακόμα και στη βασική έκδοση GL, ενώ το κόστος των 20.580 ευρώ για την έκδοση με κίνηση στους δύο τροχούς και των 26.180 ευρώ για την τετρακίνητη με το σύστημα ALLGRIP SELECT , καθιστούν το αυτοκίνητο πραγματικά ασυναγώνιστη πρόταση.

Suzuki VITARA 2024

Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης του νέου Suzuki VITARA απολαμβάνει τη σιγουριά 5 ετών εγγύησης καλής λειτουργίας (ή 100.000 χλμ. για τα μηχανικά / ηλεκτρικά μέρη) και 12 ετών για το αμάξωμα. Τέλος, επωφελείται από 5 έτη δωρεάν οδική βοήθεια, για να χαίρεται την κάθε διαδρομή χωρίς την παραμικρή έννοια.