Κάναμε το Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το αμιγώς ηλεκτρικό MG4

Κάναμε το Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το αμιγώς ηλεκτρικό MG4

Το MG4 είναι αναμφίβολα ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει. Παιχνιδιάρικο και λειτουργικό, compact αλλά και ευρύχωρο, το MG4 77 kWh Long Range είναι μία πρωτοποριακή πρόταση. Με ζωηρά και ευέλικτα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που εκφράζουν τη ζωντάνια και το ελεύθερο πνεύμα μιας νεανικής μάρκας σχεδόν 100 ετών.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο ηλεκτρικό hatchback με πλούσια φαρέτρα έξυπνων τεχνολογιών και απίστευτα χαρακτηριστικά οδήγησης. Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, λοιπόν, που έχει φέρει στην ελληνική αγορά ο όμιλος Συγγελίδη αποφασίσαμε να κάνουμε τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, μια απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων.

@gazzetta.gr

Πώς είναι ένα ταξίδι 500 χιλιομέτρων με ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως το MG4; #mg4 #electriccar #mg #gazzettagr #gmotion

♬ πρωτότυπος ήχος - gazzetta.gr

Το αμιγώς ηλεκτρικό MG4 διαθέτει ένα πολυτελές και άνετο εσωτερικό του, κάνοντας ιδιαίτερα ευχάριστο το ταξίδι στον οδηγό, αλλά και στους επιβάτες. Από τη μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό γίνεται ο χειρισμός των περισσότερων λειτουργιών ενώ υπάρχουν και φυσικά κουμπιά στο κάτω μέρος της.

image

Προφανώς το πρώτο πράγμα που θα ρωτούσε κανείς είναι το «τι γίνεται με την αυτονομία του;». H αλήθεια εδώ είναι πως η ένδειξη στο 100% της μπαταρίας έδειχνε 450 χιλιόμετρα αυτονομίας. Με ανοιχτό το Air Condition, ωστόσο, η εμβέλεια κίνησης έφτανε τα περίπου 350 χιλιόμετρα.

...

Το αυτοκίνητο στο δρόμο είναι εξαιρετικά σταθερό. Ως ηλεκτρικό, η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και η επιτάχυνση έρχεται ακαριαία, κάτι που βοηθάει αρκετά στις προσπεράσεις στον αυτοκινητόδρομο. Επίσης, μέσα στην καμπίνα δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα.

Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ταξιδιού και 160 χιλιόμετρα, η πρώτη μας στάση ήταν στα ΣΕΑ Αταλάντης. Εκεί φορτίσαμε για 25 λεπτά (από το 20% στο 80%) και ξοδέψαμε 17.36 ευρώ. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας για περίπου μιάμιση ώρα ακόμη και διανύοντας 150 χιλιόμετρα, κάναμε μία ακόμη στάση στα ΣΕΑ Αλμυρού. Φορτίσαμε για 31 λεπτά, ξοδεύοντας 14.70 ευρώ, με τη μπαταρία μας πλέον να μας βγάζει άνετα τα 218 χιλιόμετρα που έμεναν για Θεσσαλονίκη.

...

Το συνολικό κόστος της διαδρομής μας με το αμιγώς ηλεκτρικό MG4 ήταν 32,06 ευρώ, λιγότερο δηλαδή από το συνολικό κόστος των διοδίων, που έφτασε τα 33,55 ευρώ. Κανάμε περίπου 6 ώρες να φτάσουμε (μαζί με τις φορτίσεις), απολαμβάνοντας ένα άνετο και αρκετά ήρεμο ταξίδι.

Γρήγορο, ασφαλές, εξαιρετικά οικονομικό στη χρήση και με 7 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα εργοαστασιακή εγγύηση να το συνοδεύουν, το MG4 κοιτάει στα μάτια κάθε ανταγωνιστή του.