SWM Ace of Spades 125 ABS & Outlaw 125 ABS: Ιταλικός περφεξιονισμός

SWM Ace of Spades 125 ABS & Outlaw 125 ABS: Ιταλικός περφεξιονισμός

Σχετικά πρόσφατα, το 2017, η SWM αντιπροσωπεύτηκε στη χώρα μας από την K-Motors S.A. με μια μεγάλη γκάμα μικρών και μεσαίων μοτοσικλετών. Με ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του 1970, η ιταλική εταιρεία ξεκίνησε εκ νέου το 2014 την παραγωγή δικύκλων με κορυφαίες προδιαγραφές χάρη στην υποστήριξη του Shineray Group, σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο στο Biandronno της Ιταλίας, στις όχθες της λίμνης Varese, όπου μέχρι τότε κατασκευάζονταν οι μοτοσικλέτες της Husqvarna.

SWM

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα μια μεγάλη γκάμα 6 μοτοσικλετών στην κατηγορία των 125 κ.εκ., και μια πλειάδα μεσαίου κυβισμού δικύκλων στα 300, 400, 500 και 600 κ.εκ., με κομψό ιταλικό design και προηγμένα μηχανικά μέρη. Τα Ace of Spades 125 ABS & Outlaw 125 ABS που θα γνωρίσουμε στη συνέχεια, είναι χαρακτηριστικά του απαράμιλλου ιταλικού σχεδιασμού, που συνδυάζεται με υψηλή απόδοση.

Ace of Spades 125 ABS

Αυτό που ξεχωρίζει άμεσα στην Ace of Spades 125 ABS είναι η νέο-ρετρό αισθητική της με τα στοιχεία των πάλαι ποτέ cafe racer να κυριαρχούν. Στη σχεδίαση ωστόσο σταματά κάθε σχέση με το παρελθόν, καθώς μηχανικά μέρη και εξοπλισμός δείχνουν το μέλλον. Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος κινητήρας των 125 κ.εκ. αποδίδει το μέγιστο της επιτρεπόμενης ισχύς για την κατηγορία διπλωμάτων Α1, δηλαδή 15 ίππους και συνδυάζεται με ένα εύχρηστο κιβώτιο έξι σχέσεων για κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία. Το βάρος ανέρχεται στα μόλις 130 κιλά, ενώ το ύψος της σέλας από το έδαφος στα 72 εκατοστά.

SWM

Ένα μεγάλο δισκόφρενο 300 χλστ.. εμπρός και ένα 220 χλστ. πίσω σε συνδυασμό με δικάναλο ABS εξασφαλίζουν άμεσο φρενάρισμα, ενώ οι ακτινωτές ζάντες με τα ελαστικά Pirelli πλάτους 120 χλστ. εμπρός και 170 χλστ. πίσω με διάμετρο 17 ίντσες προσδίδουν εξαιρετική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Το στιβαρό ατσάλινο πλαίσιο συνδυάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 41 χλστ. και δύο αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου για κορυφαία οδική συμπεριφορά.

SWM

Στο πεδίο του εξοπλισμού περιλαμβάνεται ψηφιακός πίνακας οργάνων, θύρα USB και φώτα LED, τα οποία εξασφαλίζουν απρόσκοπτη ορατότητα. Με κόστος αγοράς τα 2.950 ευρώ, η SWM Ace of Spades 125 ABS αποτελεί μια πρόταση που δεν περνά απαρατήρητη από κανένα και κυρίως από τον αναβάτη που απολαμβάνει καθημερινά κορυφαία αίσθηση οδήγησης. Ταυτόχρονα, μπορεί να οδηγηθεί υπό προϋποθέσεις και με δίπλωμα αυτοκινήτου, ενώ καλύπτεται από 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Outlaw 125 ABS


Με scrambler αισθητική προσέγγιση, το «έκνομο» αδελφάκι του «άσου μπαστούνι» είναι και αυτό μια εντυπωσιακή μοτοσικλέτα. Το Outlaw μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το Ace of Spades αλλά με τονισμένο τον περιπετειώδη χαρακτήρα.

SWM

Και εδώ, ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος κινητήρας των 125 κ.εκ. αποδίδει 15 ίππους και συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το βάρος παραμένει ομοίως χαμηλό στα μόλις 130 κιλά και το ύψος της σέλας από το έδαφος στα 72 εκατοστά. Έτσι, το Outlaw αποτελεί ένα ιδανικό σύμμαχο στις καθημερινές μετακινήσεις, αλλά με «τσαγανό» που του επιτρέπει μικρές αποδράσεις από την ρουτίνα. Ταυτόχρονα, το μεγάλο ρεζερβουάρ με χωρητικότητα βενζίνης 16,5 λίτρων, εξασφαλίζει πολύ μεγάλη αυτονομία πλέον των 400 χιλιομέτρων, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση του κινητήρα.

SWM

Το στιβαρό ατσάλινο πλαίσιο συνδυάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 41 χλστ. και δύο αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, ενώ τα φρένα περιλαμβάνουν μεγάλο δισκόφρενο 300 χλστ.. εμπρός και ένα 220 χλστ. πίσω σε συνδυασμό με δικάναλο ABS. Οι ακτινωτές ζάντες των 17 ιντσών ντύνονται με ελαστικά Pirelli πλάτους 120 χλστ. εμπρός και 170 χλστ. πίσω.

SWM

Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του ψηφιακό πίνακα οργάνων, θύρα USB και φώτα LED, ενώ το κόστος αγοράς ανέρχεται στα 2.990 ευρώ. Όπως και το Ace of Spades, έτσι και το Outlaw μπορεί να οδηγηθεί υπό προϋποθέσεις με δίπλωμα αυτοκινήτου, ενώ καλύπτεται από 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.