Stoiximan Superleague: Με μεγάλες κινήσεις έκλεισε η μεταγραφική περίοδος

Stoiximan Superleague: Με μεγάλες κινήσεις έκλεισε η μεταγραφική περίοδος

Με σημαντικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος στην Superleague, με τις ομάδες να κινούνται δυναμικά προκειμένου να καλύψουν τα όποια κενά έχουν και να εμφανιστούν όσο γίνεται πιο δυνατοί στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τυπικά η μεταγραφική περίοδος έλαβε τέλος από σήμερα 12 Σεπτεμβρίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Μία περίοδος που ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου και που είχε και φέτος ξεχωριστό ενδιαφέρον. Μην ξεχνάμε βέβαια πως υπάρχει φυσικά ακόμα η θερινή μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το διάστημα για τις εσωτερικές κινήσεις ορίζεται από τις 12-9-2024 έως και τις 30-9-2024 (σ.σ. ως ελεύθεροι λογίζονται όσοι έμειναν ελεύθεροι, ανεξαρτήτως που αγωνίζονταν, μέχρι και χθες 11 Σεπτεμβρίου).

Εκεί θα φανεί ποιες ομάδες θα πάνε για το κάτι παραπάνω. Βέβαια όλοι γνωρίζουν πως στους ελεύθερους δεν είναι πολλά τα «λαχεία». Αυτά θα κοιτάξουν κυρίως οι ομάδες μετά το top-5, καθώς έχουν και πιο χαμηλό μπάτζετ. Και για τους μεγάλους όμως είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος ελεύθερος που θα κάνει την διαφορά.

Γράφουν οι: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Δημήτρης Τομαράς, Φώτης Καρακούσης

image

Τι ψάχνουν οι ομάδες στους ελεύθερους

Έχει τη σημασία του να δούμε και το εάν ψάχνουν και κάτι οι ομάδες έως την τελευταία στιγμή. Ο Ολυμπιακός δεν διαφαίνεται πώς θα κάνει άλλη κίνηση παρότι υπήρχαν ορισμένες εκτιμήσεις για αριστερό μπακ και έναν ακόμα χαφ.

Η ΑΕΚ από τη μεριά της μετά και την απόκτηση του Πιερό δεν πρόκειται να κάνουν κάποια άλλη μεταγραφή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ που επίσης έκλεισε το ρόστερ του, αλλά και τον Παναθηναϊκό που δεν θα κοιτάξει την αγορά των ελεύθερων.

Στον Αρη αναζητούν έναν χαφ και έναν φορ. Παρόλα αυτά δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα κλείσουν και τις 2 αυτές προσθήκες. Εντονότερα πάντως η ομάδα ήθελε και έναν άλλον στράικερ. Ο Παναιτωλικός θα κοιτάξει έναν επιθετικό και αυτός αν βρεθεί κάτι καλό. Ο Βόλος αν θα βρεθεί κάποιος που να μπορεί να κάνει την διαφορά θα είναι στη θέση 6. Ο Λεβαδειακός κοιτάζει δύο θέσεις. Αυτή του εξτρέμ που ωστόσο μπορεί να καλυφθεί από τον Ζίνι και αυτή του δεκαριού. Ο Ατρόμητος έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του. Ο ΟΦΗ θα κοιτάξει την αγορά για σέντερ φορ. Ο Πανσερραϊκός θέλει ένα εξάρι, η Athens Kallithea δύσκολα θα κοιτάξει κάτι εκτός αν βρεθεί κάτι καλό στην επίθεση. Τέλος ο Αστέρας AKTOR θα πάει για έναν φορ και η Λαμία για ένα εξτρέμ εφόσον φυσικά βρεθεί κάτι το αξιόλογο.

image

Οι κινήσεις του Big 5

ΠΑΟΚ: Οι «δυνατές» κινήσεις των Θεσσαλονικών και η πώληση του Κουλιεράκη

Στον ΠΑΟΚ οι πλέον «δυνατές» κινήσεις της ομάδας για τη νέα σεζόν αφορούν κυρίως στη γραμμή κρούσης. Εκεί δηλαδή που αποκτήθηκαν ο Φέντερ Τσάλοφ (3 εκατ. ευρώ) και ο Ταρίκ Τισουντάλι (2,2 εκατ. ευρώ), οι οποίοι αναβαθμίζουν σημαντικά τον ΠΑΟΚ στο «9». Από εκεί και πέρα η μεταγραφή του 20χρονου μεσοεπιθετικού Σόλα Σορετίρε, o οποίος προέρχεται από τις Ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνιστά μία προσθήκη με προοπτική. Από την ελληνική αγορά οι πρωταθλητές πήραν τον ελεύθερο Μαντί Καμαρά για τα χαφ και επένδυσαν στον νεαρό Αντώνη Τσιφτσή του Αστέρα Aktor για τον αναπληρωματικό του Κοτάρσκι.

Στο πάρα πέντε έγινε και μεγάλη κίνηση για τον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να αποκτούν Ντέγιαν Λόβρεν που αγωνιζόταν στην Λυών. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Λίβερπουλ και στα 35 του είναι μια σημαντική προσθήκη σε μια θέση που ο «δικέφαλος του βορρά» ήθελε παίκτη μετά και την πώληση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη.

Σε επίπεδο αποχωρήσεων προφανώς δεσπόζει η πώληση του Κουλιεράκη στη Βόλσφμπουργκ (με ένα ποσό στα 15 εκατ. ευρώ plus ποσοστό μεταπώλησης). Ένας ανερχόμενος κεντρικός αμυντικός που ήταν ο βασικός στόπερ του ΠΑΟΚ.

ΗΡΘΑΝ: Τσάλοφ (Ε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τισουντάλι (Ε, Γάνδη), Γκόμες (Α, Ρεάλ Σοσιεδάδ), Κόλεϊ (Α), Κεντζιόρα (Α, Ντιναμό Κιέβου), Τσιφτσής (Τ, Αστέρας Aktor), Μαντί Καμαρά (Μ, Ολυμπιακός), Μπακαγιόκο (Μ, Λοριάν), Σορετίρε (Μ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Θυμιάνης (Α, Πανσερραϊκός), Λύρατζης (Α, δαν.) και Τσαούσης (Α, δαν.), Λόβρεν (Α, Λυών).

ΈΦΥΓΑΝ: Κουλιεράκης (Α, Βόλσφμπουργκ), Φελίπε Σοάρες (Μ, δαν. Φαρένσε), Ράφα Σοάρες (Α), Νάσμπεργκ (Α), Ζ. Ζίβκοβις (Τ), Λύρατζης (Α, δαν. Ναϊμέγκεν), Νάσμπεργκ (Α), Τζίμας (Ε, δαν. Νυρεμβέργη), Ρικάρντο (Ε, δαν. Τσάβες), Αντόνιο (Μ), Τσιγγάρας (Μ), Μεϊτέ (Μ) και Τροστ Εκόγνκ (Α, Αλ Κοχλούντ).

ΑΕΚ: Το καλοκαίρι της αλλαγής ιδιοκτησίας αλλά και σημαντικών μεταγραφών

Η ΑΕΚ είχε ένα καλοκαίρι σημαντικών αλλαγών. Η σημαντικότερη προφανώς ήταν η αλλαγή της ιδιοκτησίας στο κλαμπ και τον Μάριο Ηλιόπουλο να διαδέχεται τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το ρόστερ ενισχύθηκε με το δίδυμο γκολκίπερ με τους Στρακόσα και Μπρινιόλι. Ήρθαν πολύ ποιοτικοί παίκτες με μεγάλα συμβόλαια μεσοεπιθετικά όπως οι Περέιρα και Λαμέλα και ενώ αποκτήθηκε και μάλιστα με ένα ποσό στα 4 εκατ. ευρώ ο Κοϊτά για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Σημαντική ήταν και η κίνηση της τελευταίας στιγμής επίσης για την επίθεση με την απόκτηση του Φραντζί Πιερό μια κίνηση που κόστισε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει η πώληση του Πόνσε στο Χιούστον με 9 εκατ. ευρώ και ενώ έφυγε και ο ηγετικός Σέρχιο Αραούχο.

ΗΡΘΑΝ: Στρακόσα (Τ, Μπρέντφορντ), Μπρινιόλι (Τ, Παναθηναϊκός), Οντουμπάτζο (Α, Άρης), Κοϊτά (Μ, Σιντ-Τρούιντεν), Περέιρα (Μ, Ουντινέζε), Λαμέλα (Μ, Σεβίλλη), Κάλενς (Α, Τζιρόνα) και Τσιλούλης (Μ, Λαμία), Πιερό (Ε, Μακάμπι Χάιφα).

ΕΦΥΓΑΝ: Αθανασιάδης (Τ), Πόνσε (Ε), Σιντιμπέ (Α), Φαν Βέερτ (Ε), Αραούχο (Ε), Κοσίδης (Ε, δαν.), Ραντόνια (Α, δαν. Λαμία) και Χρυσόπουλος (Α, δαν. Ανόρθωση), Ζίνι (Ε, Δανεικός σε Λεβαδειακό)

Ολυμπιακός: Το μεγάλο... μπαμ με τον Γουίλιαν και οι αποχωρήσεις που είχε

Ο Ολυμπιακός έκανε το... μπαμ του με την απόκτηση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ Γουίλιαν παρά τα 36 του χρόνια. Ένα μεγάλο του αστέρι είναι και ο Κρίστοφερ Βέλντε. Ο Νορβηγός διεθνής εξτρέμ που αγωνιζόταν στη Λεχ Πόζναν και έχει δείξει εξαρχής την ποιότητά του στο γήπεδο αλλά και τα δημιουργικά και επιθετικά χαρίσματά του.

Πολύ σημαντική επιστροφή ήταν αυτή του στόπερ Κάρμο που έκλεισε ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ενώ έγιναν κινήσεις και για το κέντρο. Από την άλλη αποχώρησαν ο Ορτα που γύρισε στη Μπράγκα, ο Φορτούνης που έκλεισε στην Αλ Καλίτζ και ενώ ο Ποντένσε συνεχίζει την καριέρα του στην Αλ Σαμπάμπ.

ΗΡΘΑΝ: Αναγνωστόπουλος (Τ, Κηφισιά), Κάρμο (Α, δαν. Νότιγχαμ Φόρεστ), Πιρόλα (Α, Σαλερνιτάνα), Κοστίνια (Α, Ρίο Άβε), Στάμενιτς (Μ, δαν. Νότιγχαμ Φόρεστ), Ντάνι Γκαρθία (Μ, Αθλέτικ Μπιλμπάο), Βέλντε (Μ, Λεχ Πόζναν), Ολιβέιρα (Μ, Γαλατασαραϊ), Γουίλιαν (Ε) και Γιάρεμτσουκ (Ε, Κλαμπ Μπριζ).

ΕΦΥΓΑΝ: Παπαδούδης (Τ), Σίνα (Τ, δαν. Ρίο Αβε), Βέζο (Α, δαν. Εγιούπσπορ), Βρουσάι (Α), Λάιτνερ (Α, δαν. Ζυρίχη), Κίτσος (Α), Ουσεϊνού Μπα (Α), Κάρμο (Α), Ρίτσαρντς (Α), Κίνι (Α), Αλεξανδρόπουλος (Μ), Ορτα (Μ), Ιμπόρα (Μ), Μαντί Καμαρά (Μ), Καμπράλ (Μ), Κούντε (Μ), Μπιελ (Μ, δαν. Σάρλοτ), Καρβάλιο (Μ), Ποντένσε (Μ), Φορτούνης (Μ), Λοβέρα (Μ), Χόλσγκροουβ (Μ), Μπρνιτς (Μ, δαν. Τσέλιε), Πέπε Ροντρίγκες (Μ), Ελ Αραμπί (Ε), Αλγκασίμ Μπα (Ε), Γιόβετιτς (Ε), Αγκιμπού Καμαρά (Μ), Φαντινγκά (Μ) και Ναβάρο (Ε).

Παναθηναϊκός: Πολλές και δαπανηρές μεταγραφές με στόχο την κορυφή

Ο Παναθηναϊκός φέτος πέρασε ένα από τα πιο καυτά μεταγραφικά καλοκαίρια του εδώ και πολλά χρόνια. Οι «πράσινοι», μετά την απόφαση της διοίκησης να ανέβει περαιτέρω το μπάτζετ, έκαναν κινήσεις που δείχνουν πως φέτος θέλουν να παλέψουν μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα και να πάνε και όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη και το Conference League.

Στο «τριφύλλι» θα αγωνίζονται αυτή την χρονιά οι Ουναΐ, Πελίστρι και Τετέ, παίκτες που κόστισαν πολλά χρήματα και σίγουρα ανεβάζουν επίπεδο την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο. Σημαντικές είναι επίσης και οι αποκτήσεις των Μαξίμοβιτς και Ίνγκασον, αλλά και οι παραμονές με κανονικές μεταγραφές των πρώην δανεικών Ντραγκόφσκι και Γεντβάι. Στον αντίποδα αποχώρησαν οι Μπερνάρ και Μπρινιόλι που ήταν γνωστό πως θα φύγουν, αλλά και οι Παλάσιος, Χουάνκαρ, από τους θεωρητικά βασικούς.

ΗΡΘΑΝ: Ουναΐ (Μ, Μαρσέιγ), Πελίστρι (Ε, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μαξίμοβιτς (Μ, Χετάφε), Μπάλντοκ (Α, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Γεντβάι (Α, Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντραγκόφσκι (Τ, Σπέτσια), Ίνγκασον (Α, Μίντιλαντ), Τετέ (Μ, Γαλατάσαραϊ), Μαξ (Α, Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

ΕΦΥΓΑΝ: Μπερνάρντ (Μ), Μπρινιόλι (Τ), Παλάσιος (Μ), Χουάνκαρ (Α), Ξενόπουλος (Τ), Σιδεράς (Α), Τσοκάι (Μ, Δανεικός σε Λεβαδειακό), Αϊτόρ (Ε), Κάτρης (Α, δανεικός σε Λεβαδειακό).

Άρης: Μία σεζόν με αρκετές προσθήκες, δεσπόζει αυτή του Μόντσου

Στον Άρη έγιναν και φέτος αρκετές μεταγραφές. Μία πιο σημαντική και πολύ δαπανηρή κίνηση για τον Άρη ήταν αυτή του Ισπανού κεντρικού μέσου Μόντσου, για τον οποίο έγινε υπέρβαση με πάνω από 3,6 εκατ. ευρώ για το deal με τη Βαγιαδολίδ και ενώ στον ίδιο δόθηκε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Σημαντική και η απόκτηση του Χουάνκαρ ενός παίκτη που έχει δείξει στο πρωτάθλημά μα τι μπορεί να κάνει αγωνιζόμενος για χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Υπήρξε και ο δανεισμός του Χοσέ Σιφουέντες από τη Ρέιντζερς με οψιόν αγοράς. Ενίσχυση και στα εξτρέμ με τον Σίστο αλλά και στα άκρα της άμυνας με τον Ισπανό πρώην της Ιντερνασιονάλ και της Θέλτα, Ούγκο Μάγιο, ο οποίος αντικαθιστά τον Οντουμπάτζο.

ΗΡΘΑΝ: Μόντσου (Μ, Βαγιαδολίδ), Μάγιο (Α, Ιντερνασιονάλ), Χουάνκαρ (Α), Παμλίδης (Μ, ΠΑΣ Γιάννινα), Σίστο (Μ, Αλάνιασπορ), Ντιαντί (Μ, Εσπουάρ ντε Γκεντιαβάγε), Σουλεϊμάνοφ (Μ, Κράσνονταρ), Σίντκλιφ (Τ, Μπρομαποϊκάρνα), Σιφουέντες (Μ, Ρέιντζερς δαν) και Φρίντεκ (Α, Λουκέρνη).

ΕΦΥΓΑΝ: Οντουμπάτζο (Α), Τζούρασεκ (Μ), Ματαρίτα (Α), Κοβάλ (Τ), Χουτεσιώτης (Τ), Βερστράτε (Μ), Παμλίδης (Μ, δαν. Καλαμάτα), Ανσαριφάρντ (Ε), Ντουκουρέ (Μ), Ρουπ (Μ), Χριστοδουλόπουλος (Μ), Πάβισιτς (Μ, δαν. Σεράγεβο), Δεληζήσης (Α), Μπένετ (Μ), Κάρλσον (Μ) και Φεράρι (Α)

image

Οι μεταγραφές των φαβορί για τις θέσεις 5-8

Aστέρας Τρίπολης: Το γέμισμα του ρόστερ και η αλλαγή στον πάγκο

Η χρονιά ξεκίνησε ιδεατά με το... μπαμ στο ΟΑΚΑ και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού αλλά και το "Χ" στο Βικελίδης. Ωστόσο, οι άνθρωποι της ομάδας οδηγήθηκαν στην απόφαση να απομακρύνουν τον Μίλαν Ράσταβατς και να πάνε στην, εν τέλει, λύση του Κλοντ Μακελελέ.

Στην ομάδα επέστρεψε ο Τριανταφυλλόπουλος, ήρθαν οι Τσιντώτας, Μούμο, Αλχο ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι το αν μπορέσει ο διεθνής Ούγγρος Μάρτιν Ανταμ να φέρει τα γκολ του Μιριτέλο. Όσον αφορά στις αποχωρήσεις, το κενό του Μιριτέλο που επέστρεψε στην Αργεντινή μετά το δανεισμό του είναι σημαντικό ενώ ήρθε και το τέλος του Μουνάφο μετά το 2017 όταν και επέστρεψε στην Τρίπολη.

ΗΡΘΑΝ: Ανταμ (Ε, Ουσλάν), Μουνιόθ (Μ, Μπούργκος), Τζίμας (Μ, ΠΑΟΚ), Αλχο (Α, Βόλος), Ρέντζιτς (Μ, Σλόγκαν Μεριντίαν), Τζανδάρης (Μ, Λαμία), Τσιντώτας (Τ, Ατρόμητος), Ντελί (Α, Ιστανμπουλσπόρ), Τριανταφυλλόπουλος (Α, Γκόρνικ Ζάμπρζε), Φαράι (Μ, Σοσό)

ΕΦΥΓΑΝ: Ζουκάνοβιτς (Α), Βαλιέντε (Μ), Μουνάφο (Μ), Καρμόνα (Α), Ατιένθα (Α), Γιάννης Χριστόπουλος (Α), Σίτο (Μ), Βασίλης Σουρλής (Μ), Αντώνης Τσιφτσής (Τ), Μάντζης (Ε)..

ΟΦΗ: Ριζική αλλαγή με στόχο την Ευρώπη

Με τον Δέλλα οδηγό και πολλές αλλαγές στο ρόστερ στόχος δεν είναι άλλος από το να βγει στην Ευρώπη η ομάδα της Κρήτης. Ξεχωρίζει απ' όλες τις κινήσεις του αυτή του Φούντα, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα με συμβόλαιο που δεν βρίσκουμε σε ομάδες πλην του Big 5.

ΗΡΘΑΝ: Καραχάλιος (Μ, ΠΑΣ Γιάννινα), Γκονζάλεθ (Α, Μπούργος), Γιούνγκ (Ε, Οστάνδη), Χατζηθεοδωρίδης (Α, Παναιτωλικός), Χριστόπουλος (Α, Αστέρας Aktor), Νους (Ε, Δ. Αρχεντίνος Τζούνιορς), Κουτσουπιάς (Μ, Σπαλ), Σενγκέλια (Ε, Παναιτωλικός), Σίλβα (Α, Σαν Λουίς), Ταξιάρχης Φούντας (Τράμπζονσπορ), Ντάνιελ Ναούμοφ (ΤΣΣΚΑ 1948), Γιορδόν Σίλβα (Σαν Λουίς), Σαλσέδο (Ε, Ίντερ).

ΕΦΥΓΑΝ: Γκλάζερ (Μ), Τοράλ (Μ), Βούρος (Α), Μεγιάδο (Μ), Μοσκέρα (Ε), Λουκάο (Α), Θοράρινσον (Α), Γρίβας (Ε), Φελίπε (Ε), Γιαννούλης (Α), Αλ Μοχαϊμέντ (Μ), Μπακού (Ε)

Ατρόμητος: Εντυπωσιακές κινήσεις για να βρεθεί και πάλι ψηλά

Στο Περιστέρι έγιναν πάρα πολλές αλλαγές του καλοκαίρι και στον πάγκο και στο ρόστερ. Ο Πάμπλο Γκαρσία, μετά την επιτυχία του στον Πανσερραϊκό, δέχτηκε την πρόκληση της ομάδας του Περιστερίου για το βήμα παραπάνω. Ενίσχυση υπήρξε σε κάθε γραμμή με τους Καρλίτος - Φαν Βέερτ να είναι... άλλη κλάση για την επίθεση, ενώ οι Κίνι, Ουάρντα, Ουεντραόγκο αποτελούν λύσεις από το... πάνω ράφι.

ΗΡΘΑΝ: Χουτεσιώτης (Τ, Άρης), Κοσέλεφ (Τ, Λαμία), Σταυρόπουλος (Α, Βάρτα Πόζναν), Μανσούρ (Α, Εστρέλα Αμαδόρα), Μπρόρσον (Α, Άρης Λεμεσού), Κίνι (Α, Ολυμπιακός), Αργυρίου (Α, Ολυμπιακός Κ-19), Ουεντραόγκο (Μ, Πανσερραϊκός), Μίχορλ (Μ, ΛΑΣΚ Λιντζ), Καλοσκάμης (Μ, Παναθηναϊκός), Ουάρντα (Ε, Πανσερραϊκός), Καρλίτος (Ε, Αστάνα), Μπάκου (Ε, Λέγκια Βαρσοβίας), Φαν Βέερτ (Ε, ΑΕΚ)

ΕΦΥΓΑΝ: Μαρκετζιάνι (Τ), Τσιντώτας (Τ), Ντε Μποκ (Α), Ασεβέδο (Α), Τζαβέλλας (Α), Κιβρακίδης (Α), Κεσχρίντα (Α), Φριτζόνσον (Μ), Κούεν (Μ), Έρλινγκμαρκ (Μ), Κούντε (Μ), Καμαρά (Μ), Ντιρκς (Μ), Ρομπάιγ (Μ), Βαλέντσια (Ε), Βέργος (Ε), Αντζιέλσκι (Ε), Τριμμάτης (Ε).

image

Τι έκαναν οι ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία

Λαμία: Να μείνει όσο γίνεται πιο άνετα κοιτάζοντας και οκτάδα

Η Λαμία είναι μια από τις ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ξεφύγει με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά που βρέθηκε στην 6άδα παίζοντας στα Play Offs. Φέτος με το νέο σύστημα θα είναι θαύμα να μιλάμε για Play Offs τίτλου, καθώς θα βρίσκονται οι 4 πρώτες ομάδες, ωστόσο θα προσπαθήσει να βρεθεί μέσα στην 8άδα διεκδικώντας την έξοδο στην Ευρώπη, κάτι που επίσης είναι δύσκολο. Ο βασικός στόχος είναι η εύκολη και γρήγορη σωτηρία.

Και φέτος υπήρξαν πολλές αλλαγές. Αρχικά στον πάγκο με τον Κύπριο, Μαρίνο Σατσιά και στην συνέχεια με το έμψυχο υλικό όπου ο αριθμός τόσον των παικτών που αποκτήθηκαν, όσο και εκείνων που αποχώρησαν, ήταν διψήφιος.

ΗΡΘΑΝ: Ρατόν (Τ, Βίσλα Κρακοβιάς), Κόστιτς (Τ, Βόλος), Ρινγκ (Α, Αμιέν), Σάντμπεργκ (Α, Χάκεν), Αντράντε (Α, Χίμκι), Ντεντάκης (Α, Λεβαδειακός), Βιτλής (Α, Ηρακλής), Μπίκοφ (Μ, Ντιναμό Μινσκ), Μέκιτς (Μ, Ζαλεζνίτσαρ), Δοϊραλνης (Μ, Ηρακλής), Αθανασακόπουλος (Μ, Παναθηναϊκός Β'), Φουρτάδο (Μ, Παναθηναϊκός Β'), Σιμόνι (Ε, Μακεδονικός), Γουίντο (Ε, Μακάμπι Πέταχ Τίκβα), Βλαχομήτρος (Ε, Ολυμπιακός Β'), Ραντόνια (Α, ΑΕΚ δαν), Ανχελο Ενρίκες (Ε, Μπάλτικα), Αγγελος Συριτούδης (Τ, MSV Neuruppin).

ΕΦΥΓΑΝ: Κοσέλεφ (Τ), Αμαράλ (Α), Σίντκλεϊ (Α), Παπαδόπουλος (Α), Τζανετόπουλος (Α), Βασιλαντονόπουλος (Α), Σιμόν (Α), Σλίβκα (Μ), Τζανδάρης (Μ), Σαντάνα (Μ), Στάνκο (Μ), Τσιλιάνιδης (Μ), Μαρτίνεθ (Μ), Τσιλούλης (Ε), Μάλτσι (Ε), Κοντονίκος (Ε), Τσούκαλος (Ε), Τόσιτς (Ε).

Πανσερραϊκός: Να μείνει και πάλι όσο γίνεται πιο γρήγορα στην κατηγορία

Ο Πανσερραϊκός στην επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία κατάφερε να μείνει με ευκολία και αυτός είναι ο στόχος και για φέτος. Με τον Μιχάλη Γρηγορίου να αντικαθιστά τον Πάμπλο Γκαρσία αποκτήθηκαν παίκτες με εμπειρία στην κατηγορία όπως ο Ντέλετιτς και ο Χαντάκιας. Ο έμπειρος προπονητής φαίνεται να ποντάρει πολλά και στον 25χρονο Γεωργιανό Λούκα Γκουγκεσασβίλι από την Καραμπάγκ αλλά και στη μεσαία γραμμή με τον 28χρονο Καμερουνέζο Βίλφριντ Καπτούμ από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, ο Αμρ Ουάρντα είχε λύσει το συμβόλαιο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν με τα «λιοντάρια» ενώ παρελθόν αποτέλεσε και ο αρχηγός της ομάδας, Κωνσταντίνος Θυμιάνης μεταξύ άλλων. Τέλος, στην κορυφή είναι η πώληση του Κόστα Άλεξιτς στην τουρκική Ιγκντιρ, όπως είχατε διαβάσει στο Gazzetta.

ΗΡΘΑΝ: Γκουγκεσασβίλι (Τ, Καραμπάγκ), Κουτσογούλας (Α, δαν. Ολυμπιακός), Καρασαλίδης (Α, Καλαμάτα), Κατσουλίδης (Α, Ολυμπιακός Β'), Καραμανώλης (Α, Δόξα Κατοκοπιάς), Χαντάκιας (Α, Ζίρα), Σαπουντζής (Μ, Ολυμπιακός Β'), Περούτζι (Μ, δαν. Σαν Λορέντσο), Μαρίνος (Μ, Ολυμπιακός), Λιάσος (Μ, ΠΑΣ Γιάννινα), Ντέλετιτς (Μ, Τράκτορ), Σαλαζάρ (Μ, Ιωνικός), Καχ (Μ, ΑΕΛ Λεμεσού), Καπτούμ (Μ, ΑΕΚ Λάρνακας), Τέρζιτς (Ε, ΙΜΤ Μπέογκραντ), Ντέιβιντσον (Α, Έουπεν), Φάρες (Α, Λάτσιο), Γκίγκιτς ((Ε, Μπολουσπόρ), Ουαγκέ (Α, Ανόρθωση).

ΕΦΥΓΑΝ: Θυμιάνης (Α), Μούργος (Μ), Γούλερι (Μ), Οικονόμου (Μ), Αυλωνίτης (Α), Σαπουντζής (Μ, δαν.), Παπαδημιτρίου (Μ), Ανάκογλου (Μ), Άλεξιτς (Ε), Πηλέας (Α), Μορέιρα (Μ), Ντανκερλούι (Α), Γκοτζαμανίδης (Α), Διαμαντής (Α), Ουάρντα (Ε), Τσαβάν (Τ),

Παναιτωλικός: Μετρημένες κινήσεις για γρήγορη παραμονή

Με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του και με κινήσεις προσεγμένες, η ομάδα του Αγρινίου θα πάει για μια γρήγορη παραμονή, συνεχίζοντας να αποτελεί μια από τις παραδοσιακές ομάδες της Super League. Το καλοκαίρι είχε δυνατές αποχωρήσεις όπως αυτές των Καρέλη, Ταμπίτζε, Ζοάο Πέδρο, Σενγκέλια. Εγιναν κινήσεις με τους Ρουίθ, Τσελίκοβιτς, Παντελάκη, Μαϊντεβατς κι ο Γιάννης Πετράκης που ξέρει την ομάδα έχει μπροστά του το έργο να διατηρήσει την ομάδα και φέτος στην κατηγορία.

ΗΡΘΑΝ: Λαχούντ (ΜΕ, Ατλάντε), Μαϊντεβατς (Ε, Ντέμπρετσεν), Σιέλης (Ε, Βόλος), Παντελάκης (Α, ΠΑΣ Γιάννινα), Ρουίθ (Α, Αντεκουέρα), Αγαπάκης (Α, Αλμυρός Γαζίου), Τσελίκοβιτς (Α, Αχμέτ Γκρόζνι, δαν.), Ρουίς (Μ. Βάρτα Πόζναν), Ρόα (ΜΕ, Ουρακάν).

ΕΦΥΓΑΝ: Καρέλης (Ε), Ταμπίτζε (Α),Φ. Ντουάρτε (ΜΕ), Ζοάο Πέδρο (Ε), Καπίνο (Τ), Χατζηθεοδωρίδης (Μ), Ξενιτίδης (Μ), Λαζαρίδης (Α), Ραγιάς (Τ), Σενγκέλια (ΜΕ), Χουάνπι (ΜΕ), Βοϊλης (Ε), Τσιγγάρας (Μ), Μαλής (Α), Οικονόμου (Α), Μπ. Ντουάρτε (Α), Μπαλντασάρα (Μ), Μπάμποκ (Μ), Αναστασόπουλος (Α, Παναιτωλικός)

Βόλος: Έβαλε ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ του με Βιγιαφάνιες και όχι μόνο

Ο σύλλογος της Μαγνησίας προχώρησε σε κινήσεις με βασικό ζητούμενο να του δώσουν εμπειρία και ποιότητα. Αρχικά ο Λούκα Βιγιαφάνιες άφησε την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ και επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Βόλου ενώ το ίδιο συνέβη με τον Όμρι Άλτμαν που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Χαποέλ Τελ Αβίβ. Ο Φράνκο Φεράρι έλυσε το συμβόλαιο του με τον Άρη και επέστρεψε στον Βόλο για να τον ενισχύσει στα άκρα της άμυνας ενώ ο Γιασίν Ασεχνούν παρέμεινε στο ρόστερ.

Σε επίπεδο αποχωρήσεων ο Σιέλης που ήταν ο βασικός στόπερ έφυγε για τον Παναιτωλικό και ενώ ο Χουάν Μανουέλ Γκαρσία επέστρεψε στην Αργεντινή για χάρη της Νιούελς. Ο δε Άλχο συνεχίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Αστέρα AKTOR.

ΗΡΘΑΝ: Φεράρι (Α, Άρης), Μίλετιτς (Α, Ομόνοια), Κορέα (Α, Ανόρθωση), Σμέουλερ (Α, Εξέλσιορ), Βιγιαφάνιες (Μ, ΑΠΟΕΛ), Μεντιέτα (Μ, Σαντάουνς), Δόσης (Μ, Ελεύθερος), Άλτμαν (Ε, δαν. Χαποέλ Τελ Αβίβ), Κόζτα (Ε, Τορπέντο Μόσχας), Μπερναντού (Μ) και Κόντε (Ε, ΠΑΣ Γιάννινα), Σούντγκρεν (Α, Μακάμπι Χάιφα).

ΕΦΥΓΑΝ: Γκαρσία (Ε), Σιέλης (Α), Μωραϊτης (Ε), Άλχο (Α), Καραγιάννης (Α), Κόστιτς (Τ), Μπαριέντος (Μ), Ολιβέρα (Μ), Καλαμπούκας (Τ), Ποπέσκου (Ε), Μπερτόγλιο (Ε), Τρουγιέ (Μ), Λούνα (Α) και Ράσιτς (Α).

Athens Kallithea: Επέστρεψε για να μείνει

Όχι μία και δύο, αλλά 14 μεταγραφές έκανε το καλοκαίρι Athens Kallithea στη σεζόν της επιστροφής της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 18 χρόνια. Οι νεοφώτιστοι έκαναν τις κινήσεις αυτές με στόχο να καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία.

Μπαραγκάν και Γκέλιος θα είναι οι διεκδικητές για τα γάντια του «άσου». Πασαλίδης, Ισιμά Μιρέν και Μότοκ προστέθηκαν στις επιλογές του Μάστιμο Ντονάτι για την τριάδα των στόπερ, ενώ για τα άκρα της οπισθοφυλακής αποκτήθηκαν οι Σοΐρι - Nίκολιτς (δεξιά) και ο Χάνουσεκ (αριστέρα). Για τα χαφ αποκτήθηκαν Ντιμπά - Μερκάτι και στο «9» Ουλντρίκις και Τζιάνι θα πλαισιώσουν τον αρχηγό Λουκίνα. Φυσικά η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Ματιέ Βαλμπουενά, με τον 40χρονο Γάλλο μεσοεπιθετικό να είναι από τις κινήσεις που βάσει ονόματος έκαναν το μεγαλύτερο «γκελ» μεταξύ των ομάδων εκτός του Big 5.

ΗΡΘΑΝ: Σοΐρι (Α, Κραϊόβα), Μπαραγκάν (Τ, Αλμπαθέτε), Ουλντρίκις (Ε, Καμπούρ), Πασαλίδης (Α, Σαλερνιτάνα), Ισιμά Μιρέν (Α, Φίτεσε), Γκέλιος (Τ, Ιωνικός), Σαρδέλης (Μ, Παναθηναϊκός), Χάνουσεκ (Α, Ανκαραγκουτσού), Μότοκ (Α, δαν. Σαλερνιτάνα), Βαλμπουενά (Μ, Απόλλωνας Λεμεσού), Ντιμπά (Μ, Σερβέτ), Τζιάνι (Ε, δαν. Πίζα), Μερκάτι (Μ, Σασουόλο), Νίκολιτς (Α, Χανιά), Ν' Ντιαγιέ (Μ, Εστορίλ)

ΕΦΥΓΑΝ: Κότσαρης (Τ), Κυνηγόπουλος (Ε), Ραχμάν Ουές (Α), Γκράβιους (Μ), Μπουλούλης (Μ), Τσιντώνης (Μ), Νεκούλ (Μ), Γεβρέμοβιτς (Α), Κολτσίδας (Μ), Ρόσι (Α), Περέιρα (Ε), Βοσνιάδης (Τ), Κακάριος (Ε), Τόρες (Ε), Σίλβα (Μ).

Λεβαδειακός: Και οι Βοιωτοί θέλουν να μείνουν στην κατηγορία

Ο Λεβαδειακός κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα στον βόρειο όμιλο της Superleague 2 κι έτσι εξασφάλισε την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία και όπως είναι φυσικό ο μεγάλος του στόχος είναι να παραμείνει σε αυτή. Όπως ήταν λογικό χρειάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του, έχοντας και νέο προπονητή στον πάγκο του, τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Έκανε πολλές μεταγραφές με τους Εραμούσπε, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Όζμπολτ και Μπάλτσι να ξεχωρίζουν. Εξ' αυτών μόνο οι δύο (Όζμπολντ και Μπάλτσι) επρόκειτο για παίκτες που δεν προήλθαν από την ελληνική αγορά δείχνοντας έτσι την ρότα που ακολούθησαν οι Βοιωτοί στο φετινό τους σχεδιασμό.

Αποχώρησαν συνολικά 16ποδοσφαιριστές ενώ οι Βοιωτοί εισέπραξαν κι ένα σημαντικό έσοδο από την πώληση του ποσοστού δικαιωμάτων που είχαν για τον Φώτη Ιωαννίδη.

ΗΡΘΑΝ: Όζμπολτ (Ε, Χάποελ Τελ Αβίβ), Κ. Παπαδόπουλος (Α, Λαμία), Πλέγας (Μ, ΑΕΛ), Εραμούσπε (Α, ΠΑΣ Γιάννινα), Γκαραβέλης (Τ, Νίκη Βόλου), Πεντρόσο (Μ, ΑΕΛ), Κάσσος (Μ, Νίκη Βόλου), Γιόκε (Μ, Αιολικός), Γιάλοου (Μ, Ελίτ Γιουνάιτεντ), Μπάλτσι (Μ, Νιούελς Ολντ Μπόις δαν.), Μαξιμιλιάνο Μορέιρα (Μ, Πανσερραϊκός), Τσοκάι (Μ, Παναθηναϊκός), Κάτρης (Α, Παναθηναϊκός Β'), Χαβαλές (Α, Νίκη Βόλου), Ζίνι (Ε, ΑΕΚ)

ΕΦΥΓΑΝ: Μπελμόντε (Μ), Πολέτο (Μ), Τσιριγώτης (Ε), Πίρινεν (Α), Κουιρουκίδης (Ε), Κουάδρα (Ε), Ντεντάκης (Α), Σωτηράκος (Α), Μπαΐροβιτς (Ε), Τσελεπίδης (Α), Γκεζαλί (Μ), Νικολιάς (Μ), Νταγκό (Μ), Λόπεθ (Α), Αγγελόπουλος (Τ), Νίκας (Ε, δαν.), Χάμοντ (Μ, δαν.)