Super League 2: Ενα πρωτάθλημα όχι σαν όλα τ' άλλα...

Super League 2: Ενα πρωτάθλημα όχι σαν όλα τ' άλλα...

Γράφουν οι: Γιώργος Ντυμένος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Φώτης Καρακούσης, Σωτήρης Μυκονίου, Βασίλης Μπαλατσός

Η ώρα της αλήθειας έφτασε και σήμερα (20/9) στο Πανθεσσαλικό θα ανοίξει η αυλαία της Super League 2 για την τρέχουσα σεζόν.

Συνολικά 20 ομάδες θα σταθούν στην αφετηρία και στο φινάλε θα υπάρξουν εκείνες που θα πανηγυρίσουν τον προβιβασμό τους στα «σαλόνια», όπως και κάποιες που θα πιουν από το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Οπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος η κατηγορία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, όμως σε σχέση με τα παλαιότερα έτη υπήρξαν ορισμένες αλλαγές στο format, όπου πάντως παραμένουν σε ισχύ τα Play Off και τα Play Out.

Αρχικά να θυμίσουμε ότι το πλάνο που είχε καταρτιστεί ανέφερε πως η λίγκα θα «έτρεχε» με 21 clubs που θα χωρίζονταν σε ένα group των 11 και σε ένα των 10, όμως ο Ιωνικός αποσύρθηκε και αυτόματα έμειναν 20 κάτι που σημαίνει πως οι όμιλοι θα είναι ισόποσοι.

Οι όμιλοι:

Α’ ΟμιλοςΒ’ Ομιλος
ΑΕΛΑΕΚ Β’
ΗρακλήςΚαλαμάτα
Εθνικός Νέου ΚεραμμιδίουΧανιά
Διαγόρας ΡόδουΚηφισιά
ΠΑΟΚ Β’Αιγάλεω
ΚαμπανιακόςΑστέρας Aktor Β'
ΜακεδονικόςΠαναργειακός
Νίκη ΒόλουΠανιώνιος
ΠΑΣ ΓιάννιναΗλιούπολη
ΚαβάλαΠαναχαϊκή

Το format του φετινού πρωταθλήματος της Super League 2

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας (18 «στροφές») θα διεξαχθούν σε κάθε όμιλο ξεχωριστά από δύο επιμέρους μίνι-πρωταθλήματα, τα Play Off και τα Play Out, όπου στα μεν πρώτα θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-5, στα δε έτερα εκείνες του 6-10.

Ολες θα διαιρέσουν τους βαθμούς τους με το ήμισυ (/2), ενώ στα τουρνουά οι αγώνες θα είναι διπλοί, δηλαδή άπαντες θα παίξουν με όλους εντός και εκτός έδρας. Η διαφορά σε σχέση με παλαιότερα είναι πως ύστερα από το φινάλε της regular season ουδείς θα υποβιβαστεί απευθείας.

Μετά και το φινάλε των έξτρα πρωταθλημάτων στην πρώτη κατηγορία θα ανέβουν οι πρώτες από κάθε όμιλο (σ.σ. δύο αθροιστικά) και στη Γ’ θα πέσουν από δύο (σ.σ. τέσσερις αθροιστικά).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει οι τίτλοι τέλους της τρέχουσας περιόδου θα πέσουν στις 13 Απριλίου, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το καλεντάρι και εδώ το πρόγραμμα της regular season.

Την ίδια στιγμή ο σταθμός ΣΚΑΪ διατηρεί από φέτος τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κατηγορίας και όπως θα προσέξετε στο πρόγραμμα της πρεμιέρας έχει μεταξύ άλλων οριστεί να ξεκινήσει παιχνίδι στις 12 το μεσημέρι.

Πλέον όλα δείχνουν πως θα καθιερωθεί ως ώρα με σκοπό να γίνει το «προϊόν» πιο ελκυστικό και να συνάμα να μεταδίδονται απευθείας περισσότερες αναμετρήσεις.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ (21/9)
ΑΕΛ – Καβάλα (14:45)
Καμπανιακός – Νίκη Βόλου (17:00)
Εθνικός Ν. Κεραμιδίου – ΠΑΣ Γιάννινα (17:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ (22/9)
ΠΑΟΚ Β’ – ΠΟΤ Ηρακλής (17:00)

ΔΕΥΤΕΡΑ (23/9)
Διαγόρας Ρόδου – Μακεδονικός (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (20/9)
Παναχαϊκή – ΑΕΚ Β (17:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ (22/9)
Χανιά – Καλαμάτα (12:00)
Ηλιούπολη – Αιγάλεω (17:00)
Παναργειακός – Κηφισιά (17:00)

ΔΕΥΤΕΡΑ (23/9)
Aστέρας B Aktor – Πανιώνιος (17:30)

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας και ο ΣΚΑΪ

image

Α' Όμιλος: Τιτανομαχίες στον Βορρά με Ηρακλή, ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΛ: Στόχος η άνοδος και μόνο αυτή

ΑΕΛ

Την περσινή χρονιά πάλεψε ως το τέλος για να επιστρέψει στην Super League, με τον Λεβαδειακό να είναι αυτός που της πήρε την μπουκιά από το στόμα. Φέτος η ΑΕΛ είναι το φαβορί για να τα καταφέρει και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει το «τρένο». Μια προσπάθεια για την άνοδο που θα γίνει με τον Αλέκο Βοσνιάδη, τον άνθρωπο που έχει καταφέρει να ανεβάσει ομάδες όχι μία και δύο, αλλά 6 φορές, καθώς λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αποφασίστηκε το «διαζύγιο» με τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις, οι «βυσσινί» έκαναν δυνατές προσθήκες παίρνοντας τον Γιόχανσον, τον Αντράντα και παίκτες που έχουν κάνει καλή καριέρα στην χώρα μας όπως οι Μούργος, Βαφέας, Πασάς, Κρητικός και Μπαριέντος. Η ΑΕΛ θέλει να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία, ο κόσμος δεδομένα θα είναι δίπλα στους παίκτες του Βοσνιάδη και μένει να δούμε αν αυτή η πίεση για πρωταθλητισμό βοηθήσει τους Θεσσαλούς.

Ηρακλής: Με δυνατή διοίκηση θέλει να επιστρέψει στο προσκήνιο

Ηρακλης

Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που την τελευταία 20ετία θα λέγαμε, έχει περάσει πολλά. Έχει βρεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων στα τοπικά και τις μικρές κατηγορίες, έχει φτάσει στα πρόθυρα της καταστροφής, αλλά έχει καταφέρει να αντέξει. Φέτος το καλοκαίρι οι διοικητικές εξελίξεις επέστρεψαν και τα χαμόγελα στον κόσμο, με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη να δείχνει έτοιμος να κάνει και πάλι μεγάλο τον «γηραιό».

Οι «κυανόλευκοι» έκαναν το καλοκαίρι σημαντικές κινήσεις παίρνοντας τους Χριστοδουλόπουλο, Χιμένεθ, Ντουκουρέ, Μπαρτόλιο, Χάμοντ, Μαρκετζάνι και συνολικά η ενίσχυση ήταν επιπέδου ομάδας που θα διεκδικήσει την άνοδο. Ο Ηρακλής όπως και η ΑΕΛ και ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχει τον κόσμο στο πλευρό του και με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο θα παλέψει για να επιστρέψει μετά από χρόνια στην μεγάλη κατηγορία.

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου: Η Σταχτοπούτα του πρωταθλήματος

Ethnikos neou keramidiou

Η νεοφώτιστη της κατηγορίας. Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου είναι το «new entry» στο πρωτάθλημα της Superleague 2, καθώς προέρχεται από τη σπουδαιότερη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου. Η ομάδα της Κατερίνης συμμετείχε για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2020-21, όταν ανέβηκε από το τοπικό στη Γ' κατηγορία και την περασμένη σεζόν στέφθηκε πρωταθλήτρια στο 2ο Όμιλο και πανηγύρισε την παρθενική άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία. Αρχιτέκτονας της ανόδου ήταν ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος άφησε την ομάδα για να αναλάβει προπονητής της Εθνικής Νέων.

Την ομάδα της πρώτης σεζόν στη Superleague 2 θα «χτίσει» ο Γιώργος Κυριαζής, ο οποίος είναι επίσης νέος στο πρωτάθλημα. Ο άλλοτε παίκτης του Ηρακλή έχει δουλέψει στην Εθνική Γυναικών, από το 2020 ως το 2023 και στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Ρότσεστερ. O Εθνικός έκανε πολλές κινήσεις για να σχηματίσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, κυρίως με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Από τις κινήσεις που έγιναν ξεχωρίζουν οι έμπειροι, Σάββας Σιατραβάνης - Παναγιώτης Μπάλλας, ενώ ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του 22χρονου επιθετικού Δημήτρη Πανίδη, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ.

Διαγόρας Ρόδου: Από το Νότο στο Βορρά

diagoras

O Διαγόρας είναι έτοιμος για την 5η διαδοχική σεζόν του στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε σχέση με την περσινή σεζόν η αλλαγή είναι στον Όμιλο. Οι Ροδίτες την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνιζόντουσαν στο Νότο, όπως είναι λογικό, όμως φέτος, με τη συναίνεση της ομάδας θα καλύψουν το κενό που υπάρχει στον Βορρά. Θυμίζουμε πως αντίστοιχα τη σεζόν 2023-24 αυτή την αλλαγή είχε κάνει ο μετέπειτα πρωταθλητής του Ομίλου Λεβαδειακός.

Στον πάγκο της ομάδας από το Σμαραγδένιο Νησί επέστρεψε ο Θωμάς Γράφας, ο οποίος είχε φύγει τον περασμένο Φλεβάρη και τελείωσε τη σεζόν στον Αιολικό. Πρόκειται για ιδιαίτερα νεανικό σύνολο, καθώς εκτός από τους 34χρονους Μανιά - Δημόπουλο και τον 31χρονο Γαρουφαλιά οι υπόλοιποι είναι από 25 ετών και κάτω.

ΠΑΟΚ Β': Θα δυσκολέψει πολλούς

ΠΑΟΚ β

Μπορεί σύμφωνα με τον κανονισμό ο ΠΑΟΚ Β' να μην έχει την δυνατότητα να παλέψει για την άνοδο, ωστόσο η παρουσία του μόνο αδιάφορη δεν θα είναι. Οι Θεσσαλονικείς δεν σταματούν να βγάζουν ταλέντα από τις ακαδημίες τους, ταλέντα που στην συνέχεια ανεβαίνουν και στην πρώτη ομάδα. Αυτό θέλουν να κάνουν και φέτος και φυσικά να μην κινδυνέψουν με υποβιβασμό, καθώς μια ομάδα Β' δεν μπορεί να ανέβει, ενώ να πέσει μπορεί.

Στον πάγκο των «ασπρόμαυρων» θα κάθεται ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης και είναι σίγουρο πως και τη νέα χρονιά θα δυσκολέψουν πολλούς. Δεν είναι τυχαίο πως και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ Β' ομάδα δαίμονα και ανέφερε πως θεωρεί πως τον έχει προβληματίσει. Όσον αφορά τα αστέρια, δεν είναι εύκολο να αναφερθούμε σε ένα όνομα, μιας και οι ακαδημίες βγάζουν συνεχώς νέα αστεράκια που θέλουν την δική τους προσοχή.

Καμπανιακός: Να σταθεροποιηθεί στη Superleague 2

Καμπανιακος

Tην περασμένη σεζόν ο Μακεδονικός επέστρεψε στη Superleague 2 μετά από 46 χρόνια περιπλάνησης στη Γ' Εθνική και στα ερασιτεχνικά γήπεδα. Παρά την απουσία της από την κατηγορία η ομάδα της Μακεδονίας κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς τερμάτισε 8η στο +3 από την Κοζάνη που ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Γιώργος Αμανατίδης μπορεί να κατάφερε να σώσει τον Καμπανιακό στη χρονιά της επιστροφής του στη δεύτερη κατηγορία, όμως οι δυο πλευρές έλυσαν φιλικά τη συνεργασία τους, με τον έμπειρο σε αυτό το επίπεδο Κωνσταντίνο Αμανατίδη να τον διαδέχεται. Από τις μεταγραφές που έκανε αξίζει να αναφερθούμε στον Ουρουγουανό χαφ Ματέο Τόρες, ο οποίος πέρυσι ήταν στον Ηρακλή και στον σέντερ φορ Κωνσταντίνο Κωτσόπουλο, ο οποίος στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν ήταν παίκτης της Καλαμάτας.

Μακεδονικός: Για ακόμα μια εύκολη παραμονή

Makedonikos

Ο Μακεδονικός για τρίτη διαδοχική χρονιά θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και o μεγάλος στόχος είναι να σωθεί το ίδιο εύκολα με τις δυο περασμένες σεζόν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρόπερσι βγήκε 8η και την περασμένη αγωνιστική περίοδο συμμετείχε στα Play Off ανόδου και τερμάτισε 6η. Προπονητής του κλαμπ της Μακεδονίας στην περσινή επιτυχημένη σεζόν ήταν ο Στέλιος Μαλεζάς στην πρώτη του δουλειά ως τεχνικός ανδρικής ομάδας, με τον 39χρονο κόουτς να συνεχίζει και φέτος.

Από τις προσθήκες που έγιναν ξεχωρίζουν ο δανεικός 23χρονος ταλαντούχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Χρήστος Ταλιχμανίδης, ενώ με την ίδια μορφή αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό ο Πορτογάλος εξτρέμ Μιγκέλ Ταβάρες. Καλή κίνηση είναι και ο 29χρονος φορ Μιχάλης Κουιρουκίδης, ο οποίος την προηγούμενη διετία πανηγύρισε ανόδους με Κηφισιά και Λεβαδειακό.

Νίκη Βόλου: 100 χρόνια ζωής και επιστροφή στο Παντελής Μαγουλάς

Νίκη Βόλου

Στα 100 χρόνια ζωής της, η ομάδα της Νέας Ιωνίας έχει όνειρο την άνοδο. Η διοίκηση Παπακωνσταντίνου προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ και στον πάγκο είναι ο Στέφανος Ξηροφώτος. Φυσικά το μεγάλο ατού της ομάδας αναμένεται να είναι ιστορική έδρα, Παντελής Μαγουλάς, το οποίο ετοιμάζεται για να ανοίξει και πάλι. Ο κόσμος περιμένει πως και πως να βρεθεί και πάλι στην ιστορική έδρα. Τζιώρας και Λίταινας παραμένουν στην ομάδα από πέρυσι, ενώ οι Ματάους, Βλάχος, Ντάμιαν Σίλβα, Αρίας αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Από την αβεβαιότητα στους υψηλούς στόχους

ΠΑΣ Γιαννινα

Στις αρχές του καλοκαιριού τα πράγματα για τον ΠΑΣ Γιάννινα μόνο ευοίωνα δεν έδειχναν, καθώς ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης είχε βάλει πωλητήριο στην ΠΑΕ, χωρίς κανείς να δείχνει ενδιαφέρον να την αγοράσει. Με τον κίνδυνο της καταστροφής να είναι κοντά, ο πρόεδρος μαζί με τον αδερφό του Ιωάννη, όχι μόνο δεν άφησαν την ομάδα, αλλά με τις κινήσεις που έγιναν δείχνουν πως στόχος είναι η άμεση επιστροφή στην Super League.

Στον πάγκο θα κάθεται ο Αυστριακός τεχνικός, Ρενέ Πομς, ενώ όσον αφορά τις καλύτερες κινήσεις, αυτές είναι ο Μάντζης, ο Χάινριχ, ο Ρίντερ αλλά και ο Νικολιάς που επιστρέφει στα Γιάννενα. Οι Ηπειρώτες όντως ξεκίνησαν αργά την προσπάθεια ενίσχυσης, αλλά έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους είναι έτοιμοι να παλέψουν για να επιστρέψουν στην μεγάλη κατηγορία.

Καβάλα: Επέστρεψε και θέλει να μείνει

Καβάλα

Μετά από μια διετία η Καβάλα επέστρεψε στη Superleague 2. Την πρώτη χρονιά μετά τον υποβιβασμό της τερμάτισε 2η στον Όμιλο της στη Γ' Εθνική, όμως την περασμένη σεζόν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια στο 1ο group του πρωταθλήματος της τρίτης κατηγορίας.

Στον πάγκο τους οι Μακεδόνες θα έχουν τον Νίκο Καραμπετάκη, ο οποίος επιστρέφει στους πάγκους ως πρώτος προπονητής μετά από πάνω από ένα χρόνο. Από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ήταν άμεσος συνεργάτης του Άκη Βάβαλη στην Ντρίτα του Κοσόβου και ένα μήνα αργότερα πήγε στον πρωταθλητή του Νοτίου Ομίλου της Superleague 2 Λεβαδειακό ως βοηθός του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν οι έμπειροι Κωνσταντίνος Τσαμούρης (στόπερ) και Βασίλης Γαβριηλίδης (χαφ).

image

ΑΕΚ Β': Συνεχίζει με επιτυχία την λειτουργία της για τέταρτη σεζόν

aekb_intime

Η ΑΕΚ Β' έκανε πέρυσι αρκετά καλή πορεία φτάνοντας μέχρι και στο γκρουπ του προβιβασμού, χωρίς προφανώς η βαθμολογική κατάταξη να είναι ο βασικός σκοπός λειτουργίας της. Η δεύτερη ομάδα της «Ένωσης» λειτουργεί σαν «προθάλαμος», ώστε να τεστάρονται τα παιδιά των ακαδημιών της, αλλά και διάφορα ταλέντα που μπορεί να εντοπίσει και να φέρει σ' αυτήν, προτού προβιβαστούν στην ανδρική ομάδα. Πέρα από αρκετούς παίκτες της Κ19, που πήραν προαγωγή στην ΑΕΚ Β' φέτος, εκείνη έκανε και αρκετές μεταγραφές, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν οι Κοντονίκος, Νίνιο, Μαυρουδής και Σόσα. Στον πάγκο της ομάδας παραμένει ο Νίκος Κούστας.

Καλαμάτα: Με Αναστό οδηγό για την άνοδο (επιτέλους)

Καλαμάτα

O Γιώργος Πρασσάς συνεχίζει να επενδύει πακτωλό χρημάτων προκειμένου να δει την Μαύρη θύελλα και πάλι στα σαλόνια της Α' Εθνικής. Φέτος τα κλειδικά τα δίνει στον άνθρωπο που εμπιστεύεται απόλυτα: Στον Νίκο Αναστόπουλο, με τον οποίο θέλει να ξεχάσει την περσινή κακή εμπειρια (η ομάδα τερμάτισε 4η) και να δει την ομάδα του να εξασφαλίζει την άνοδο. Εκτός από τον Μπαράλες, στο σόστερ υπάρχουν παίκτες όπως οι Ντιγκινί, Παμλίδης, Μόρσεϊ, Μορέιρα, Ούμπεντα που έρχονται να προσδώσουν εμπειρία και ποιότητα.

Χανιά: Στόχος η άνοδος και φέτος

Χανιά

Μια ομάδα που πρωταγωνίστησε πέρυσι, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την άνοδο από την Athens Kallithea. Ευελπιστεί φέτος να τα καταφέρει, με τον Δημήτρη Σπανό να είναι στον πάγκο. Ο άνθρωπος των ανόδων με Άρη και Ιωνικό αναλαμβάνει τη δύσκολη αυτή αποστολή. Ενα ρόστερ που έχει γεμίσει με εμπειρία και ποιότητα έχοντας παίκτες όπως οι Μουνάφο, Κυριακίδης, Γκοράνοφ, Πινακάς, Λιάτσος, Μάλτσι.

Κηφισιά: Να πάει εκεί απ' όπου ήρθε

Λέτο

Να επιστρέψει στη Super League θέλει η Κηφισιά μετά τον υποβιβασμό της. Ο Σεμπάστιαν Λέτο στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής καλείται να κερδίσει αυτό το στοίχημα! Ξεχωρίζουν στο ρόστερ οι Τεττέι, Μάναλης, Κυριόπουλος, Χόρχε Ντίας και φυσικά ο Αλμπέρτο Μποτία. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων στάθηκε άτυχη στην προετοιμασία, καθώς είδε τα δυο «10αρια» της, τον Νεκούλ και τον Μεντόσα να τίθενται νοκ άουτ με ρήξη χιαστού.

Αιγάλεω: Στόχος η εύκολη παραμονή

aigaleo_eurokinisi

Πέρυσι το Αιγάλεω αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο γκρουπ του υποβιβασμού για να σφραγίσει την παραμονή του. Φέτος, ξεκινάει τη σεζόν έχοντας τον ίδιο στόχο, όμως σκοπεύοντας να τον πετύχει ευκολότερα. Στον πάγκο της ομάδας, παρέμεινε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ενώ η ομάδα ενισχύθηκε με αρκετούς παίκτες, κυρίως Έλληνες και σε καλή ηλικία (Καρβούνης, Τσούκαλος, Καράμπας, Κωστόπουλος κλπ.) προκειμένου να πετύχει τους στόχους της και να αποφύγει τις δυσκολίες της προηγούμενης σεζόν.

Αστέρας Aktor Β': Ενα νέο ταξίδι...

Αστέρας Β

Μια νέα ομάδα που κάνει το ντεμπούτο της φέτος στην κατηγορία. Οι Αρκάδες θέλουν μέσω της Β' ομάδας να αναδείξουν παίκτες και να... ψήσουν κάποιους άλλους για την πρώτη ομάδα. Προπονητής είναι ο Στάικος Βεργέτης που παλαιότερα είχε οδηγήσει την πρώτη ομάδα στο Europa League. Ξεχωρίζει η παρουσία του έμπειρου στόπερ, Χρήστου Γρομητσάρη, ενώ μένει να δούμε τι... ωάρια πιάνουν αρκετοί ξένοι που βρίσκονται στο ρόστερ οπως είναι ο Αιγύπτιος Σεΐφ Ελκχασάμπ, ο Βραζιλιάνος Χελιμπέρτο, ο Καμερουνέζος Κετού κι οι Νιγηριανοί Οκόχ - Αντεσίνια.

Παναργειακός: Επέστρεψε μετά από 31 χρόνια!

panargiakos_intime.

Ο Παναργειακός κατόρθωσε να φτάσει ξανά στο επίπεδο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 31 χρόνια. Έχοντας στον πάγκο του έναν από τους πιο έμπειρους προπονητές των ελληνικών γηπέδων εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, τον 64χρονο Γιώργο Βαζάκα θα παλέψει με όσα «όπλα» έχει στην διάθεσή του προκειμένου να κατορθώσει να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Πανιώνιος: Και πάλι εδώ ο Ιστορικός

Πανιώνιος

Κώστας Ρούπτσος. Αυτός είναι ο άνθρωπος που έφερε πίσω τα όνειρα στην Πλατεία. Ο Πανιώνιος, ταλαιπωρήθηκε αλλά και και πάλι εδώ. Στις επαγγελματικές κατηγογορίες. Ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι εκλεκτός για τον πάγκο, ενώ δεν γίνεται να μην ξεχωρίζει το... μπαμ με τον Δημήτρη Κολοβό, τον Τάσο Αυλωνίτη. Στην ομάδα παραμένει ο Γροντής, που ηγήθηκε της περσινής ανόδου και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιο θα είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας φέτος.

Ηλιούπολη: Νέο ξεκίνημα με στόχο το κάτι παραπάνω από πέρυσι

ilioupoli_intime

Μετά από μία περσινή σεζόν που έμεινε μεν μακριά από τον κίνδυνο του υποβιβασμού, όμως δεν έφτασε ποτέ κοντά και στην άνοδο, η Ηλιούπολη θέλει να βελτιώσει την θέση της. Προχώρησε σε αλλαγή προπονητή με τον Σάκη Παπαβασιλείου να διαδέχεται τον Νίκο Παντέλη. Στο μεταγραφικό «παζάρι» κινήθηκε κυρίως... ψωνίζοντας παίκτες από το πρωτάθλημα της Superleague 2, όπως οι Μάνος, Μαυριάς, Ενομό, Σερπέζης και αρκετοί ακόμη.

Παναχαϊκή: Να αφήσει πίσω τις περσινές δυσκολίες

panachaiki_intime

Με «καύσιμο» την μεγάλη πρόκριση στο Κύπελλο επί της Καλαμάτας των σημαντικών επενδύσεων, η Παναχαϊκή μπαίνει στην φετινή σεζόν της Superleague 2 με στόχο να μην κινδυνεύσει ξανά. Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας θα βρίσκεται και φέτος ο Γιάννης Τάτσης, ο οποίος είδε το ρόστερ του να ενισχύεται με κάποιες ποιοτικές προσθήκες, όπως είναι οι Ρόβας, Ελευθεριάδης, Κοζορώνης, Λυμπεράκης, Νίλι και Πολέτο και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία για το «καμάρι» της Πάτρας.

Β' Ομιλος: Επιστροφή του Ιστορικού, ντεμπούτο Αστέρα και Καλαμάτα, Χανιά, Κηφισιά για κορυφή

@Photo credits: INTIME