Σιώπης: Όταν η ψυχή ξεπερνάει τα όρια που σου βάζει το σώμα

Σιώπης: Όταν η ψυχή ξεπερνάει τα όρια που σου βάζει το σώμα

«Υπάρχουν παίκτες που είναι αυτοί που φαίνονται και που ομορφαίνουν το παιχνίδι και υπάρχουν κι αυτοί που εργάζονται για όλους. Όταν ο Σιώπης σήμερα μπορούσε να πάρει όλες τις κεφαλιές στο πρώτο μέρος για τους άλλους δεν χρειάζεται προπονητής. Ο τρόπος παιχνιδιού του αναγκάζει τους άλλους να τον ακολουθήσουν. Αυτό είναι το μεγαλείο του Σιώπη. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση και δεν είναι εύκολο να τον προσέχεις. Έχει καρδιά τεράστια και τη δίνει σε ότι κάνει» ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Ιρλανδία και τη νίκη της Εθνικής μας με 2-0, ο προπονητής της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Μανώλης Σιώπης έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ, πάντα με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνεισφέροντας τα μέγιστα σε άμυνα, ανάπτυξη και δημιουργία και καταθέτοντας την ψυχή του, όπως κάνει πάντα, όταν πατάει στον αγωνιστικό χώρο.

bwin sponsored

Ένας παίκτης που... λοιδορήθηκε από το Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου και χρειάστηκε να πάει στο εξωτερικό για να αρχίσει να κάνει την καριέρα του που του αξίζει και να κατακτήσει τους πρώτους τίτλους της καριέρας του με την Τραμπζονσπόρ (πήρε το πρωτάθλημα το 2022) και αργότερα να μεταπηδήσει από κει στο σκληροτράχηλο και υψηλό επίπεδο της Championship.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Ο Σιώπης «κατάπιε» την Ιρλανδία και κυριάρχησε

Η μεγάλη εμφάνιση για τον κάθε παίκτη καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά του και την θέση που αγωνίζεται κι έτσι η χθεσινή μεγάλη βραδιά του Έλληνα μέσου δεν έχει ντρίμπλες και γκολ, αλλά πολύ «ξύλο», τρέξιμο και πάσες.

Ο Σιώπης έπαιξε δίπλα στον Δημήτρη Κουρμπέλη σ' αυτό το 4-2-3-1 και ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Ο 30χρονος Έλληνας μέσος πάλεψε σαν «λιοντάρι» κι εμείς θα ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά στα κατορθώματά του με την βοήθεια του Wyscout.

Οι επαφές του με την μπάλα στο γήπεδο:

Siopis.J

Έδωσε συνολικά 22 μονομαχίες από τις οποίες κέρδισε τις 14, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι μ' ένα ποσοστό που άγγιζε το 64% (!!). Κι αυτό κόντρα σε μία χώρα, που μπορεί οι τωρινοί της μέσοι να μην είναι αυτό που λέμε «ντερέκια», ωστόσο πρόκειται για μία σχολή που δίνει έμφαση στο ταχυδυναμικό στοιχείο του ποδοσφαίρου.

Μπορεί τα 168 εκατοστά του ύψους του να αποτελούν ένα μειονέκτημα για την θέση που αγωνίζεται λόγω των πολλών μονομαχιών που εμπλέκονται οι παίκτες που αγωνίζονται εκεί, όμως η ψυχή, το πάθος και η μαχητικότητά του τον ωθούν να ξεπερνάει τα εμπόδια που μπορεί να έβαζαν σε άλλους τα σωματικό μειονέκτημα που έχει.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Οι μονομαχίες του:

siopis3

Σκεφτείτε πως ακόμα κι αν κοιτάξουμε επιμέρους τις εναέριες μονομαχίες μόνο, είχε 3/5, κοινώς πήρε το 60% αυτών, σ' ένα κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο έχει υποτίθεται μειονέκτημα.

Και δεν ήταν μόνο αυτά. Ο Σιώπης τελείωσε το παιχνίδι με 13 επανακτήσεις της μπάλας, οι 9 εκ των οποίων, δηλαδή το 69,2% ήταν στο μισό του αντιπάλου, ανακόβοντας έτσι πολλές επικείμενες επιθέσεις ή αντεπιθέσεις των Ιρλανδών εν τη γενέσει τους και δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα μας να επιτεθεί εκ νέου και άμεσα.

Οι επανακτήσεις που κατάφερε:

siopis1

Ο 30χρονος Έλληνας μέσος της Κάρντιφ έκανε ακόμη επτά κοψίματα ενώ τα κατάφερε όλα αυτά υποπίπτοντας μόλις σ' ένα φάουλ.

image

Η σιγουριά στις πάσες, το 8/9 στις μακρινές μεταβιβάσεις και τα φάουλ που κέρδισε

Ο Σιώπης χθες δεν έμεινε απλώς στα ανασταλτικά του καθήκοντα, τα οποία είναι το δυνατό του σημείο ως παίκτης, αλλά αποτέλεσε σημείο αναφοράς και στην ανάπτυξη της ομάδας.

Δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι εντυπωσιακό, όμως έκανε το απλό με τρομερή συνέπεια. Ο Έλληνας μέσος τελείωσε τον αγώνα έχοντας 33/37 πάσες και ποσοστό επιτυχίας 89%, όμως υπήρχε ένας συγκεκριμένος τομέας σ' αυτές που πραγματικά τα... έσπασε.

Οι πάσες του Σιώπη:

siopis2

Ο λόγος γίνεται για την συνέπειά του στις μακρινές μεταβιβάσεις που από κει που στην καριέρα του δοκιμάζει 3,72 ανά ματς με ποσοστό επιτυχίας 59,1%, χθες έφτασε τις εννιά, με τις οκτώ εξ' αυτών να βρίσκουν στόχο και τον ίδιο να ολοκληρώνει το ματς μ' ένα εντυπωσιακό 89% (!!).

Οι μακρινές του μεταβιβάσεις:

siopis4

Ταυτόχρονα είχε 4/6 πάσες προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου ενώ έκανε και 2/2 πάσες προς την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου.

Γενικώς η χθεσινή εμφάνιση του Μανώλη Σιώπη ήταν ίσως η καλύτερή του με το εθνόσημο κι έρχεται ως επιστέγασμα μιας σειράς θετικών εμφανίσεων με το εθνόσημο και μάλιστα σ' ένα διάστημα που δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό, αφού είχε παίξει μόλις έξι λεπτά στα τελευταία τρία ματς της Κάρντιφ.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Κι όλα αυτά από ένα παιδί που αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό των αποδυτηρίων της Εθνικής ομάδας, αφού είναι μία μόνιμη πηγή θετικής ενέργειας, κάνοντας συνεχώς πλάκες και αστεία. Είναι πάμπολλες οι ιστορίες που έχουν διηγηθεί συμπαίκτες του για το τρομερό δίδυμο που έχουν συνθέσει με τον Πασχαλάκη τα τελευταία χρόνια.

@Photo credits: INTIME