Κριστιάνο Ρονάλντο: Η αδιανόητη... αυτοκρατορία που έχει χτίσει

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η αδιανόητη... αυτοκρατορία που έχει χτίσει

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι μόνο ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, αλλά ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας και μάλιστα αυτοδημιούργητος.

Η επιτυχία του δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά έχει χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει επενδύσεις σε ακίνητα, σε πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη, σε ξενοδοχεία, γυμναστήρια, προϊόντα μόδας και πολλά άλλα.

Ο Πορτογάλος, είναι κάτι περισσότερο από ένας σούπερ σταρ. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο, έχοντας στο όνομά του μία αμύθητη περιουσία.

Το ετήσιο εισόδημα του επιθετικού της Αλ Νασρ αγγίζει τα 260 εκατ. ευρώ, με τα 200 από αυτά να αποτελούν το μισθό του από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Το υπόλοιπο ποσό προκύπτει από διαφημίσεις, συνεργασίες αλλά και έσοδα που έχει από τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η μάρκα «CR7»

Μια από τις πρώτες και πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν η δημιουργία της προσωπικής του μάρκας, της «CR7». Αυτή περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, με επίκεντρο τα ρούχα και τα αξεσουάρ μόδας, όπως εσώρουχα, παπούτσια, αρώματα και γυαλιά ηλίου, τα οποία προφανώς και διαφημίζει ο ίδιος, μιάς και η επιρροή του στο αγοραστικό κοινό είναι μεγαλύτερη απο οποιουδήποτε άλλου.

Τα προϊόντα «CR7» κυκλοφορούν σε συνεργασία με διάφορες μεγάλες εταιρείες μόδας, βάζοντας στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 39χρονου παίκτη της Αλ Νασρ πολλά εκατομμύρια ευρώ, για περισσότερο από μία δεκαετία.

Το συγκεκριμένο brand ξεκίνησε με την κυκλοφορία μιας σειράς εσωρούχων, τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση, κυρίως λόγω της προώθησής της στα social media από τον ίδιο τον Ρονάλντο. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε άλλα είδη προϊόντων, όπως τα ρούχα και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, ενώ πρόσφατα λανσαρίστηκαν αρώματα, αλλά και πανάκριβα ρολόγια περιορισμένης έκδοσης εμπνευσμένα απί τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

image

Ξενοδοχεία «Pestana CR7»

Μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές κινήσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η συνεργασία του με την πορτογαλική αλυσίδα ξενοδοχείων «Pestana» για τη δημιουργία των «Pestana CR7». Πρόκειται για μια αλυσίδα πολυτελών boutique, με έντονο το στοιχείο της πολυτέλειας και του lifestyle που συνδέεται άρρηκτα με το όνομα του Κριστιάνο.

Τα ξενοδοχεία «Pestana CR7» βρίσκονται σε πόλεις, όπως η Λισαβόνα, η Μαδέρα (το νησί όπου γεννήθηκε), η Νέα Υόρκη και το Μαρακές. Αυτά τα ξενοδοχεία είναι σχεδιασμένα με έμφαση στη μοντέρνα αισθητική και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με τις τιμές να είναι φυσικά οι ανάλογες.

Η επιτυχία της αλυσίδας έχει ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω επεκτάσεις και σε άλλες παγκόσμιες αγορές, με τον Ρονάλντο να επενδύει συνεχώς σε ακίνητα που βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες περιοχές ανά τον κόσμο.

image

Υπερ-πολυτελείς κατοικίες και πανάκριβα supercars

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαιά του στην αγορά ακινήτων, έχοντας στην ιδιοκτησία του μερικά από τα πιο πολυτελή σπίτια σε όλο τον κόσμο. Οι επενδύσεις του περιλαμβάνουν luxury κατοικίες στην χώρα του την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες αγορές και στις ΗΠΑ.

Ένα από τα πιο διάσημα ακίνητα του 39χρονου είναι η εντυπωσιακή του βίλα στη Μαδέρα, την οποία έχει μετατρέψει σε ένα είδος «παλατιού» με θέα στη θάλασσα. Η βίλα αυτή είναι εξοπλισμένη με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, όπως γυμναστήρια, πισίνες και πολυτελή σαλόνια, και αποτελεί το προσωπικό του καταφύγιο όταν επισκέπτεται τη γενέτειρά του. Επίσης, έχει στην κατοχή του ένα πολυτελές διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, σε έναν από τους πιο ακριβούς ουρανοξύστες της πόλης των ΗΠΑ, το οποίο κόστισε περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια, το 2015.

Στη Μαδρίτη, και όσο ακόμα αγωνιζόταν στη Ρεάλ, είχε αγοράσει ένα πολυτελές ακίνητο στο «La Finca», μια από τις πιο ακριβές περιοχές της ισπανικής πρωτέυουσας. Η βίλα αυτή διαθέτει όλες τις ανέσεις που θέλει να απολαμβάνει ένας σταρ παγκόσμιας κλάσης, όπως υπερσύγχρονο γυμναστήριο, πισίνα, κινηματογράφο και πολλές άλλες αντίστοιχες παροχές.

Στην Ιταλία, μετά τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους, ο Κριστιάνο αγόρασε και μια βίλα στο Τορίνο. Η κατοικία αυτή βρίσκεται στα προάστια της πόλης του ιταλικού Βορρά, προσφέροντας ιδιωτικότητα και ασφάλεια, ενώ είναι εξοπλισμένη με κάθε λογής πολυτέλεια.

Ο ίδιος είναι γνωστός για τη συλλογή του από πανάκριβα αυτοκίνητα, η οποία περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σπάνια μοντέλα στον κόσμο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μεταξύ άλλων έχει στο γκαράζ του μία Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, που υπερβαίνει σε αξία το 1,7 εκατομμύριο!

Επιπλέον, έχει στην κατοχή του supercars της Άστον Μάρτιν, της Μακλάρεν, της Φεράρι αλλά και μία Μερσέντες, η οποία κοστίζει περίπου 600.000 ευρώ.

image

Γυμναστήρια «CR7 Fitness» και κεφάλαια σε start-up επιχειρήσεις

Ο Ρονάλντο έχει επίσης επενδύσει στον τομέα της υγείας και της ευεξίας δημιουργώντας την αλυσίδα γυμναστηρίων «CR7 Fitness». Τα γυμναστήρια αυτά ακολουθούν τη φιλοσοφία του Ρονάλντο σχετικά με την άσκηση και την υγεία, προωθώντας έναν ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής. Παράλληλα, παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες γυμναστικής και διατροφής, βασισμένες στις προσωπικές προπονητικές μεθόδους του ποδοσφαιριστή.

Η αλυσίδα «CR7 Fitness» έχει ως στόχο να επεκταθεί παγκοσμίως, με επίκεντρο την Πορτογαλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και συνεχώς ανοίγει νέα γυμναστήρια σε επιλεγμένες τοποθεσίες.

Εκτός από τις άμεσες επενδύσεις σε ακίνητα και γυμναστήρια, ο επιθετικός της Αλ Νασρ έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά του και σε άλλους τομείς, όπως η τεχνολογία. Συνεργάζεται με αρκετές επιχειρήσεις και προσφέρει επενδυτικά κεφάλαια για την ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Έντονο είναι το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που ασχολούνται με την τεχνολογία.

Η Face Fitness App, εφαρμογή γυμναστικής που προσφέρει προπονήσεις και προγράμματα υγείας, εφαρμογές για esports αλλά και η Insparya Hair Clinic, μια κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μερικές από τις εταιρείες που ο ίδιος έχει στηρίξει οικονομικά από την αρχή της ίδρυσής τους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image