Νίκος Αναστόπουλος Vs Σούλη Παπαδόπουλου: Και πάλι απέναντι! (vids)

Νίκος Αναστόπουλος Vs Σούλη Παπαδόπουλου: Και πάλι απέναντι! (vids)

Design: Χρήστος Ζωίδης

Νίκος Αναστόπουλος και Σούλης Παπαδόπουλος. Σούλης Παπαδόπουλος και Νίκος Αναστόπουλος.

Οι δυο τους βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι.

Ο «Αναστό» στον πάγκο της Καλαμάτας, ενώ ο Σούλης Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Παναχαϊκή και κάνει ντεμπούτο με την ομάδα της Πάτρας (ξανά), στο αυριανό ντέρμπι της Πελοποννήσου μέσα στην έδρα της Μαύρης Θύελλας».

Μάλιστα, τελευταία φορά που βρέθηκαν οι αντιμέτωποι οι δύο έμπειροι κόουτς, ήταν και πάλι σ' ένα Καλαμάτα-Παναχαϊκή, στις 18/11 του 2022. Το ματς τότε είχε έρθει ισόπαλο χωρίς σκορ, με τους δύο τεχνικούς να παραδέχονται μετά στις δηλώσεις του ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

Δύο χρόνια μετά, η ίδια... κόντρα θα αναβιώσει. Οι γηπεδούχοι είναι στην 3η θέση και θέλουν με τη νίκη να συνεχίζουν να πιέζουν μαζί με Κηφισιά και Πανιώνιο για την κορυφή. Από την άλλη, η Παναχαϊκή, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Τάτση, με τρεις βαθμούς στην κατάταξη θέλει να αρχίσει να παίρνει τα... πάνω της και να φτάσει σε μια γρήγορη παραμονή.

image

Η αρχή της κόντρας και όσα έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους

Πάντως, όταν σε ρωτούν να μιλήσεις για... κόντρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σίγουρα το μυαλό κάποιου θα πάει σ' αυτήν μεταξύ του Σούλη Παπαδόπουλου και του Νίκου Αναστόπουλου.

Κι οι δύο κατά καιρούς έχουν πει πολλά ο ένας για τον άλλον...

28/1/2006: Προοδευτική-Άρης 0-1

Ο Ζιλ Ντομορό σκόραρε στις καθυστερήσεις το νικητήριο γκολ για τον Άρη, ενώ ακυρωθεί γκολ για τους βυσσινί. Τέρμα το οποίο ήταν κανονικά, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα, ο Σούλης Παπαδόπουλος σ' αυτό το ματς αποβλήθηκε και με το τέλος της αναμέτρησης πήδηξε από τα κάγκελα για να πάει να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία. Αυτά που ακολουθούν στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ του Αναστόπουλου και Παπαδόπουλου έχουν μείνει.

Αναστόπουλος: «Για 'μας δεν σημαίνει τίποτα»

Ο κόουτς των κιτρίνων δήλωσε αρχικά: «Για 'μας δεν σημαίνει τίποτα, οι πανηγυρισμοί τελειώνουν εδώ και προχωράμε για το επόμενο ματς. Τίποτα άλλο», είπε αρχικά και μετά απάντησε σε ερώτηση για το αν ήταν τυχερή ομάδα του που μπήκε το γκολ σις καθυστερήσεις. Επίσης, δεν άρεσε στον Σούλη Παπαδόπουλο ότι σηκώθηκε κι έβαλε δίπλα του τον Νεμπεγλέρα.

«Εγώ καθόμουν δίπλα σου κ. Νίκο όταν μίλαγες», του σχολίασε την ώρα που πήγαινε να κάτσει παραδίπλα και στη συνέχεια είπε:

Παπαδόπουλος: «Ο Σούλης φοράει παντελόνια, για να είσαι προπονητής του Αρη πρέπει να έχεις μεγάλη καρδιά»

«Του Αρη το γκολ είναι κανονικό και είναι και δουλεμένο. Εγώ ξέρω να σέβομαι και να εκτιμώ. Το έχω δει και με τον Εθνικό Αστέρα του Ντομορό, απλά σε 'μας είχε βγει ο Αρχοντούλης και είχαν αλλάξει τα μαρκαρίσματα. Ο Σούλης φοράει παντελόνια, ένα το κρατούμενο. Μία ομάδα υήρχε μέσα στο γήπεδο, το είδατε. Το είδαν και από την τηλεόραση. Το είδαν και στο πρώτο παιχνίδι στο Χαριλάου. Πετύχαμε ένα κανονικά γκολ, είχαμε και 2-3 πάρα πολύ κλασικές ευκαιρίες - ειδικά με τον Ρόβα και τον Σέγγο, αν δεν κάνω λάθος. Νομίζω ότι δικαιούμασταν να νικήσουμε, το γκολ που ακύρωσε, δεν ακυρώνεται πουθενά. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα, αλλά για να είσαι προπονητής του Αρη και ποδοσφαιριστής του, πρέπει να έχεις και μεγάλη καρδιά και να δέχεσαι την ανωτερότητα του άλλου».

Στο 3' και 56'' η Συνέντευξη Τύπου:

Η συνέχεια της διαμάχης στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6

«Την κασέτα την ξέρουμε. Στον πρώτο γύρο που ισοφάρισε η Προροδευτική στο 92’ ήταν το γκολ κανονικό, αλλά εμείς που νικήσαμε στο 92’ υπάρχει πρόβλημα. Εμείς υποτίθεται πρέπει να ελέγχουμε τα νεύρα μας και να είμαστε πιο εγκρατείς. Δεν θέλω να μπω σε αυτά, γιατί αν μπεις σε τέτοιες καταστάσεις χάνεις και το δίκιο σου. Ένας τσακωμός δεν είναι μονόπλευρος. Κανένας δεν μπορεί να σε μειώσει εφόσον δεν σε κερδίσει. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Από λόγια…», δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος, ενώ αναφερόμενος στην τιμωρία της έδρας της ομάδας του, που ακόμη δεν έχει αγωνιστεί παρουσία του κόσμου της για τη φετινή σεζόν, είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει άλλη ομάδα εκτός από τον Άρη να παίζει χωρίς φιλάθλους για οκτώ αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο», είπε ο Νίκος Αναστόπουλος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σούλης Παπαδόπουλος: «Δικαίωμα του του κ.Αναστόπουλου. Στον αέρα να μιλάς για να κερδίσεις τις εντυπώσεις είναι πολύ εύκολο. Η σχέση μου με τον κ.Αναστόπουλο ήταν πάρα πολύ καλή. Έτσι όπως μιλά ο Σούλης για εκείνον δεν έχει μιλήσει κανένας άλλος. Εγώ είχα πρόβλημα μόνο με τον βοηθό και διαμαρτυρήθηκα σίγουρα έντονα. Παίρνω τις αποφάσεις μου και έχω τις κυρώσεις γι’ αυτό. Δεν έχω τίποτα με τον κ.Αναστόπουλο. Εγώ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια του είπα πως είναι γκολ και μου είπε πως είναι δύο μέτρα οφσάιντ. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε το μαύρο άσπρο. Είναι από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος σκόρερ που έχει βγάλει η Ελλάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε τη δική μας ιστορία, μικρή ή μεγάλη. Όταν είμαστε μόνοι τι να το κάνεις; Να λες άλλα μπροστά και άλλα πίσω... Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πολύ αξιόλογο, υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές. Το γκολ της Προοδευτικής ακυρώνεται; Δεν τιμωρούνται αυτοί που σκοτώνουν το ποδόσφαιρο. Φταίμε εμείς οι προπονητές και οι πρόεδροι που δεν κοιτάμε πώς θα φτιάξουμε τις ομάδες μας, αλλά πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας, ανεξάρτητα από το αν εκεί που θα πάμε δεν έχουμε τίποτα να προσφέρουμε», τόνισε.

15/12/2008: Πιερικός - Καβάλα 1-3

Αναστόπουλος: «Είμαστε πολύ τσαντισμένοι, το 3-1 δε μας ικανοποιεί»

Η Καβάλα νικά μέσα στην Κατερίνη με 3-1 κι μετά ο Νίκος Αναστόπουλος δήλωσε: «Είχαμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Ίσως το σκορ, αν ήμασταν πιο προσεκτικοί - και γι' αυτό είμαστε τσαντισμένοι και στεναχωρημένοι - γιατί έπρεπε να κάνουμε κι άλλα γκολ. Είμαστε πολύ τσαντισμένοι, το 1-3 δεν μας ικανοποιεί».

Παπαδόπουλος: «Η Καβάλα δεν είχε χάσει τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, είχε χάσει τη μπάλα»

Ο Σούλης Παπαδόπουλος... σήκωσε το γάντι απατώντας: «Η Καβάλα δε είχε χάσει τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, είχε χάσει τη μπάλα. Το σκορ έπρεπε να ήταν τέσσερα με πέντε μηδέν. Στο δεύτερο με τις αλλαγές που έκανε ο κύριος Αναστόπουλος, οι αλλαγές ξέρεις ποιες ήταν; Ο λάινσμαν. Το είδατε όλοι. Τώρα τι λέει που είναι στεναχωρημένοι που έβαλαν πολλά γκολ... Τη μπάλα έχασαν. Κι όσο για το Μάιο που πανηγυρίζουν και πέρυσι στον Εθνικό Αστέρα που ήταν για να πανηγυρίσει το Μάιο και στον Ιωνικό και δεν πανηγύρισε. Ο Σούλης πανηγύρισε και στον Βόλο και στην Κατερίνη».

Η συνέντευξη Τύπου στο 1' και 58'':

16/1/2011: ΟΦΗ-Βέροια 2-0

Ο αγώνας που διεξήχθη ε στο «Γεντί Κουλέ» τελείωσε με 2-0 υπέρ των Κρητικών. Ο Αναστόπουλος και πάλι δήλωσε ότι ήταν στεναχωρημένος και τσατισμένος γιατί η ομάδα του πετυχε μόλις δύο γκολ.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος απάντησε λέγοντας ότι υπήρχε μόνο μία ομάδα, η Βέροια, η οποία δεν κέρδισε γιατί έτσι το ήθελαν κάποιοι άλλοι.

image

«Τον Αναστόπουλο τον σέβομαι πάρα πολύ - ειδικά ως ποδοσφαιριστή. Προπονητικά δεν έχω να ζηλέψω κάτι»

Ο Κορυδαλλιώτης κόουτς, πάντως, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Gazzetta, είχε δηλώσει για την... κόντρα με τον «αλενατόρε», ξεκαθαρίζοντας ότι τον σέβεται πάρα πολύ και ειδικά ως ποδοσφαιριστή.

Στο μεταξύ σας, εσείς ή ο κύριος Αναστόπουλος έχετε πιο πολλές νίκες;

«Εχω και νίκες και ήττες και ισοπαλίες. Νομίζω ότι οι νίκες μου είναι περισσότερες αλλά του έχω κάνει και μεγάλα διπλά. Με τον Πιερικό είναι το ένα και το άλλο είναι με τον Άρη όταν ήταν εκείνος στον Ατρόμητο. Βέβαια, μου έχει κάνει κι εκείνος ένα με τον Άρη, το 0-1 στο 90' όταν ήμουν στην Προοδευτική. Υπάρχουν πολλές κόντρες».

Αυτό είναι το ματς που σας είδαμε να πηδάτε από την εξέδρα μέσα στο γήπεδο;

«Ναι, ήμουν τιμωρημένος. Εχουμε βάλει πεντακάθαρο γκολ με τον Θάνο στο 85', το ακυρώνει ο διαιτητής και βάζουν αυτοί γκολ στις καθυστερήσεις, στο 95'».

Στο παρακάτω video όσα είχε πει ο Σούλης Παπαδόπουλος για τον Νίκο Αναστόπουλο:

@Photo credits: eurokinissi