Αυθεντικός Μαραθώνιος: Οι Ντρισμπιώτη και Καραΐσκος έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ζωής στο 1ο Authentic Talks

Newsroom
Αυθεντικός Μαραθώνιος: Οι Ντρισμπιώτη και Καραΐσκος έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ζωής στο 1ο Authentic Talks

bet365

Το 1ο Authentic Talks άνοιξε μια νέα δίοδο επικοινωνίας των ανθρώπων του αθλητισμού, που μοιράζονται εμπειρίες από την καριέρα τους και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.


Bιωματικές ιστορίες, αφηγήσεις, μνήμες που κάποτε μπορεί να έμεναν προσεκτικά κρυμμένες, όμως, σήμερα είναι αναμνήσεις που δίνουν κίνητρο σε πολλούς ανθρώπους ώστε να κάνουν μια νέα αρχή.

Το 1ο Authentic Talks, το οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, πέτυχε στο απόλυτο τον στόχο του. Κατάφερε να μετατρέψει τα προσωπικά βιώματα σε μαθήματα ζωής και να δώσει ώθηση.


Η παραολυμπιονίκης Κέλλυ Λουφάκη, με τη δική της ιστορία και τη δική της διαδρομή στον αθλητισμό, ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωσης, η οποία έγινε στην αίθουσα «Φάρος» στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Ο αθλητισμός είναι από τα πιο σπουδαία κινήματα και πρεσβεύει και εκπροσωπεί ιδανικά που θέλουμε στην κοινωνία μας. Ο μαραθώνιος τα αναδεικνύει σε υπέρτατο βαθμό. Το ιστορικό αποτύπωμα του ΑΜΑ ιστορικά έχει το "Νενικήκαμεν" του οπλίτη είναι η νίκη της δημοκρατίας, είναι η ελεύθερη έκφραση, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η ειρήνη, ο διαρκής αγώνας για την ελευθερία, πράγματα σημαντικά που πρέπει να φιλάμε σαν κόρη οφθαλμού» είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Συγκινητική, ανθρώπινη και αληθινή ήταν η παρουσίαση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, που μίλησε για τη ζωή της. Για τις εύκολες και δύσκολες στιγμές. Για τον αθλητισμό στα πρώτα βήματα και τον αθλητισμό που της χάρισε μοναδικές επιτυχίες, όπως τα δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20χλμ. και 35χλμ. βάδην έδειξε για μια ακόμη φορά πως η θέληση, η επιμονή και το πείσμα, σε οδηγούν στο στόχο σου.

«Κάθε άνθρωπος και αθλητής έχει πίσω του μια δικιά του ιστορία, ένα ταξίδι και μια δύσκολη πορεία. Ξεκίνησα τον αθλητισμό πάρα πολύ μικρή, με πολλές αποτυχίες, χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο σε άλλα αγωνίσματα. Βρισκόμενη στο αγώνισμα του βάδην, άρχισα να βλέπω ότι υπάρχει κάτι για μένα σε αυτό, ατομικό ταλέντο και πολλή θέληση. Όλα όσα ζούσα στο περιβάλλον μου, οι δυσκολίες, ίσως να με απωθούσαν από το να πάω σε ένα στάδιο να γυμναστώ και να ξεφύγω» είπε μεταξύ άλλων η Ντρισμπιώτη.

Την ιστορία ενός παιδιού που στην εφηβεία μπλέκει με τα ναρκωτικά και ξεκινάει για εκείνο μια περιπέτεια με πολλές δυσκολίες, περιέγραψε ο πρωταθλητής του μαραθωνίου Παναγιώτης Καραΐσκος. Με αρκετό άγχος, αλλά και έντονη συγκίνηση ο αθλητής μίλησε για τη στήριξη από την οικογένειά του, για τη δύναμη που βρήκε να βγει από τη δίνη των ναρκωτικών και να βρει το δρόμο του μέσα από τον αθλητισμό.

«Στις τελευταίες τάξεις του λυκείου έμπλεξα με ουσίες. Ήταν μια διαδικασία που κράτησε καιρό και κατάφερα να ξεπεράσω με προσπάθεια και τη στήριξη της οικογένειας μου. Έκανα απεξάρτηση και κατάφερα να βρω νικητής. Από τότε πιστεύω κατάφερα αρκετά πράγματα. Και σήμερα είμαι εδώ και σας μιλάω για όλα αυτά και το κυριότερο είναι πως την Κυριακή θα βρεθώ στην εκκίνηση του αγώνα και θα κυνηγήσω τους στόχους μου», τόνισε ο αθλητής.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα