Στίβος: Πρεμιέρα η Σκαρβέλη, Νο3 όλων των εποχών η Άντερσεν

Πηνελόπη Γκιώνη
Στίβος: Πρεμιέρα η Σκαρβέλη, Νο3 όλων των εποχών η Άντερσεν

bet365

Καλή πρεμιέρα για την Ελληνίδα αλλά έκλεψε την παράσταση η Άντερσεν.

Πρεμιέρα στη σεζόν του ανοιχτού στίβου έκανε η πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Σταματία Σκαρβέλη, που αγωνίστηκε στο Virginia Challenge.

Εκεί η 27χρονη σφυροβόλος έκανε ουσιαστικά ένα τεστ, το οποίο πήγε αρκετά καλά αφού έριξε καλύτερη βολή στα 67μ. ενώ είχε ακόμη τέσσερις προσπάθειες πάνω από τα 66μ.. Η ρίπτρια θα συνεχίσει τους αγώνες της με τα Drake Relays.

Στον αγώνα, όμως, την παράσταση έκλεψε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια της σφυροβολίας από τις ΗΠΑ, Μπρουκ Άντερσεν. Η 27χρονη πρωταθλήτρια έφτασε μόλις 20 εκατοστά μακριά από το φράγμα των 80 μέτρα, έχοντας καλύτερη βολή στα 79.80μ. αλλά και ένα εκπληκτικό σερί βολών άνω των 76μ. (τέσσερις πάνω από τα 78μ.). Με αυτή την επίδοση η Άντερσεν ανεβαίνει στο Νο3 όλων των εποχών στη σφυροβολία και έχει μπροστά της μόνο τις δύο μοναδικές 80άρες του αγωνίσματος, την ΝτεΆνα Πράις (80.31μ.) και την Ανίτα Βλόνταρτσιουκ (82.98μ.) που κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα