Στίβος ΑμεΑ: Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα ο σπουδαίος Νάσος Γκαβέλας

Ο Γκαβέλας τερματίζει πρώτος στα 100 μέτρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος

bet365

Αλλη μία μεγάλη επιτυχία για τον Νάσο Γκαβέλα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ, τερματίζοντας τα 100 μέτρα σε χρόνο 10.93.

Ο αθλητής του Νέστορα Κολοβού, με συνοδό τον Δημήτρη Χρυσάφη, έκανε σε έναν ακόμη μεγάλο αγώνα επίδειξη δύναμης, εξασφαλίζοντας με τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή και το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2024, όπου θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην κατηγορία Τ11.

Στον αποψινό τελικό ο χρυσός παραολυμπιονίκης αν και χρεώθηκε με μια άκυρη εκκίνηση (επιτρέπεται ακόμη μία άκυρη στους ΑμεΑ), στη συνέχεια μπήκε δυνατά από την αρχή και με τον οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη έδειξαν ότι δεν θα χάσουν την ευκαιρία να στεφθούν και πρωταθλητές κόσμου. ‘Άλλωστε ήταν ο μόνος στην κούρσα που φέτος έχει κατέβει τα 11 δευτερόλεπτα και το πέτυχε μάλιστα στον ημιτελικό και το επανέλαβε και απόψε στον τελικό.

Το αργυρό μετάλλιο πήγε στη Ναμίμπια και τον Ανανίας Σικόνγκο με 11.11. και ρεκόρ Αφρικής και το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Τιμοτέ Αντόλφ με 11.12, που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα