Τέσσερις Κύπριοι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου Βαλκάνιου αθλητή

Κώστας Ευθυμιάδης
H Ολίβια Φωτοπούλου
Σε… ξεχωριστή λίστα μαζί με Τζόκοβιτς, Τσιτσιπά και άλλους σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού, βρίσκονται υποψήφιοι τέσσερις αθλητές της Κύπρου, για τον κορυφαίο της χρονιάς στα Βαλκάνια.

Κάθε Δεκέμβριο το Βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων συγκεντρώνει μια λίστα με τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς στα Βαλκάνια.

Φέτος συμπεριλαμβάνονται και Ιταλοί αθλητές, με την τελική λίστα να έχει 116 ονόματα, μεταξύ των οποίων ορισμένοι θρύλοι όπως οι Τζόκοβιτς, Τσεκόν, Τεντόγλου, Τσιτσιπάς, Ταμπέρι, Τζέκο κ.α.

Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και τέσσερις αθλητές από την Κύπρο. Οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του στίβου, η Ολίβια Φωτοπούλου και ο Μίλαν Τραϊκοβιτς, όπου και οι δύο κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, είναι τα δύο από τα τέσσερα ονόματα της Κυπριακής λίστας.

Τα άλλα δύο, είναι η Ειρήνη Κοντού (καράτε) που κατέκτησε το χάλκινο επίσης στους Ευρωπαϊκούς Αγωνες και η Κυριακή Κουτούκη (τάε κβον ντο), επίσης «χάλκινη» στην ίδια διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα