Πιστόριους: Ελεύθερος μετά από 9 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της συντρόφου του

Πηνελόπη Γκιώνη
Πιστόριους: Ελεύθερος μετά από 9 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της συντρόφου του

bet365

Ο Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος μετά από 9 χρόνια στη φυλακή, για τη δολοφονία της συντρόφου του.

Ποινή 9 ετών έκτισε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης από τη Νότια Αφρική, Όσκαρ Πιστόριους, που είχε κριθεί ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, στο σπίτι τους στην Πρετόρια το 2013.

Ο Πιστόριους, που σήμερα είναι 37 ετών, δολοφόνησε τη σύντροφό του πυροβολώντας την τουλάχιστον τρεις φορές μέσα από την πόρτα του μπάνιου το 2013 και το 2015 κρίθηκε ένοχος και φυλακίστηκε, αφού είχε προσπαθήσει να παραπλανήσει τις αρχές δηλώνοντας πως νόμιζε ότι ήταν κάποιος διαρρήκτης. Ο Πιστόριους δέχθηκε ποινή 13 ετών και πέντε μηνών για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας, το 2017, όμως σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας είχε δικαίωμα να ζητήσει αποφυλάκιση αφού θα εκτίσει τον μισό χρόνο της ποινής του.

Έτσι, αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους όπως το να βρίσκεται αναγκαστικά στο σπίτι του συγκεκριμένες ώρες και πως απαγορεύεται να καταναλώσει αλκοόλ ή να βγει σε νυχτερινά κέντρα. Παράλληλα, θα παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού και προγράμματα σχετικά με την έμφυλη βία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, θα μείνει στο σπίτι ενός θείου του σε προάστιο της Πρετόρια, σε μία πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή.

Ωστόσο, ο Πιστόριους θα ζει πλέον με τον φόβο των συμμοριών της Νοτίου Αφρικής οι οποίες είναι ορκισμένες να πάρουν εκδίκηση για τη δολοφονία της Στέενκαμπ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα