Ο Καραλής έκανε φετινό ρεκόρ στο επί κοντώ, αλλά η Γλασκώβη δεν ήρθε (vid)

Κώστας Ευθυμιάδης
O Εμμανουήλ Καραλής σε άλμα στο ΣΕΦ

bet365

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση με 5,70μ., αλλά στα 5,90μ για το όριο στο Παγκόσμιο, δεν τα κατάφερε.

Το ΣΕΦ… του πάει του Εμμανουήλ Καραλή, καθώς εκεί κάνει τις καλύτερες επιδόσεις του.

Ετσι κι έγινε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου έκανε φετινό ρεκόρ με 5,70μ., ενώ… άγγιξε το θαύμα των 5,90μ., για να πάει στο Παγκόσμιο κλειστού.

Ο Καραλής ξεκίνησε για… ζέσταμα στα 5,40μ που το πέρασε εύκολα και ακολούθως το ίδιο έκανε στα 5,58μ. Εκεί έβαλε τον πήχη και ο Γιάννης Ρίζος που είχε περάσει νωρίτερα τα 5,40μ, αλλά δεν κατάφερε να το περάσει. Ετσι ο Καραλής κέρδισε τον αγώνα και έψαξε το μεγάλο άλμα. Εκανε ένα αποτυχημένο άλμα στα 5,65μ και αποφάσισε να πάει για δύο άλματα στα 5,70μ. Το πρώτο δεν το δοκίμασε καν, αλλά στο δεύτερο όχι απλά το πέρασε, αλλά πήγε πολύ ψηλότερα!

Αποφάσισε να κυνηγήσει το 5,90μ που είναι και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, αφού δεν είχε νόημα να δοκιμάσει πιο κάτω μιας και είναι εκτός διοργάνωσης βάσει ranking. Εκανε τα άλματά του, αλλά δεν κατάφερε να το περάσει.

«Είχα στην αρχή της σεζόν τεχνικά προβλήματα με κοντάρια και κατάφερα σήμερα να ξεκλειδωθώ. Πάω καλά και ελπίζω στα καλύτερα για τον ανοιχτό. Εχω άλλους δύο αγώνες στη Γαλλία για να κλείσω την σεζόν» είπε ο Καραλής στο τέλος του αγώνα.

Αλλη μια πρωτιά για Δουβαλίδη

Στα 60μ εμπ. ανδρών, ο Κώστας Δουβαλίδης κατέκτησε έναν ακόμη τίτλο. Τερμάτισε πρώτος σε χρόνο 7.76, με τον Καμαρινό να τον πιέζει ως το τέλος, για να τερματίσει σε 7.83, που είναι και ατομικό ρεκόρ. Ο Δουβαλίδης χάρηκε τον τίτλο του, τον οποίο πανηγύρισε αγκαλιά με τον γιο του.

Στις γυναίκες η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήθελε μια καλή κούρσα για να κλείσει θετικά το πέρασμά της από τον κλειστό και κέρδισε με χρόνο 8.26.

Στα 800μ., τα φαβορί επιβλήθηκαν εύκολα. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χάρης Ξενιδάκης στους άνδρες με 1.51.15 και η Γεωργία Δεσπολάρη στις γυναίκες με 2.09.22 επικράτησε εύκολα, χωρίς να πιέσει τον εαυτό της. Δεύτερη ήταν η Ιουλιάνα Ρούσσου, η οποία με χρόνο 2.10.24 έκανε μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ Κ18. Είχε ατομικό 2.15.60 και το διέλυσε, καταρρίπτοντας το 2.10.56 της Δεληγιάννη από το 2019.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα