Στίβος: Φοβερός Αλέκνα με 71.39μ στην πρεμιέρα της σεζόν

Πηνελόπη Γκιώνη
Στίβος: Φοβερός Αλέκνα με 71.39μ στην πρεμιέρα της σεζόν

bet365

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στη δισκοβολία, Μίκολας Αλέκνα, ξεκίνησε τη σεζόν του εντυπωσιακά.

Ο μόλις 21 ετών Λιθουανός, Μίκολας Αλέκνα, ξεκίνησε τη σεζόν του με αγώνα στην Καλιφόρνια και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και φέτος.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης της δισκοβολίας, που έχει επίσης δύο μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (ένα αργυρό, ένα χάλκινο), έστειλε τον δίσκο στα 71.39μ (!) για να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ (είχε 71μ) και να βελτιώσει και το ευρωπαϊκό ρεκόρ της κατηγορίας Κ23. Παράλληλα, με αυτή την επίδοση μπαίνει στο Top10 όλων των εποχών στο αγώνισμα, όπου οχτώ θέσεις πιο πάνω βρίσκεται ο πατέρας του και θρυλικό δισκοβόλος, Βιρτζίλιους Αλέκνα με 73.88μ..

Ο Αλέκνα έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει από πολύ μικρή ηλικία και φέτος, που είναι Ολυμπιακή χρονιά, ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει και στο Παρίσι 2024. O ένας από τους μεγάλους του αντιπάλους, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Κρίστιαν Τσεχ, έχει ρίξει φέτος 65.72 στον έναν αγώνα που έχει δώσει ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Ντάνιελ Σταλ, δεν έχει κάνει ακόμη την πρεμιέρα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα