Στίβος: Παγκόσμιο ρεκόρ η Τζέπτσιρτσιρ στον μαραθώνιο γυναικών

Πηνελόπη Γκιώνη
jepchirchir

bet365

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε στον μαραθώνιο γυναικών (που τρέχουν μόνο γυναίκες, όχι σε μεικτό αγώνα) από την καταπληκτική Πέρεζ Τζέπτσιρτσιρ.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου από την Κένυα, Πέρεζ Τζέπτσιρτσιρ, επικράτησε στον δημοφιλή μαραθώνιο του Λονδίνου και κατάφερε μάλιστα να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου σε αγώνα μόνο με γυναίκες, τερματίζοντας σε 2:16.16.

Πιο συγκεκριμένα, η εξαιρετική Κενυάτισσα έτρεχε σε όλο τον αγώνα σε γκρουπ μαζί με την Τίγκιστ Ασέφα (κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου σε μεικτό αγώνα, με 2:11.53) αλλά και την Τζοϊσελίν Τζέπκοσγκεϊ και οι τρεις τους είχαν βρει ένα πολύ καλό, γρήγορο ρυθμό. Στο τέλος, όμως, η Τζέπτσιρτσιρ επιτάχυνε και έφυγε κάποια μέτρα μπροστά για να τερματίσει πρώτη σε 2:16.16. Αυτός ο χρόνος είναι καλύτερος από το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών, σε αγώνα μόνο με γυναίκες, που είχε πετύχει η Μέρι Κεϊτάνι το 2017 στο Λονδίνο τερματίζοντας σε 2:17.01.

Το "απόλυτο" παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου κατέχει η Τίγκιστ Ασέφα, η οποία έτρεξε σε αγώνα με άνδρες όταν έκανε το 2:11.53. Η ίδια τερμάτισε δεύτερη στον σημερινό αγώνα, με 2:16.23 και η Τζοϊσελίν Τζέπκοσγκεϊ ήταν τρίτη με 2:16.24. Όλες τους τερμάτισαν γρηγορότερα από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

Στον αγώνα των ανδρών, ο 27χρονος Κενυάτης Αλεξάντερ Μουνιάο επικράτησε με 2:04.01 ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπεκέλε, που στα 41 του τερμάτισε δεύτερος με 2:04.15. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Βρετανός Εμίλ Κέιρες που τερμάτισε σε 2:06.46.

 

Τελευταία Νέα