Στίβος: Αποκλεισμός 16 μηνών για τον Μπραζ, έκανε έφεση για να προλάβει το Παρίσι

«Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία ο Ντιάγκο Μπραζ

bet365

Ποινή αποκλεισμού 16 μηνών επιβλήθηκε στον χρυσό Ολυμπιονίκη Τιάγκο Μπραζ, ο οποίος θα χάσει όπως φαίνεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο χρυσός Ολυμπμιονίκης του επί κοντώ στο Ρίο 2016 και χάλκινος στο Τόκιο 2020, Τιάγκο Μπραζ, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία τον περασμένο Ιούλιο και έκτοτε είχε δεθχεί προσωρινό αποκλεισμό όσο περίμενε να γίνει η ακρόασή του. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ανεξάρτητη αρχή ακεραιότητας (AIU) ο Βραζιλιάνος άλτης θα τιμωρηθεί για 16 μήνες με αποκλεισμό από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο Μπραζ, με ανακοίνωσή του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media, εξήγησε πως η παγκόσμια ομοσπονδία (World Athletics) τον κατηγόρισε για κλεψιά και επιτηδευμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών και ζήτησε τον τετραετή αποκλεισμό του και τόνισε πως τελικά η απόφαση της AIU για μείωση της ποινής σε 16 μήνες από 48 είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ο Μπραζ φέρει πολύ μικρή ευθύνη για την ποσότητα οσταρίνης που βρέθηκε στον οργανισμό του και υποστήριξε πως πρόκειται για μόλυνση από κάποιο συμπλήρωμα που αποτελεί ακούσια παραβίαση των κανονισμών με μικρό ποσοστό ευθύνης.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η δικηγορική ομάδα του Μπραζ έχει κάνει έφεση στην απόφαση από την περασμένη εβδομάδα με στόχο η ποινή να μειωθεί κι άλλο ώστε ο Βραζιλιάνος να αγωνιστεί στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα