Ευρωπαϊκό στίβου: Στον τελικό ο 14ος στο τριπλούν αλλά όχι ο 13ος, παράπονα για τις αποφάσεις

Πηνελόπη Γκιώνη
πανταζης

bet365

Πολλά παράπονα γίνονται για τους κριτές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καθώς αρκετές παρατυπίες συμβαίνουν στους αγώνες με αθλητές να αναζητούν το δίκιο τους. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη βρίσκεται σχεδόν στα μισά και ήδη έχουν μαζευτεί αρκετά παράπονα, κυρίως για τους κριτές και τις αποφάσεις τους.

Μεγάλος εκνευρισμός προκλήθηκε σήμερα, μετά το τέλος του προκριματικού του τριπλούν ανδρών, καθώς ο κριτής αποφάσισε να περάσει στον τελικό (που προκρίνονται 12 αθλητές) τον άλτη με τη 14η επίδοση, αφήνοντας έξω εκείνον με τη 13η.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός άλτης Τομπία Μπόκι, που βρίσκεται στη 14η του συνόλου των αθλητών με 16.43μ υπέβαλε ένσταση καθώς, όπως είπε, χρειάστηκε να περιμένει 20 λεπτά για να εκτελέσει το τελευταίο του άλμα λόγω ενός τεχνικού προβλήματος και όπως είπε επειδή συνέβη αυτό κουράστηκε και δεν κατάφερε να πηδήξει περισσότερο. Τότε ο κριτής απόφασισε να τον περάσει στον τελικό, αφήνοντας εκτός τον 13ο της κατάταξης, τον Αζέρο Αλέξις Κοπέγιο που είχε 13.44μ.

Παράλληλα, μεγάλη αναστάτωση επικράτησε και στον χθεσινοβραδινό τελικό των 100μ καθώς ο Ιταλός Κιτούρου Άλι ήταν άκυρος στην εκκίνηση και αφού οι κριτές εξέτασαν την κούρσα του επέτρεψαν να αγωνιστεί κανονικά, δίνοντάς του κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, ανάμεσα στους αθλητές και τους προπονητές κυκλοφορεί το βίντεο της εκκίνησης που δείχνει ξεκάθαρα πως ο Άλι δεν κουνήθηκε στον βατήρα αλλά έφυγε νωρίτερα και απλά οι κριτές δεν θέλησαν να τον ακυρώσουν. Αργότερα, ο ίδιος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Θυμίζουμε πως ένσταση έχει κάνει και η ελληνική ομάδα, για την άλτρια του ύψους Τατιάνα Γκούσιν, η οποία απορρίφθηκε.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα