Στίβος: Μονομαχία Τεντόγλου-Καραλή για το βραβείο του MVP στο Πανελλήνιο

Πηνελόπη Γκιώνη
karalis tentoglou

bet365

Η «κόντρα» μεταξύ των Μίλτου Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή συνεχίζεται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με έπαθλο το βραβείο του MVP στη διοργάνωση.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 29-30/6, όλα τα μεγάλα ονόματα του στίβου θα συγκεντρωθούν στον Βόλο για το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πέρα από τις μονομαχίες που θα δούμε ανά αγώνισμα, θα παρακολουθήσουμε και μία ακόμη μάχη ανάμεσα στον πρωταθλητή του μήκους Μίλτο Τεντόγλου και τον πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή.

Οι δύο πρωταθλητές και συναθλητές, μιας και προπονούνται μαζί καθημερινά στο ΟΑΚΑ, κοντράρονται συχνά και βάζουν σε σύγκριση τις επιδόσεις τους για να δουν ποιος… νικάει στον ιδιαίτερο αγώνα που κάνουν μεταξύ τους. Τώρα, η μονομαχία θα δοθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο με έπαθλο το βραβείο του MVP της διοργάνωσης που δίνεται κάθε χρόνο στον αθλητή ή την αθλήτρια που καταγράφει την καλύτερη επίδοση από όλα τα αγωνίσματα, βάσει της βαθμολογίας από το scoring table της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Και οι δύο αθλητές πηγαίνουν στον Βόλο έχοντας ήδη κάνει νέα ατομικά ρεκόρ φέτος, με τον Τεντόγλου να έχει 8.65μ και τον Καραλή 5.92μ (νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού). Αυτές οι δύο επιδόσεις, αν πρέπει να συγκριθούν, βγάζουν νικητή τον Τεντόγλου καθώς το 8.65μ αντιστοιχεί σε 1280 βαθμούς ενώ το 5.92μ σε 1244.

Θεωρώντας πως κανένας από τους δύο δεν έχει σκοπό να κάνει τέτοιες επιδόσεις, μιας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σε λιγότερο από έναν μήνα και η κορύφωσή τους θα γίνει εκεί, θα μπορούσαμε να επικεντρωθούμε σε εξαιρετικές μεν, χαμηλότερες δε επιδόσεις. Αν ο Καραλής, που αγωνίζεται την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος, υπερβεί τα 5.80μ τότε θα έχει 1211 βαθμούς και ο Τεντόγλου θα χρειαστεί να κάνει 8.34μ για να τον ισοφαρίσει και από 8.35μ και πάνω για να τον νικήσει. Αν ο Καραλής κάνει 5.85μ, που αντιστοιχεί σε 1225 βαθμούς, τότε ο Τεντόγλου θα πρέπει να κάνει 8.40μ για να τον ισοφαρίσει και από 8.41μ και πάνω για να τον νικήσει κ.ο.κ.

Στο περσινό πανελλήνιο, ο Τεντόγλου είχε επικρατήσει με 8.38μ και ο Καραλής με 5.50μ αλλά στον κλειστό ο άλτης του επί κοντώ είχε κάνει 5.86μ (νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού) άρα η υπόθεση MVP κρίνεται αμφίρροπη.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα