Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Ασημένιο μετάλλιο για την Ζάραγκα στο τριπλούν

Newsroom
zaragka

bet365

Η Μελίνα Ζάραγκα χάρισε το τρίτο μετάλλιο στη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα με το άλμα στα 13,10 μ. στο τριπλούν. Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδιλη έκανε πολύ καλή εμφάνιση σε έναν αγώνα στα μέτρα της κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας της.

Η 17χρονη αθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο έκανε 13,10μ. στο δεύτερο, 12,63μ. στο τρίτο και ήταν άκυρη στην τέταρτη και πέμπτη της προσπάθεια. Η αθλήτρια μέχρι το πέμπτο άλμα ήταν στην κορυφή, ωστόσο η Λετονί Άπσιτε “προσγειώθηκε” στα 13,11 μέτρα! Η Ελληνίδα προσπάθησε να απαντήσει στο έκτο άλμα όπου μετρήθηκε στα 12,99 μέτρα.

Η Ζάραγκα ταξίδεψε στη Σλοβακία με 13,17 μ. και κατάφερε τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό να κινηθεί κοντά στο ατομικό της ρεκόρ δείχνοντας σταθερότητα στις καλές επιδόσεις. Η αθλήτρια έχει μπροστά της και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 όπου θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία.

«Είναι τέλεια να είσαι ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αισθάνομαι συγκινημένη και χαρούμενη, καθώς όλοι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι σε αυτή την ηλικία το βάρος όλα όσα κουβαλάει μια καλή επίδοση ή ο τίτλος του φαβορί, αλλά για μένα πρέπει να βγάζεις από το μυαλό σου όλα αυτά και να σκέφτεσαι τους λόγους για τους οποίους εσύ ο ίδιος έρχεσαι εδώ. Δεν έχει να κάνει με το τι περιμένουν οι άλλοι από εσένα, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που κάνουμε το κάνουμε για εμάς και όχι για τους άλλους», είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε:

«Χάρηκα τον αγώνα, αλλά θα μπορούσα να τον χαρώ περισσότερο αν είχα αποφύγει κάποια λάθη. Δεν επαναπαύτηκα σε κανέναν σημείο του αγώνα, όπως είπα και χθες δεν κυνηγούσα το μετάλλιο, αλλά την επίδοση μου και γι' αυτό και περίμενα κάτι παραπάνω. Δεν πειράζει όμως, είναι μετάλλιο, είμαι χαρούμενη και ανυπομονώ για τα επόμενα. Έχω μπροστά μου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, διοργάνωση μεγαλύτερης κατηγορίας, όπου θα πάω και θα το ευχαριστηθώ».

Η σημερινή ήταν η μεγαλύτερη διάκριση της αθλήτριας από την Κέρκυρα, που πέρυσι αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και κατέλαβε την όγδοη θέση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα