Κάθε αθλητής και μια ιστορία υπέρβασης!

Κάθε αθλητής και μια ιστορία υπέρβασης!

bet365

Ο Παραολυμπιονίκης Στέλιος Μαλακόπουλος μετρά αντίστροφα για τις στιγμές αισιοδοξίας και υπέρβασης στο Παρίσι!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν στο τέλος τους και ήταν μαγικοί! Αυτό για εμένα σηματοδοτεί, πως η δική μας στιγμή πλησιάζει. Απομένουν λιγότερες από 15 μέρες για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Το Ολυμπιακό χωριό έχει αδειάσει. Σε λίγες μέρες όμως, θα γεμίσει ξανά. Θα γεμίσει αισιοδοξία! θα γεμίσει υπέρβαση! Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα μπω μέσα και θα περπατήσω ξανά ανάμεσα σε «υπερανθρώπους». 8.000 αθλητές, 8.000 ξεχωριστές ιστορίες. 8.000 παραδείγματα υπέρβασης της ανθρώπινης φύσης. Αυτοί είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Γιατί όμως αξίζει να τους παρακολουθήσετε; Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες έτσι και στους Παραολυμπιακούς, οι αθλητές έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο άθλημα τους. Έχουν ταχθεί σε αυτό που έχουν επιλέξει να κάνουν και το αγαπούν πολύ. Το αγαπούν τόσο, που πολλές φορές η αγάπη τους για αυτό, τους έχει επιτρέψει να υπερβούν αξεπέραστα εμπόδια για να βρεθούν εκεί.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κάθε αθλητής κρύβει και μια μοναδική ιστορία. Μια ιστορία υπέρβασης και υπερπροσπάθειας. Ιστορίες που μπορούν να εμπνεύσουν και να αναδείξουν τις απεριόριστες δυνατότητες που κρύβουμε όλοι μας μέσα μας. Στους Παραολυμπιακούς, μπορείτε να βρείτε μια ιστορία που θα σας αγγίξει και θα σας εμπνεύσει, όποιος κι αν είστε, ό,τι εμπόδια κι αν έχετε ξεπεράσει στη ζωή σας. Πάντοτε κάποιος θα κάνει κάτι, που θα σας εκπλήσσει. Κάτι που στα μάτια σας θα μοιάζει ανυπέρβλητο. Είτε θα παίζει πινγκ πονκγ με το στόμα, είτε θα κολυμπάει χωρίς χέρια και πόδια, είτε θα κάνει άλματα χωρίς να βλέπει.

Από τις 28 Αυγούστου τα γήπεδα στο Παρίσι, θα γεμίσουν με υπεραθλητές. Αθλητές που δεν αρκέστηκαν στο να ζουν απλώς μια φυσιολογική ζωή μέσω του αθλητισμού. Αλλά επαγγελματίες αθλητές, που ονειρεύτηκαν το αδύνατο και το έκαναν πραγματικότητα. Αθλητές που η αναπηρία τους, δεν τους εμπόδισε να φανταστούν, πως μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι στον κόσμο.

Αυτούς θα παρακολουθήσετε σε λίγες μέρες. Τους καλύτερους στον κόσμο και πηγαίνουν όλοι τουςστο Παρίσι για να νικήσουν. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα δείτε ανθρώπους που η δουλεία τους είναι να κάνουν το αδύνατο, δυνατό. Αθλητές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο πάθος να επιτυγχάνουν το ακατόρθωτο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να παρακολουθήσουν τους αγώνες τα παιδία.

Και αυτοί οι τρεις λόγοι είναι που ξεχωρίζω:

1) Έμπνευση και Ενδυνάμωση: Βλέποντας αθλητές που υπερβαίνουν τον εαυτό τους, τα παιδιά κατανοούν ότι μπορούν να επιτύχουν σπουδαία πράγματα με επιμονή και σκληρή δουλειά, ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν προκλήσεις.

2) Ανάπτυξη Ενσυναίσθησης: Παρακολουθώντας ανθρώπους με ξεχωριστές ικανότητες να πετυχαίνουν σπουδαία επιτεύγματα, τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν τη διαφορετικότητα.

3) Ανατροπή Στερεοτύπων: Η έκθεση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες βοηθάει τα παιδιά να απομυθοποιήσουν αρνητικά στερεότυπα σχετικά με την αναπηρία και να κατανοήσουν ότι όλοι μπορούν να είναι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Στέλιος Μαλακόπουλος
Στέλιος Μαλακόπουλος