Τα Παραολυμπιακά αγωνίσματα στο Diamond League θα εκπλήξουν ευχάριστα το κοινό!

Τα Παραολυμπιακά αγωνίσματα στο Diamond League θα εκπλήξουν ευχάριστα το κοινό!

bet365

Ο Παραολυμπιονίκης Στέλιος Μαλακόπουλος γράφει στο Gazzetta κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και μοιράζεται σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα και εμπειρίες, από την καθημερινότητα και τις προπονήσεις του.

Λιγότερες από 10 μέρες για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων και ετοιμάζω τις βαλίτσες μου!

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου θα αγωνιστώ στο Diamond League της Λωζάνης στην Ελβετία και την Κυριακή 25 Αυγούστου στο Diamond League της Σιλεσίας, στην Πολωνία. Από εκεί θα ταξιδέψω απευθείας για το Παρίσι, όπου θα συναντήσω την ελληνική αποστολή.

Πρόκειται για δύο τελευταίους αγώνες προετοιμασίας, που θα με βοηθήσουν να ελέγξω κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες. Να αποκτήσω ξανά την αγωνιστική μου φόρμα, μιας και εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, έχω αφοσιωθεί στην προπόνηση μου και δεν συμμετείχα σε αγώνες.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως πρόκειται για δύο αγώνες, που μας δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας και τις προσπάθειες μας σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό. Το κοινό των Diamond League, είναι ένα κοινό που λατρεύει το στίβο και θα έχουμε την ευκαιρία να τους εκπλήξουμε!

Πιστεύω ακράδαντα πως ο Παραολυμπιακός αθλητισμός αξίζει μεγαλύτερης προβολής σε Παγκόσμιο επίπεδο. Είναι σημαντικό να προβάλλεται περισσότερο από μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια και νομίζω πως η αρχή που έχει γίνει με τη συμπερίληψη Παραολυμπιακών αγωνισμάτων στο πρόγραμμα των Diamond League είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ευκαιρία που μας δίνει η Λωζάνη και η Σιλεσία, είναι πολύ τιμητική και είμαι πολύ περήφανος για τη συνεργασία μου με τους διοργανωτές, ώστε οι δύο αυτοί αγώνες να γίνουν πραγματικότητα και το άλμα εις μήκος να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα.

Στην Λωζάνη θα βρεθούμε οι 8 καλύτεροι αθλητές στον κόσμο, από τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Θα αγωνιστούμε τρεις Παγκόσμιοι Ρέκορντμαν και φιλοδοξώ πως το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Στέλιος Μαλακόπουλος
Στέλιος Μαλακόπουλος