Ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος επιστρέφει στις 21-25 Νοεμβρίου

Newsroom
Ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος επιστρέφει στις 21-25 Νοεμβρίου

bet365

Ο «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος», ο μεγαλύτερος αγώνας στον κόσμο επί ανοικτής οδού, επιστρέφει και θα διεξαχθεί από τις 21 ώς τις 25 Νοεμβρίου.

Την 8η διοργάνωση, που είχε «παγώσει» τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αναλάβει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ και διεξάγεται με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

Στόχος των διοργανωτών είναι, μεταξύ άλλων, ο αγώνας να προβάλει την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι» και την ιστορικής σημασίας πορεία του Φειδιππίδη, να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, καθώς και να διασφαλιστεί η πιο πιστή διαδρομή που διέτρεξε ο αρχαίος Αθηναίος δρομέας.

Η εκκίνηση του «8ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου» θα δοθεί στις 21 Νοεμβρίου (ώρα 06:00) στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών. Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλον τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα προς Ελευσίνα, Μέγαρα, Αρχαία Κόρινθο και μετά προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.

Στη συνέχεια, οι δρομείς θα κατευθυνθούν προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά, θα ανέβουν το Αρτεμίσιο στα 1.227μ., θα κατέβουν στη Νεστάνη, θα περάσουν από την Τεγέα και εν συνεχεία θα κινηθούν προς το δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης για να καταλήξουν στο άγαλμα του Λεωνίδα, μπροστά από το δημοτικό στάδιο της πόλης.

Θα ακολουθήσει η επιστροφή των δρομέων, κατά μήκος της ίδιας διαδρομής, με τερματισμό στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια, ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του.

Επιπλέον, θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω συσκευής από την GPS events tracking που θα φέρουν οι αθλητές. Το σύστημα θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν οι αθλητές θα έχει κουμπί SOS.

Τέλος, θα υπάρχουν σημεία τροφοδοσίας των αθλητών με νερά, ισοτονικά, snack, ενώ στους 11 κεντρικούς σταθμούς θα παρέχονται ζεστά γεύματα.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές από 24 χώρες. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι 14/10/2024 ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες στο www.authenticphidippidesrun.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα