Όταν ο αθλητισμός συνδυάζεται με τη γαστρονομία, η εμπειρία απογειώνεται!

Θάνος Σαρρής
H Miele στο Navarino Challenge

bet365

Βρεθήκαμε στο Navarino Challenge 2024 που διεξήχθη με επιτυχία για μια ακόμα φορά στην Costa Navarino και παρακολουθήσαμε από κοντά τις δράσεις της Miele, που απογείωσαν την εμπειρία!

Η μαγεία της φύσης, η ευεξία του αθλητισμού, η τέχνη της απόλαυσης εκλεκτής τροφής. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά; Ένα τριήμερο στο Navarino Challenge με τη Miele παρούσα, μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο!

Το Navarino Challenge από ψηλά

Tι είναι το Navarino Challenge

Η διοργάνωση του Navarino Challenge αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα, που προάγει τον αθλητισμό, την ευεξία και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Το γεγονός διεξάγεται κάθε χρόνο στη μαγευτική περιοχή της Μεσσηνίας, με επίκεντρο την Costa Navarino, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για δραστηριότητες ευεξίας και αναψυχής.

Το Navarino Challenge περιλαμβάνει πληθώρα αθλητικών δράσεων όπως μεταξύ άλλων τρέξιμο, κολύμβηση και ποδηλασία, δίνοντας την ευκαιρία σε συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης να λάβουν μέρος. Στόχος της διοργάνωσης είναι να προωθήσει τη σημασία της σωματικής άσκησης και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για θέματα υγείας.

 

Navarino Challenge

H διοργάνωση προσελκύει διακεκριμένους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις και workshops εμπλουτίζουν την εμπειρία των συμμετεχόντων. Το Navarino Challenge προβάλλει τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους για το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε την κίνηση στην καθημερινότητά μας.

Φέτος, διεξήχθησαν περισσότερες από 60 δραστηριότητες και 20 Ολυμπιακά αθλήματα, παρουσία Ολυμπιονικών, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η τελετή βράβευσης που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου.

Η παρουσία της Miele

Για τρίτη σερί χρονιά, στο πλευρό του Navarino Challenge βρέθηκε ως platinum χορηγός η Miele. Η αλήθεια είναι πως ο υπογράφων δεν γνώριζε πάρα πολλά για τα προϊόντα της εταιρείας που υπάρχει παντού τριγύρω μας εδώ και 125 χρόνια, πέραν της word-of-mouth πεποίθησης ότι «Τα Miele δεν χαλάνε ποτέ» και την πιστοποίηση της... πεθεράς, που έχει το ίδιο ψυγείο Miele για δεκαετίες! Μέσω των activities που διοργάνωσε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για το Navarino Challenge, ωστόσο, έγινε αντιληπτό σε όλους ότι πέραν της διάρκειας στον χρόνο, τα προϊόντα της προσφέρουν μια σειρά από καινοτομίες και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων. Κι επειδή ένα brand δεν είναι απρόσωπο, οι άνθρωποι που ήταν εκεί εκπροσωπώντας το φρόντισαν ώστε όλα να είναι υπέροχα.

H Miele στο Navarino Challenge

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με την ετοιμασία κουλουριού Θεσσαλονίκης με τον Chef της Miele, Αλέξανδρο Συνγκιρίδη, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα φιλοξένησε τον Στράτο Δρακούλη για ένα εξαιρετικό Masterclass. Χρησιμοποιώντας τις συσκευές της Miele και την απίθανη πρώτη ύλη του μοσχαριού Kobe, ετοίμασαν μπροστά μας αχιβάδες ζυμαρικών γεμιστές με κιμά.

Το γεγονός ότι ο κιμάς αποτελούταν μόνο από κρέας και αλάτι, χωρίς καμία άλλη προσθήκη, και ήταν ο νοστιμότερος που προσωπικά έχω δοκιμάσει, λέει πολλά! Παράλληλα, ακούσαμε την ιστορία των γιαπωνέζικων μοσχαριών Kobe και των μυστικών που κάνουν το κρέας τους τόσο ξεχωριστό, καθώς και το life story του Στράτου Δρακούλη, ο οποίος αγαπά με την ψυχή του αυτό που κάνει. Η βραδιά έκλεισε με wine tasting από το Κτήμα Άλφα. Από τα μυστικά του κρέατος δηλαδή, περάσαμε στα μυστικά του οίνου, από επαγγελματίες που βάζουν μεράκι και κέφι σε αυτό που κάνουν. Δεν θα μπορούσε η Miele να επιλέξει άλλωστε ανθρώπους που δεν ταιριάζουν στη δική της φιλοσοφία.

wine tasting

Pasta, burger και παράδοση!

Η «πρεμιέρα» της επόμενης μέρας ήταν αφιερωμένη στους φίλους των ζυμαρικών, με ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις αθλητικές δραστηριότητες για το Pasta station του Αλέξανδρου Συνγκιρίδη. Τιμώντας την παράδοση της περιοχής που φιλοξένησε τις δράσεις, η Miele στη συνέχεια διοργάνωσε μια αξέχαστη παραδοσιακή μεσσηνιακή μαγειρική εμπειρία, φέρνοντας τρεις local experts που ετοίμασαν μαζί με τον πάντα χαμογελαστό chef παραδοσιακή γαλατόπιτα. Η εικόνα τους να μαγειρεύουν με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια, μας ταξίδεψε για μια ακόμα φορά και μας υπενθύμισε ότι ο σεβασμός στην παράδοση δεν είναι κάτι αμελητέο.

Ο Στράτος Δρακούλης επέστρεψε στο stage της Miele για το κλείσιμο των δραστηριοτήτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο chef Συνγκιρίδης ετοίμασε φρέσκα ψωμάκια brioche μαύρου χρώματος με σκόνη ενεργού άνθρακα και σουσάμι από wasabi και ο Δρακούλης δημιούργησε την κατάλληλη πρώτη ύλη: Smashed burger από κρέας ελληνικού wagyu. Ναι, καλά διαβάσατε, ελληνικού. Είναι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ίδιος με έναν farmer από την Βόρεια Ελλάδα και έπειτα από πολλά χρόνια δουλειάς και υπομονής, βρίσκονται πλέον σε ένα σημείο που το wagyu δεν ακούγεται ως μια ακαταλαβίστικη λέξη στους Έλληνες καταναλωτές.

Οι γιαγιάδες

Παράλληλα, είδαμε πώς οι απαράμιλλης αισθητικής κουζίνες Miele μπορούν να μαγειρέψουν και στον ατμό, πώς μέσω του app μπορούμε να τις διαχειριστούμε από την οθόνη του κινητού μας, πώς επιταχύνουν τη διαδικασία του βρασμού, πώς οι κεραμικές εστίες τους εκμηδενίζουν τους κινδύνους και βέβαια, αυτό που εκτίμησα πάρα πολύ, πώς μέσω του ενσωματωμένου απορροφητήρα με φίλτρο ενεργού άνθρακα αποφεύγεται κάθε οσμή στον χώρο χωρίς να χρειάζεται να γίνουν έξτρα εγκαταστάσεις απορροφητήρα και χωρίς να... χτυπάς το κεφάλι σου δίχως να το καταλαβαίνεις!

Η ευγένεια όλων όσοι ενεπλάκησαν με τα activities, ο εξαιρετικός χώρος, τα top class προϊόντα και φυσικά η αξιοπιστία της Miele ήταν όλα όσα χρειάζονταν προκειμένου να μην μάς μείνει από το Navarino Challenge μόνο οι άψογες εγκαταστάσεις της Costa Navarino, το αναμνηστικό μετάλλιο από το τρέξιμο στα 5 χλμ. powered by Miele, οι αθλητικές δραστηριότητες και η συναναστροφή με τους θρύλους του αθλητισμού. Όλη η εμπειρία έδεσε υπέροχα και ήταν πραγματικά ξεχωριστή. Και στα επόμενα, λοιπόν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα