Στίβος: Με 9 παγκόσμιους πρωταθλητές και σταρ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης

tentoglou_evropaiko

bet365

Με 9 παγκόσμιους πρωταθλητές και πολλά από τα κορυφαία ονόματα, θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη το διάστημα 7-12 Ιουνίου.

Κορυφαία ονόματα του στίβου θα συγκεντρωθούν στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης για πέντε μέρες γεμάτες δράσεις και λάμψη μεταλλίων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε τις λίστες όλων των συμμετεχόντων σε όλα τα αγωνίσματα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 9 εν ενεργεία παγκόσμιοι πρωταθλητές και πληθώρα πρωταθλητών Ευρώπης, κάτοχοι των τίτλων από το προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2022 στο Μόναχο.

Φυσικά, από τις συμμετοχές ξεχωρίζει και το όνομα του Έλληνα πρωταθλητή, Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος είναι εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος του τίτλου ενώ κατέχει και το ρεκόρ της διοργάνωσης. Παράλληλα, Μόντο Ντουπλάντις στο επί κοντώ, Τζιανμάρκο Ταμπέρι στο ύψος, Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν στα 1500μ και 5000, Κάρστεν Βάρχολμ στα 400μ με εμπόδια, Ντάνιελ Σταλ στη δισκοβολία, Φέμκε Μπολ στα 400μ με εμπόδια, Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο ύψος και Καταρίνα Τζόνσον Τόμπσον στο έπταθλο είναι οι υπόλοιποι παγκόσμιοι πρωταθλητές που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση.

Συνολικά, 34 πρωταθλητές Ευρώπης θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση με τη συμμετοχή της Σάντρα Ελκάσεβιτς (πρώην Πέρκοβιτς) που φέτος κυνηγά τον ιστορικό έβδομο τίτλο στη διοργάνωση. Στο σύνολο, θα συμμετάσχουν 1559 αθλητές και αθλήτριες (798 άνδρες, 761 γυναίκες) από 48 χώρες.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές στον σύνδεσμο.

Με 53 μέλη η Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα