Ευρωπαϊκό στίβου: Στο Ολίμπικο οι τερματισμοί σε βάδην και ημιμαραθώνιο, εκτός σταδίου οι απονομές

Newsroom
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη χαιρετάει το κοινό

bet365

Στο Ολίμπικο θα τερματίσουν οι δρομείς στους τελικούς του βάδην και του ημιμαραθωνίου ενώ οι απονομές θα γίνουν εκτός σταδίου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ρώμης.

Λίγες μέρες απομένουν για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στη Ρώμη και οι διοργανωτές έχουν προετοιμαστεί για μία μοναδική διοργάνωση.

Οι Ιταλοί αποφάσισαν να φέρουν ξανά τον τερματισμό του βάδην και του ημιμαραθωνίου μέσα στο στάδιο, αυτή τη φορά στο ιστορικό Ολίμπικο, ώστε τα αγωνίσματα αυτά να είναι μέρος του βασικούς προγράμματος και φυσικά οι δρομείς να έχουν την ευκαιρία να τερματίσουν μέσα σε ένα γεμάτο στάδιο, ανάμεσα σε χειροκροτήματα όπως τους αξίζει.

Οι δρομείς του ημιμαραθωνίου θα ξεκινήσουν την διαδρομή της στo κέντρο της πόλης και θα ακολουθήσουν μια εντυπωσιακή πορεία στη διάρκεια της οποίας θα περάσουν μπροστά από εμβληματικά μνημεία της πόλης ενώ εντός του ιστορικού Foro Italico θα δοθεί η εκκίνηση των 20χλμ. βάδην ανδρών και γυναικών, με τους συμμετέχοντας να ακολουθούν κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου γύρω από το Stadio dei Marmi.

Εκτός εγκατάστασης θα γίνουν οι απονομές στους νικητές και στις νικήτριες της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί επέλεξαν ένα χώρο εντός του Foro Italico, δίπλα στο Ολυμπιακό στάδιο ώστε οι απονομές να είναι προσβάσιμες από το κοινό που θα θέλει να τις παρακολουθήσει ενώ η είσοδος θα είναι, φυσικά, ελεύθερη. Οι μόνες απονομές που θα διεξαχθούν εντός της εγκατάστασης είναι αυτές του ημιμαραθωνίου.

Το Ευρωπαϊκό ξεκινά την Πέμπτη 6 Ιουνίου (Μέρα 0), με απογευματινούς προκριματικούς και ελληνικό ενδιαφέρον ενώ η επίσημη έναρξη είναι την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα