Ευρωπαϊκό στίβου: Για 4 εκατοστά εκτός τελικού η Κορένεβα, εκτός και η Πούρτσα (vid)

Newsroom
κορενεβα

bet365

Για μόλις 4 εκατοστά η Οξάνα Κορένεβα έμεινε εκτός του τελικού στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε η Οξάνα Κορένεβα στον προκριματικό του τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη, δεν κατάφερε να κλείσει θέση για τον τελικό για μόλις τέσσερα εκατοστά στην ισοβαθμία.

Η αθλήτρια που αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με το εθνόσημο αφού πήρε την ελληνική υπηκοότητα πριν μερικούς μήνες, βρέθηκε πολύ κοντά στο να πετύχει τον πρώτο στόχο της και να βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος όμως στάθηκε άτυχη. Η αθλήτρια του Δημήτρη Σιούντρη ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρο, συνέχισε με 13.86μ και ολοκλήρωσε με 13.73μ, με το δεύτερο άλμα της να φαινόταν αρκετό για να τη στείλει τελικό. Ωστόσο, η Βουλγάρα Πέτροβα που είχε ακριβώς την ίδια επίδοση με την Κορένεβα έκανε 13.77μ στο τελευταία της άλμα με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη δεύτερη προσπάθεια και άρα να αφήσει εκτός την Ελληνίδα.

Μετά τον αγώνα, η ίδια δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μπήκα και έκανα έναν πολύ καλό αγώνα και δεν παράτησα κανένα άλμα μου. Είπα θα το κάνεις ή τώρα ποτέ. Τα έδωσα όλα. Πίστευα πως θα μπω και 12άδα. Τώρα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με στόχο τα 14.00μ και έπειτα ελπίζω πως θα είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Παράλληλα, η Μαρία Πούρτσα έκανε τη δική της προσπάθεια στον προκριματικό του τριπλούν χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί. Η Πούρτσα, που πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα μόλις φέτος, ξεκίνησε με 13.51μ, συνέχισε με 13.58μ και ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 13.69μ που δεν ήταν αρκετό για να τη στείλει στον τελικό.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα