Ευρωπαϊκό στίβου: Πλούσιο μενού την 3η μέρα με τρεις ελληνικούς τελικούς και οκτώ προκριματικούς

Πηνελόπη Γκιώνη
πανταζης

bet365

Πολύ πλούσιο θα είναι το μενού της τρίτης μέρας των αγώνων για τα ελληνικά χρώματα, μιας και στα πρωινά προκριματικά υπάρχουν συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου στη Ρώμη. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Το πρόγραμμα της τρίτης μέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου στη Ρώμη ξεκινά με ημιμαραθώνιο, ανδρών και γυναικών, με τον Παναγιώτη Καραΐσκο και την Παναγιώτα Βλαχάκη να συμμετέχουν. Ο Καραΐσκος έχει ατομικό και φετινό ρεκόρ 1:06.38 και στη Ρώμη θα αρπάξει την ευκαιρία που του δόθηκε για να κάνει έναν καλό αγώνα, μαζί με κορυφαίους αθλητές. Το ίδιο ισχύει και για την Παναγιώτα Βλαχάκη, που έχει ρεκόρ 1:17.45, και θα βρεθεί επίσης ανάμεσα στις καλύτερες Ευρωπαίες. Ο αγώνας των ανδρών ξεκινά στις 10:00 ενώ των γυναικών στις 10:30, με τις δύο κούρσες να τερματίζουν μέσα στο Ολίμπικο.

Το τριπλούν των ανδρών θα πάρει σειρά, όπου θα αγωνιστούν ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Ανδρέας Πανταζής μιας και ο Νίκος Ανδρικόπουλος, παρ’ όλο που είχε προκριθεί, δεν ταξίδεψε για τη Ρώμη λόγω ενός τραυματισμού. Οι δύο Έλληνες άλτες, που αγωνίζονται στα γκρουπ Β και Α αντίστοιχα, έχουν στα πόδια τους το όριο για την απευθείας πρόκριση στον τελικό (16.65μ) και θα χρειαστεί απλά να τους βγει το άλμα ώστε να τσεκάρουν τη θέση τους. Ο Τσιάμης έχει φετινό 16.47μ και ο Πανταζής 15.62μ.

11:45 Λίστα εκκίνησης προκριματικού τριπλούν

τρτρ

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με σφυροβολία γυναικών και τη συμμετοχή της Σταματίας Σκαρβέλη στο Β’ γκρουπ. Η Σκαρβέλη, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα Χανιά, θα χρειαστεί να υπερβεί το ατομικό της ρεκόρ αν θέλει να πιάσει το όριο για απευθείας πρόκριση μιας και η ίδια έχει 71.43μ και η βολή που χρειάζεται έχει οριστεί στα 71.50μ. Ωστόσο, η Ελληνίδα αθλήτρια θα έχει λογικά την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό και χωρίς να υπερβεί τα 71.50, όμως σίγουρα θα είναι αναγκαία μία καλή επίδοση για να έχει ελπίδες.

12:30 Λίστα εκκίνησης προκριματικού σφυροβολίας

σφυ

Ο Αντώνης Μέρλος, έπειτα, θα αγωνιστεί στο προκριματικό γκρουπ Α του ύψους ανδρών για να κυνηγήσει το όριο των 2.28μ. Ο Μέρλος, που φέτος έχει κάνει 2.22μ, θα χρειαστεί να βελτιώσει το ρεκόρ του (2.24μ) αν θέλει να πιάσει το όριο αλλά ακόμη κι αν δεν το κάνει δεν είναι απίθανο να τον δούμε στον τελικό.

12:35 Λίστα εκκίνησης προκριματικού ύψους

υψ

Σωτήρης Γκαραγκάνης και Γιάννης Καριοφύλλης θα ριχτούν στη μάχη των σπριντ, με τους προκριματικούς των 200μ ανδρών. Και οι δύο έχουν κάνει καλή σεζόν και θα επιδιώξουν να βρεθούν στον επόμενο γύρο, αποστολή που κρίνεται βέβαια δύσκολη κυρίως λόγω ανταγωνισμού. Ο Καριοφύλλης, που έχει φετινό 20.98, θα αγωνιστεί στην πρώτη προκριματική σειρά, ενώ ο Γκαραγκάνης με φετινό 20.86 στη δεύτερη. Προκρίνονται οι 12 ταχύτεροι χρόνοι.

12:50 - 12:58 Λίστα εκκίνησης προκριματικών 200μ

20020

Το φινάλε του πρωινού προγράμματος θα έχει 400μ εμπόδια ανδρών και γυναικών. Η Δήμητρα Γναφάκη και ο Δημήτρης Λεβαντίνος θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να «πολεμήσουν» με τα θηρία της Ευρώπης.

Η Γναφάκη, που φέτος έχει 57.50 θα αγωνιστεί στη δεύτερη προκριματική σειρά από τον τρίτο διάδρομο ενώ ο Λεβαντίνος, που έχει τρέξει φέτος 50.33 θα αγωνιστεί στην πρώτη προκριματική σειρά στους άνδρες, από τον όγδοο διάδρομο.

Από τον προκριματικό των γυναικών περνάνε στον επόμενο γύρο οι 13 καλύτεροι χρόνοι και από των ανδρών οι 12.

13:40 (γυναικών) - 14:20 (ανδρών) Λίστες εκκίνησης προκριματικών 400μ με εμπόδια

γνλεβ

Στο απογευματινό πρόγραμμα, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα τρέξει τη δεύτερη κούρσα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μετά την εξαιρετική της εμφάνιση στον προκριματικό στο 100άρι, θα αγωνιστεί στον ημιτελικό του αγωνίσματος με στόχο το νέο ατομικό ρεκόρ (11.21). Από τα ημιτελικά, οι δύο ταχύτεροι κάθε κούρσας και έπειτα οι ταχύτεροι χρόνοι θα βρεθούν στον τελικό.

Τέλος, ο Κώστας Ζάλτος θα αγωνιστεί στον πρώτο του τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας, θα ολοκληρώσει την παρθενική του εμφάνιση στη διοργάνωση έχοντας πετύχει τον στόχο του που ήταν η παρουσία στον τελικό και γιατί να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να ρίξει και μία μεγάλη βολή. Το ατομικό ρεκόρ του Ζάλτου είναι 76.33μ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα