Ευρωπαϊκό στίβου: Στον τελικό με μια βολή η Τζένγκο

Πηνελόπη Γκιώνη
τζενγκο

bet365

Στον τελικό του ακοντισμού προκρίθηκε η Ελίνα Τζένγκο, με μία μόνο βολή. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Πρώτος στόχος επετεύχθη για την Ελίνα Τζένγκο, που έκλεισε θέση για τον τελικό του ακοντισμού γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη.

Η κάτοχος του τίτλου, από το Μόναχο 2022, μπήκε στην πρώτη της προσπάθεια και έστειλε τον ακόντιο στα 60.63μ που είναι 13 εκατοστά πάνω από το όριο (60.50μ) για απευθείας πρόκριση στον τελικό. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι κριτές της είπαν πως μετρήθηκε λάθος η βολή της και πως είναι στα 60.48μ. Τότε η Τζένγκο ζήτησε να δει τη βολή της και οι κριτές της είπαν πως μπορεί να τη δει... μετά τον αγώνα, κάτι που δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα. Αυτή ήταν μία ακόμη δυσλειτουργική συμπεριφορά που παρατηρείται από τους κριτές στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Ακόμα κι έτσι, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ δεν χρειάστηκε να ρίξει άλλη βολή και απλά περίμενε να ολοκληρωθούν τα δύο γκρουπ. Αξίζει να αναφέρουμε πως μόνο τρεις αθλήτριες έριξαν πάνω από 60μ.

Η 22χρονη Τζένγκο έκλεισε θέση για τον τελικό της Τρίτης, 11/6, το βράδυ.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα