Ευρωπαϊκό στίβου: Η ώρα της Στεφανίδη, στον 10ο ευρωπαϊκό τελικό της καριέρας της

Πηνελόπη Γκιώνη
στεφανιδη

bet365

Στον 10ο τελικό της καριέρας της και για το 12ο μετάλλιό της κατεβαίνει η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα αγωνιστεί για 10η φορά η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, με στόχο μία ακόμη διάκριση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήρθε στo Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στη Ρώμη με στόχο να βρεθεί ψηλά για ακόμη μια φορά και σήμερα, Δευτέρα, το βράδυ θα έχει την ευκαιρία να το καταφέρει.

Το βιογραφικό της είναι γεμάτο από μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις και συμμετοχές σε τελικούς ενώ συγκεκριμένα σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου βρίσκεται σταθερά στο βάθρο από το 2014, δηλαδή εδώ και 10 χρόνια. Από τη Ζυρίχη το 2014, όταν κατέκτησε το αργυρό, δεν έχει αγωνιστεί ακόμη σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού και να έχει φύγει με άδεια χέρια. Γιατί η Ρώμη να αποτελέσει εξαίρεση;

Η Στεφανίδη, με τα 11 μετάλλια (!), έχει φετινό ρεκόρ 4.64μ όμως ξέρει πολύ καλά πως μπορεί να βρεθεί πάνω από τα 4.70μ και να ανέβει πάλι στο βάθρο. Βέβαια, υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός στο αγώνισμα φέτος με την Αγγλία Μόλι Κόντερι (φετινό 4.86μ) να είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό, μιας και από πέρυσι διανύει μία εξαιρετική περίοδο με μόνιμα καλές επιδόσεις ενώ στον κλειστό κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Από την άλλη, η Στεφανίδη ξεχώρισε και την Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) που φέτος έχει 4.75μ και έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενώ δεν γίνεται να ξεχάσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 από τη Φινλανδία, Βίλμα Μούρτο, που έχει φετινό 4.81μ από τον κλειστό.

Παράλληλα, η Τσέχα Αμαλί Σβαμπίκοβα που πήρε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό κλειστού του 2021 θα διεκδικήσει τη θέση της στο βάθρο ενώ οι δύο Ιταλίδες Ελίζα Μολινάρολο και Ρομπέρτα Μπρούνι με φετινά ρεκόρ στα 4.66μ και 4.65μ αντίστοιχα θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο, μιας και έχουν και το πλεονέκτημα της έδρας τους, χωρίς όμως να έχουν δείξει άλλη φορά πως μπορούν να διαχειριστούν έναν τόσο μεγάλο αγώνα.

Ο αγώνας ξεκινά στις 21:15 και η Στεφανίδη αγωνίζεται 12η στη σειρά. Η λίστα εκκίνησης:

stefanidi
@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα