Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου: Επίδοση σεζόν και τελικός για την Φωτοπούλου

Newsroom
ΦΙΛΙΠΠΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Με την καλύτερη φετινή της επίδοση, στα 6.63μ, η Φιλίππα Φωτοπούλου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Ρώμης.

Η Φιλίππα Κβίτεν Φωτοπούλου ρίχτηκε στην μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου αποσκοπώντας σε μια δυναμική παρουσία στον προκριματικό γύρο ούτως ώστε να μπορέσει να δώσει παρών στον μεγάλο τελικό του Μήκους. Υπενθυμίζουμε ότι η Φιλίππα, για να έχει συνέχεια η παραμονή της στο Τουρνουά, έπρεπε είτε να κάνει άλμα πάνω από 6.70, το οποίο εξασφάλιζε απευθείας πρόκριση στον τελικό, είτε να καταταχθεί ανάμεσα στις κορυφαίες δώδεκα αγωνίστριες δυο προκριματικών γκρουπ.

Με φετινή καλύτερη επίδοση τα 6.57, που κατέγραψε στους αγώνες του Τσιρείου τον Μάιο, μια ανάλογη επίδοση δεν εγγυόταν, ωστόσο καθιστούσε ιδιαίτερα πιθανόν ότι θα τοποθετηθεί εντός τον κορυφαίων αλμάτων που δίνουν εισιτήριο για τον αυριανό τελικό.

Στο πρώτο άλμα της, έφτασε στα 6,37μ, αφήνοντας περιθώρια βελτίωσης από θέμα κατάταξης. Στη δεύτερη προσπάθεια της ωστόσο, έφτασε την επίδοση σεζόν για την οποία λέγαμε προηγουμένως, (6,57), και ανέβηκε προσωρινά τουλάχιστον στην 9η θέση της βαθμολογίας, διατηρώντας πολύ υψηλές ελπίδες για πρόκριση. Η τρίτη προσπάθεια όμως ήταν η καλύτερη από όλες, με την Κβίτεν να ξεπερνάει το φετινό ρεκόρ της και να φτάνει επίδοση στα 6.63μ εκτοξεύοντας τις πιθανότητες της. Επίδοση την οποία πανηγύρισε έξαλλα και με ενθουσιασμό, όπως ακριβώς έπρεπε, δείχνοντας ότι ήταν κάτι το οποίο κυνηγούσε και ήθελε.

Εν τέλει οι κόποι της Φιλίππας επιβραβεύτηκαν καθώς τερμάτισε στην 12η θέση και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τον αυριανό τελικό (12/6, 21:54).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα