Ο Ντουπλάντις τρίτο σερί χρυσό, δοκίμασε για παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.25μ.

Newsroom
 Ο Ντουπλάντις τρίτο σερί χρυσό, δοκίμασε για παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.25μ.

bet365

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό για 3η διαδοχική διοργάνωση στη Ρώμη, με ρεκόρ αγώνων στα 6.10μ., ενώ έκλεισε τη διοργάνωση επιχειρώντας για παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.25μ.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης έκλεισε όπως θα έπρεπε, με τον Αρμάντ Ντουπλάντις και τον 24χρονο Σουηδό να κρατά μόνος του τον κόσμο στο «Ολίμπικο».

Ο Ντουπλάντις αρχικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ξεπερνώντας τα 5.92μ. με την πρώτη προσπάθεια, μετά χωρίς προβλήματα βελτίωσε κατά τέσσερα εκατοστά το δικό του ρεκόρ αγώνων, ξεπερνώντας και τα 6.10μ., για να ζητήσει στη συνέχεια ο πήχης να ανέβει στα 6.25μ.

Ο Ντουπλάντις επιχείρησε να βελτιώσει κατά ένα εκατοστό το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ και τα 6.24μ. που είχε σημειώσει στην Ξιανμέν στην Κίνα, στις 20 Απριλίου 2024.

Το 1ο άλμα ήταν καλό, όμως δεν κατάφερε να φθάσει στο 9ο παγκόσμιο ρεκόρ της καριέρας του. Ο Ντουπλάντις στη Ρώμη κατέκτησε το 3ο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου και στο τέλος αγκαλιά με το «ασημένιο» Εμμανουήλ Καραλή, γνώρισε την αποθέωση.


@Photo credits: eurokinissi, Αντώνης Νικολόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα