Στίβος: Καραλής-Ντουπλάντις μαζί στο βάθρο ξανά, η πρώτη φορά πριν από 9 χρόνια

Πηνελόπη Γκιώνη
καραλης

bet365

Η εικόνα του Εμμανουήλ Καραλή να βρίσκεται στο βάθρο με τον Μόντο Ντουπλάντις μας ήταν γνώριμη αφού την έχουμε δει ξανά στον κλειστό αλλά και πριν από 9 χρόνια, στην Κολομβία.

Μόνο ένας αθλητής νίκησε τον Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του επί κοντώ ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ρώμης, κι αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του στίβου αυτή τη στιγμή: ο Μόντο Ντουπλάντις.

Ο Σουηδός άλτης «καθάρισε» τα 6.10μ και έπειτα δοκίμασε για άλλη μία φορά τα 6.25μ, για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Έτσι, άφησε δεύτερο τον Καραλή που είχε περάσει νωρίτερα το 5.87μ, για να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ ο ίδιος δοκίμασε και τα 6.02μ, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Οι δυο τους μοιράστηκαν αργότερα το βάθρο και επανέφεραν μνήμες από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18, του 2015, όταν πάλι οι δυο τους είχαν ανέβει μαζί στο βάθρο και τότε είχε ξεκινήσει και η φιλία τους. Στη διοργάνωση του 2015, ο Καραλής είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με 5.20μ και ο Ντουπλάντις είχε αναδειχθεί νικητής με 5.30μ και για πρώτη φορά τότε είδαμε αυτή την εικόνα.

καρ

Στο περασμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης είδαμε μία αντίστοιχη, αφού πάλι οι ίδιοι ανέβηκαν παρέα στο βάθρο (χρυσός ο Ντουπλάντις, χάλκινος ο Καραλής) και τώρα το επανέλαβαν.

Όπως όλα δείχνουν, θα τους δούμε αρκετές φορές μαζί σε απονομές μεταλλίων μεγάλων διοργανώσεων.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα