Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Ανδρικόπουλος: «Είναι δικαίωση αυτό το μετάλλιο, ελπίζω να είναι η αρχή»

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Ανδρικόπουλος: «Είναι δικαίωση αυτό το μετάλλιο, ελπίζω να είναι η αρχή»

bet365

Με το πιο μεγάλο χαμόγελο που έχει «φορέσει» ποτέ και με τη γαλανόλευκη σημαία στην πλάτη του, ο τριπλουνίστας Νικόλας Ανδρικόπουλος προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει την επιτυχία του. Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Μοναδικό αγώνα έκανε ο άλτης του τριπλούν Νικόλας Ανδρικόπουλος και κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Στηρίζοντας με τα χέρια του την ελληνική σημαία στην πλάτη του και έχοντας ένα τεράστιο χαμόγελο, έφτασε στη μεικτή ζώνη μέσα σε χειροκροτήματα. Ο 26χρονος πρωταθλητής, χωρίς να βγάλει λεπτό από το πρόσωπό του το χαμόγελο, δήλωσε στο Gazzetta πως ακόμη δεν έχει καταφέρει να συνειδητοποιήσει πως θα ανέβει στο βάθρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας μάλιστα δίπλα δύο κορυφαίους αθλητές: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που έχει γίνει. Δεν ήταν στο μυαλό μου αυτό οπότε δεν το είχα σκεφτεί. Περιμένω εκείνη τη στιγμή της απονομής».

«Μέσα στον αγώνα το πίστεψα το μετάλλιο και το κυνήγησα»

andrikopoulo metallio

Για όλους μας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, αυτή η εξέλιξη ήταν αναπάντεχη. Όμως ο Ανδρικόπουλος εξήγησε πως μέσα στον αγώνα το πίστεψε πως μπορεί να πάρει ένα από τα μετάλλια: «Περίμενα ότι μπορώ να πηδήξω καλά αλλά το μετάλλιο όχι, η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Μέσα στον αγώνα όμως το πίστεψα γιατί είδα που κυμαίνονταν οι επιδόσεις. Το κυνήγησα και βγήκε, τι να πω... Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Δεν ξεκίνησα καλά τη σεζόν, η αλήθεια είναι, ενώ ήμουν σε πολύ καλή σωματική κατάσταση. Έκανα κάποια λάθη, τα οποία ευτυχώς τα διόρθωσα γρήγορα. Είναι σίγουρα δικαίωση αυτό το μετάλλιο γιατί είμαι σταθερός τα τελευταία χρόνια σε κάποιες διοργανώσεις, έρχομαι αλλά δεν είχα καταφέρει να κάνω κάτι καλό. Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να είμαι στις διοργανώσεις και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου, αυτός είναι ο στόχος μου».

Τα άλματά του ήταν όλα καλά, ακόμη και τα άκυρα φαίνονταν αρκετά μεγάλα, και ο ίδιος ρίσκαρε πολύ για να βγάλει το 16.58μ. που του έδωσε το αργυρό μετάλλιο: «Ήμουν σε πάρα πολύ κατάσταση. Όταν μπήκα στο πρώτο άλμα ήμουν λίγο συγκρατημένος και εκεί κατάλαβα ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Και τα επόμενα δύο (σ.σ. που ήταν άκυρα) ήταν πολύ καλά άλματα. Στο τέταρτο λίγο χάλασα τον ρυθμό μου αλλά συγκεντρώθηκα στο πέμπτο και βγήκε το άλμα που χρειαζόταν (16.58μ.). Νομίζω δεν ήταν τέλειο άλμα, δηλαδή κάποια άκυρα ήταν λίγο καλύτερα αλλά εντάξει τώρα… τέτοια ώρα τέτοια λόγια».

«Όχι, δεν σιγουρεύτηκα ότι είχα το μετάλλιο με το που έκανα το άλμα» εξήγησε, αφού στον τελικό συμμετείχαν μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος. «Ευτυχώς γύρισε η σειρά στο έκτο άλμα και τουλάχιστον έβλεπα πόσο πηδάνε όσοι ήταν πίσω μου. Είχα πάρα πολλή αγωνία αλλά τέλος καλό, όλα καλά», συμπλήρωσε.

Η απονομή του Έλληνα πρωταθλητή είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί στις 11:25.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα