Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Τρία μετάλλια και πέντε τελικοί για την Ελλάδα, πρωταγωνίστησαν τα άλματα

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Τρία μετάλλια και πέντε τελικοί για την Ελλάδα, πρωταγωνίστησαν τα άλματα

bet365

Μία ομάδα με καλές προοπτικές επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από τρία μετάλλια και πέντε παρουσίες σε τελικούς. Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Καλές εμφανίσεις από μία ενωμένη ομάδα. Η Εθνική ομάδα στίβου έκανε την προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και τα μέλη της επιστρέφουν στην Ελλάδα ικανοποιημένα.

Τα τρία μετάλλια

Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια όλα από άνδρες, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό γιατί είθισται έστω μία γυναίκα να κερδίζει μετάλλιο ή ακόμη οι γυναίκες να κερδίζουν περισσότερα. Αυτή τη φορά, ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος (χρυσό), ο Νικόλας Ανδρικόπουλος στο τριπλούν (αργυρό) και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ (αργυρό) ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει την Ελλάδα να έχει καλούς αθλητές και καλές αθλήτριες στα άλματα. Σε αυτό, φυσικά, συνυπολογίζουμε και την πρωταθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη που κατετάγη τέταρτη αλλά και τον Δημήτρη Τσιάμη που ήταν έβδομος. Μάλιστα αν κοιτάξει κανείς τα αναλυτικά αποτελέσματα της ομάδας, παρακάτω, θα παρατηρήσει πως όλοι οι άλτες και οι άλτριες έχουν κατακτήσει καλύτερες θέσεις από τους Έλληνες αθλητές των άλλων αγωνισμάτων.

Για όσους αγαπούν τη στατιστική αξίζει να πούμε πως ναι μεν ο Τεντόγλου ήταν ο μοναδικός πρωταθλητής Ευρώπης ανάμεσα στους Έλληνες όμως η επίδοση του Καραλή (5.80μ.) ήταν βαθμολογικά καλύτερη από αυτή του μηκίστα (8.30μ.).

Η πρωτάρα που ξεχώρισε

Χωρίς αμφιβολία η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ξεχώρισε στη διοργάνωση. Η 20χρονη σπρίντερ αγωνίστηκε στο 60άρι και έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στον προκριματικό, με 7.26, για να περάσει στον ημιτελικό. Μπορεί να μην κατάφερε να βρεθεί στον τελικό, αφού είναι και αρκετά νέα, όμως ήταν μία από τις πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας.

Με νέο ατομικό ρεκόρ από την Κωνσταντινούπολη φεύγει επίσης ο αργυρός στο τριπλούν Νικόλας Ανδρικόπουλος (16.58μ.) και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 60μ. (7.71)

Απογοητευμένος για την ευκαιρία που έχασε φεύγει ο Δημήτρης Τσιάμης που ναι μεν βρέθηκε στον τελικό του τριπλούν αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το μετάλλιο που ήθελε, μένοντας έβδομος με 16.39μ.

Πολύ άτυχη ήταν η Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ. εμπόδια) που δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω θλάσης ενώ επιδόσεις που επηρεάστηκαν από προηγούμενους τραυματισμούς έβγαλαν οι Ραφαέλα Σπανουδάκη (60μ.) και Αναΐς Καραγιάννη (60μ. εμπόδια). Καθόλου ευχαριστημένες δεν έμειναν οι Αναστασία Μαρινάκου (3000μ) και Ειρήνη Βασιλείου (400μ) ενώ μετά από σεζόν που δεν είχαν αρκετούς αγώνες βρέθηκαν στο Ευρωπαϊκό οι Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ) και Ανδριάνα Φέρρα (400μ.) Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν, Αντώνης Μέρλος στο ύψος και Κώστας Δουβαλίδης στα εμπόδια δεν προκρίθηκαν, με τον τελευταίο να νιώθει ικανοποίηση που τελείωσε την κούρσα υγιής.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής:

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) - 1η θέση (επίδοση) 8.30μ.
Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ) - 2η θέση 580μ.
Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν) - 2η θέση 16.58μ -ατομικό ρεκόρ-
Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) - 4η θέση 4.60μ
Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν) - 7η θέση 16.39μ.
Σπυριδούλα Καρύδη (τριπλούν) - 10η θέση 13.60μ.
Ανδρέας Πανταζής (τριπλούν) - 12η θέση 16.06μ.
Αντώνης Μέρλος (ύψος) - 13η θέση 2.17μ.
Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ) - 15η θέση 4.30μ.
Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (60μ.) - 18η θέση 7.26 -ατομικό ρεκόρ-
Ειρήνη Βασιλείου (400μ.) - 19η θέση 53.71
Αναστασία Μαρινάκου (3000μ.) - 20η θέση 9.22.35
Κώστας Δουβαλίδης (60μ. με εμπόδια) 7.82 -φετινό ρεκόρ-
Γιάννης Νυφαντόπουλος (60μ.) - 21η θέση 6.71 -ατομικό ρεκόρ-
Ανδριάνα Φέρρα (400μ.) - 23η θέση 55.29 -φετινό ρεκόρ-
Χρήστος Κοτίτσας (800μ.) - 25η θέση 1.50.82
Αναΐς Καραγιάννη (60μ. με εμπόδια) - 29η θέση 8.34
Ραφαέλα Σπανουδάκη (60μ.) - 7.43 29η θέση
Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ. με εμπόδια) τραυματίας

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα