Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο Παρίσι 13 αθλητές/τριες του στίβου μέσω ranking, αναμονή για 3 άτομα

Newsroom
Η Πολυνίκη Εμμμανουηλίδου συνεχίζει να εκπλήσσει

bet365

Στα 13 άτομα διαμορφώνεται η ομάδα του στίβου για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα της λίστας ranking που υπάρχει αυτή τη στιγμή!

Η World Athletics ενημέρωσε τις λίστες της στην ενότητα Road to Paris 2024 μετά και τους τελευταίους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου και ο σίγουρος αριθμός των ατόμων που θα απαρτίζουν την ελληνική ομάδα του στίβου ανέρχεται στους 13. Τέσσερις πέρασαν με όριο και εννέα με κατάταξη.

Τέσσερις έχουν πιάσει τα ολυμπιακά όρια για τους ερχόμενους Αγώνες του Παρισιού με τους Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ βάδην, Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ και Κατερίνα Στεφανίδη επίσης στο επί κοντώ να έχουν τσεκάρει τις θέσεις τους. Έπειτα, 9 αθλητές και αθλήτριες προέκυψαν από το ranking.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, έχασε τη θέση της η Παναγιώτα Δόση, που έπεσε στο Νο33, μία θέση κάτω από την προνομιούχο 32άδα. Η τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έριξε τον Κώστα Ζάλτο στο Νο35 από Νο33, ενώ στο Νο35 ανέβηκε ο Δημήτρης Τσιάμης. Πλέον, αυτοί οι τρεις θα πρέπει να περιμένουν πέντε μέρες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατανομή σε περίπτωση αρνήσεων για διάφορους λόγους.

Συνολικά το Ολυμπιακό εισιτήριο εξασφάλισαν 9 γυναίκες και 4 άνδρες, ενώ η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή σε 10 αγωνίσματα. Στο επί κοντώ γυναικών θα υπάρχει τριπλή ελληνική συμμετοχή.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουλίου, η διεθνής ομοσπονδία θα δέχεται επιστολές άρνησης συμμετοχής. Το διήμερο 4-6 Ιουλίου θα γίνει η ανακατανομή των θέσεων στους επιλαχόντες βάσει ranking. Στις 7 Ιουλίου θα αναρτηθεί η τελική λίστα και οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπορέσουν να δηλώσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 8ης Ιουλίου.

Η σύνθεση της ομάδας βάσει της τελικής κατάταξης

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20 χλμ. βάδην) όριο
Μιλτιάδης Τεντόγλου (μήκος) όριο
Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ) όριο
Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) όριο
Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία,) 13/32
Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία) 18/32
Τατιάνα Γκούσιν (ύψος) 22/32
Ελένη Κλαούντια Πόλακ (επί κοντώ) 22/32
Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός) 20/32
Κυριακή Φιλτισάκου (20χλμ βάδην) 48/48
Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (200μ) 34/48 // (100μ) 48/56
Αριάδνη Αδαμοπούλου (επί κοντώ) 31/32
Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία) 30/32

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποιοι Έλληνες έχουν προκριθεί για το Παρίσι 2024

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα