Στίβος: Ο Εχάμερ άφησε το δέκαθλο για να κατέβει στο μήκος στους Ολυμπιακούς

Πηνελόπη Γκιώνη
ehammer_tentoglou

bet365

Ο πρωταθλητής του δεκάθλου, Σιμόν Εχάμερ, πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στο μήκος στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και μπαίνει στη λίστα με τους διεκδικητές ενός μεταλλίου.

Ο Ελβετός πρωταθλητής των συνθέτων αγωνισμάτων, Σιμόν Εχάμερ, ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο δέκαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά θα κατέβει στο μήκος.

Ο 24χρονος πρωταθλητής έχει ξεχωρίσει εδώ και αρκετό καιρό καθώς πέρα από το συνολικά καλό δέκαθλο που κάνει, είναι εντυπωσιακός ιδιαιτέρως στο μήκος γεγονός που τον έχει οδηγήσει στο να το επιλέγει συχνά ως μεμονωμένο αγώνισμα. Ο Εχάμερ, που κατέχει την καλύτερη επίδοση στο μήκος που έχει καταγραφεί ποτέ σε δέκαθλο με 8.45μ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης με 8.31μ (είχε κάνει 8.41μ στον προκριματικό) και ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τον Έλληνα πρωταθλητή, Μίλτο Τεντόγλου, για δεύτερη φορά. Ο Εχάμερ είχε κατακτήσει το χάλκινο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον το 2022, όπου ο Τεντόγλου είχε αναδειχθεί δευτεραθλητής κόσμου. Παράλληλα, ο ίδιος έχει στην κατοχή του και ένα διαμάντι από το μήκος, καθώς ήταν νικητής στον τελικό του Diamond League το 2023.

Αξίζει να αναφέρουμε πως έχει διακρίσεις και στα σύνθετα, που είναι το βασικό του αγώνισμα, καθώς έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού το 2024, δευτεραθλητής κόσμου στον κλειστό το 2022 (έπταθλο) και δευτεραθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό το 2022 (δέκαθλο).

Πλέον ο Εχάμερ συγκαταλέγεται με εκείνους που θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με το επίπεδο να κρίνεται αρκετά υψηλό.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα