Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε... ησυχαστήριο στο Αντονί ο Τεντόγλου με την ομάδα του στίβου (vid)

Πηνελόπη Γκιώνη
τεντ αντονι

bet365

Το Αντονί έχει γίνει προπονητήριο και... ησυχαστήριο για την ελληνική ομάδας στίβου, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τον Μίλτο Τεντόγλου και τη μισή ομάδα να ετοιμάζονται για την κορύφωσή τους.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Μία εβδομάδα έχει απομείνει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και οι προετοιμασίες των ομάδων φτάνουν σιγά σιγά στο τελικό τους στάδιο, όσο αθλητές και αθλήτριες ετοιμάζονται για την κορύφωσή τους. Η ομάδα του στίβου επέλεξε ένα ησυχαστήριο για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, σε ένα προάστιο του Παρισιού.

Η ομάδα έχει την ευκαιρία να προπονείται σε μία εξαιρετική εγκατάσταση σε ένα τοπίο γεμάτο πράσινο με πολλή ηρεμία και σε ένα εξαιρετικό στάδιο που έχει όλα όσα χρειάζονται για την προπόνησή τους.

Στο Αντονί, ένα προάστιο του Παρισιού το οποίο βρίσκεται περίπου μία ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης, τα μισά μέλη της ομάδας του στίβου κάνουν τις τελευταίες προπονήσεις τους πριν μπουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Η πόλη θυμίζει εξοχή και αποτελεί ό,τι χρειάζεται κανείς ώστε να μπορέσει να συγκεντρωθεί πριν μεταβεί στην καρδιά των Αγώνων και αρχίσει να βάλλεται από αμέτρητους αντιπερισπασμούς.

αντονι

Η εγκατάσταση στο Αντονί είναι υποδειγματική και αν κανείς αναλογιστεί πως πρόκειται απλά για ένα στάδιο σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας, το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό. Το στάδιο έχει ανακαινιστεί πριν από δύο χρόνια και σε συγκεκριμένους διαδρόμους, στον ελαστικό τάπητα, έχει εγκατασταθεί τεχνολογία που μετρά την ταχύτητα με την οποία τρέχει κανείς.

αντονι

Παράλληλα, η ποιότητα του ταρτάν είναι αρκετά καλή ενώ στο στάδιο υπάρχουν στρώματα επί κοντώ και ύψους αλλά και σκάμματα. Παράλληλα, έξω από τα κουλουάρ, βρίσκεται ένας μικρός “λόφος” που έχει ανηφόρες και κατηφόρες, που εξυπηρετούν αρκετά στην προπόνηση, ενώ υπάρχουν κλειστές αίθουσες για βάρη αλλά και για προπόνηση, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

αντονι

Το συγκεκριμένο στάδιο, όπως και ολόκληρο το σύμπλεγμα αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχει εδώ και αποτελείται από κορτ τένις αλλά και πισίνες, αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου και έχει παραχωρηθεί αυτές τις μέρες στην Εθνική μας ομάδας. Άξιο απορίας είναι, όπως συζητούσαμε και με τον Γιώργο Πομάσκι, πώς και άλλες ομάδες δεν έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση για προπόνηση. Ωστόσο, η απάντηση ήρθε από πολύ λογικά αφού η Γαλλία είναι γεμάτη με στάδια μιας και ο αθλητισμός αποτελεί μέρος της κουλτούρας του λαού.

Η ομάδα έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιουλίου και έτσι αρκετοί άφησαν την προπόνηση του Σαββάτου, ώστε να ξεκουραστούν. Την Κυριακή το πρωί, στο στάδιο βρέθηκαν οι Μίλτος Τεντόγλου και Παναγιώτα Δόση μαζί με τους προπονητές τους, Γιώργο Πομάσκι και Θοδωρή Δόση, αλλά και τον Εθνικό προπονητή Χρήστο Μελέτογλου και τον αναπληρωτή ταμία του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Μυστακίδη. Μαζί τους, και η συναθλήτρια του Τεντόγλου από τις ΗΠΑ, Τόρι Φράνκλιν (τριπλούν) η οποία προπονείται με τον Πομάσκι.

αντονι

Μετά από ένα καλό ζέσταμα, πέρασαν στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο για τα βάρη όπου έκαναν μία δυνατή προπόνηση.

Την ίδια ώρα, οι Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης και Σταματία Σκαρβέλη, μαζί με τους προπονητές τους Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και Κωστή Παπαμαρκάκη, πήγαν σε ένα άλλο στάδιο που βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στο ξενοδοχείο που μένουν το οποίο είναι μόνο για τις ρίψεις. Οι τρεις τους, μετά τα κομμάτια τους εκεί, μεταφέρθηκαν στο κεντρικό στάδιο για να κάνουν βάρη.

αντονι

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο προπονητήριο βρέθηκε και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μαζί με την προπονήτριά της, Κατερίνα Αλεξοπούλου, η οποία μετά από αρκετό ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη για να φτάσει ως εδώ, έκανε την προπόνησή της. Στο Αντονί βρίσκεται και η φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας, Ελισάβετ Αναστασάκη, της οποίας τα... μαγικά χέρια εμπιστεύονται όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ενσωματωθούν και άλλα μέλη της ομάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες θα έχουν εδώ μαζί τους τους προπονητές τους, παρά το γεγονός πως δεν είναι εύκολο να βρίσκονται όλοι εντός του Ολυμπιακού Χωριού. Ωστόσο, όλοι θα μπορέσουν να κάνουν τις προπονήσεις με τους αθλητές τους αλλά και να τους κοουτσάρουν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όλοι τους θα παραμείνουν στο Αντονί ως και τις 28 Iουλίου, οπότε θα μεταβούν στο Ολυμπιακό Χωριό.

Την ίδια ώρα, το Παρίσι πέρασε σήμερα μάλλον την πιο ήρεμη μέρα της εβδομάδας και σίγουρα την τελευταία ήρεμη μέρα του επόμενου διαστήματος.

Πέντε και σήμερα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα