Τεντόγλου στο Gazzetta: «Δεν μπορώ να πω πως θα νικήσω, αν κάνω 8.60μ ας βγω και δεύτερος» (vid)

Πηνελόπη Γκιώνη
τεντογλου

bet365

Αυτό που στο μυαλό όλων είναι σχεδόν δεδομένο αποδόμησε ο Μίλτος Τεντόγλου, τονίζοντας πως δεν μπορεί να πει πως θα νικήσει στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και πως το να βγει δεύτερος ή τρίτος δεν τον πειράζει εφόσον θα έχει κάνει την επίδοση στην οποία στοχεύει.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μίλτος Τεντόγλου, βρίσκεται στην περιοχή Αντονί όπου κάνει τις προπονήσεις του λίγο πριν τον μεγάλο αγώνα της χρονιάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κάτοχος του τίτλου, από την προηγούμενη διοργάνωση του Τόκιο, έχει κάνει μία εξαιρετική χρονιά μέσα στην οποία έχει βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ πηδώντας (δύο φορές) 8.65μ ενώ έχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Παράλληλα, έχει επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά πως είναι τρομερά σταθερός ενώ από το 2021 και τον θρίαμβο του Τόκιο δεν έχει φύγει από καμία διεθνή διοργάνωση χωρίς μετάλλιο, το οποίο σχεδόν όλες τις φορές ήταν χρυσό.

Τώρα, προετοιμάζεται για τη διατήρηση του τίτλου του στο Αντονί και μιλώντας στο Gazzetta εξήγησε αρχικά πως το μέρος που βρίσκονται, πριν μεταβούν στο Ολυμπιακό Χωριό, του φαίνεται εξαιρετικό:

 

«Πάει καλά η προπόνηση. Ήρθαμε το Σάββατο, είναι ωραίο το σταδιάκι. Θα κάνουμε πιστεύω καλή προετοιμασία εδώ και θα κάτσουμε μια εβδομάδα. Είναι ωραία στο Ολυμπιακό Χωριό, έχω πάει και στο Ρίο και στο Τόκιο. Έχει ωραίο κλίμα μέσα. Δεν ανυπομονώ ακριβώς αλλά ξέρω ότι θα είναι ωραία και έχει δραστηριότητες μέσα να κάνεις, και ωραίο φαγητό και διάφορα».

«Δεν με πειράζει να βγω δεύτερος ή τρίτος αν κάνω την επίδοση που θέλω»

Παρ’ ότι ο Τεντόγλου θα ριχτεί στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα (4 Αυγούστου προκριματικός, 6 Αυγούστου τελικός) οι στόχοι του είναι καλά ριζωμένοι στο μυαλό του από καιρό πριν και τους αποκάλυψε στο Gazzetta, επισημαίνοντας πως αυτό που εμείς θεωρούμε σχεδόν δεδομένο -δηλαδή το να επικρατήσει στον αγώνα-, δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο ποτέ:

«Ξέρω ότι θα πηδήξω καλά και ότι θα τα πάω καλά. Δεν μπορώ να πω ότι θα κερδίσω, με πλήρη σιγουριά, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα πάρω μετάλλιο. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Η νίκη είναι άλλο αγώνισμα, το να βγεις πρώτος. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο καλά μπορεί να είναι κάποιος άλλος ή κάποιοι μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Εγώ ξέρω τι θα κάνω, ό,τι θα κάνω μεγάλο άλμα αλλά ποτέ δεν ξέρει ο άλλος τι μπορεί να κάνει. Αλλά πιστεύω πως θα είμαι στα μετάλλια, αυτό είναι το σίγουρο για μένα.

Άμα κάνω καλή επίδοση θα με ικανοποιήσει. Αν κάνω μεγάλη επίδοση, αυτό που θέλω να κάνω, σίγουρα δεν με πειράζει να βγω και δεύτερος και τρίτος. Μακάρι κιόλας δηλαδή. Σκέψου να κάνω αυτό που θέλω να κάνω, 8.60μ ας πούμε, και να βγω δεύτερος. Αυτό σημαίνει ότι το αγώνισμα είναι σε τρελό επίπεδο. Μου αρέσει εμένα αυτό!».

Δείτε τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου στο Gazzetta

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα