Καραλής στο Gazzetta: «Είμαι έτοιμος να κάνω μαγικά»

Ο Εμμανουήλ Καραλής με τον Νίκο Παπαδογιάννη

bet365

Το χαμόγελο του Εμμανουήλ Καραλή φωτίζει και το Παρίσι. «Πέρασα από την άβυσσο, αλλά είμαι στα καλύτερά μου», διαβεβαιώνει ο ίδιος. Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής χρειάστηκε ακριβώς τρία άλματα για να ξεμπερδέψει με τον προκριματικό του άλματος επί κοντώ: 5,60 μ., 5,70 μ., 5,75 μ., όλα έγκυρα, όλα καθαρά. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι ξεκίνησαν τον πρωινό αγώνα από τα 5,40 μ., αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής ένιωθε απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό του. «Είμαι έτοιμος για μαγικά πράγματα», προειδοποιεί.

-Μανόλο, φαίνεσαι ήσυχος και κατασταλαγμένος.
«Ναι, είμαι χαρούμενος και ήρεμος. Ο προκριματικός πήγε πάρα πολύ καλά. Όλα έγιναν ανώδυνα! Περάσαμε τα πάντα με την πρώτη και είμαστε έτοιμοι για τον τελικό».

-Είσαι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας σου;
«Είμαι, είμαι, δίχως αμφιβολία. Αισθάνομαι ότι όλα μου βγαίνουν εύκολα και ότι μπορώ να δώσω πολύ περισσότερα. Δηλώνω έτοιμος για μαγικά πράγματα. Θα το δείτε μεθαύριο, ελπίζω».

-Και ποια είναι αυτά τα μαγικά πράγματα; Τι να περιμένουμε;
«Στο μυαλό μου έχω το Ολυμπιακό μετάλλιο. Θέλω να πετύχω ατομικό ρεκόρ, να ξεπεράσω το φράγμα των 6 μέτρων. Εύκολο να το λες, βέβαια. Οι αντίπαλοί μου είναι πολύ σκληροί. Αλλά και εγώ είμαι ένας από τους καλύτερους του κόσμου! Το λέω και το πιστεύω τώρα πια. Απομένει να το κάνω και πράξη».

-Δεν το πίστευες πάντοτε αυτό.
«Το πίστευε όμως η μητέρα μου και μου το θύμιζε συνεχώς! Ό,τι λέει η μαμά, είναι νόμος. Το καταλαβαίνω καλύτερα όσο μεγαλώνω. Ξέρετε, δούλεψα πολύ σκληρά μέχρι να αλλάξω την ψυχολογία μου. Πέρασα από άβυσσο, αλλά κατόρθωσα να τα αφήσω πίσω μου τα ζόρια. Νιώθω καλά τώρα, είμαι υγιής, χαίρομαι και απολαμβάνω αυτό που κάνω. Είναι μεγάλη ιστορία θα την πούμε κάποια στιγμή…».

-Πόσο ψηλά πρέπει να πηδήξεις για να κερδίσεις μετάλλιο;
«Πιστεύω ότι το βάθρο θα κλείσει γύρω στα 5,95 μ. Συνεπώς οφείλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Νιώθω έτοιμος όμως και ελπίζω ότι όλα θα πάνε βάσει σχεδίου».

-Το αποτέλεσμα νιώθεις ότι θα κριθεί από τη δική σου επίδοση;
«Νομίζω πως ναι. Ξέρω τι μπορώ να κάνω. Είμαι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Αρκεί να εκτελέσω σωστά».

-Στο Τόκιο κατέλαβες την 4η θέση, στην πρώτη Ολυμπιάδα της ζωής σου. Τι ξέρεις τώρα, που δεν το ήξερες τότε;
«Πλέον δεν μπορώ να αιφνιδιάσω κανέναν. Έχω όμως την εμπειρία μεγάλων αγώνων και ξέρω πώς να ελιχθώ όταν παρουσιαστούν δυσκολίες. Τα μετάλλια που κέρδισα το αποδεικνύουν».

-Στον προκριματικό, πάντως, κύλησαν όλα ομαλά. Το λέω, γιατί στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ έγινε πογκρόμ. Πέρασαν από εκεί μόνο δύο αθλητές.
«Οι προκριματικοί είναι πολύ πιο δύσκολοι από τους τελικούς! Γίνονται πολλές εκπλήξεις, ειδικά όταν ο αγώνας είναι πρωινός, όπως σήμερα. Ο αέρας που φυσούσε σήμερα δεν ήταν και τόσο ευνοϊκός. Πάντως, όσοι ήταν να περάσουν πέρασαν. Οι περισσότεροι τουλάχιστον».

Αποκλείστηκαν, μεταξύ άλλων, ο δεύτερος Ολυμπιονίκης του Τόκιο Αμερικανός Κρις Νίλσεν και ο έμπειρος Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ. Τη δωδεκάδα του τελικού, που θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας στις 8, συμπληρώνουν οι Ντουπλάντις (Σουηδία), Γκούτορμσεν (Νορβηγία), Σασμά (Τουρκία), Φλόον (Ολλανδία), Ομπιένα (Φιλιππίνες), Κέντρικς (ΗΠΑ), Λίτα Μπέρε (Γερμανία), Μάρσαλ (Αυστραλία), Κολέ (Γαλλία), Τσερνίκελ (Γερμανία), Χουάνγκ (Κίνα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα