Τεντόγλου στο Gazzetta: «Θέλω κάποιος να κάνει ένα 8.50μ να τον κυνηγάω, να με πιέσουν»

Πηνελόπη Γκιώνη
τεντογλου

bet365

Χαλαρός αλλά και προβληματισμένος με τις επιδόσεις των αντιπάλων του φάνηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγο μετά τον προκριματικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Πολύ χαλαρός εμφανίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στη μεικτή ζώνη, λίγο μετά τον αγώνα του στον προκριματικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι προκρίθηκε εύκολα με ένα μεγάλο άλμα, στα 8.32μ, και πλέον σκέφτεται μόνο τη διατήρηση του τίτλου του.

Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta σχετικά με τον αγώνα αλλά και με τους αντιπάλους τους, τονίζοντας πως θα ήθελε πολύ κάποιος να κάνει μία μεγάλη επίδοση ώστε να τους «κυνηγάει» και ουσιαστικά να τον παρακινήσουν να κάνει ένα μεγάλο άλμα:

«Δεν είχε τόσο καλό καιρό, όταν μπήκαμε είχε 17 βαθμούς και έφερε και αρκετό αρνητικό άνεμο ο οποίος όμως γυρνούσε δεν ήταν σταθερός, ήταν περίεργα.

Εγώ πήρα τη φορά μου και την πήγα λίγο πίσω, την ασφάλησα, για να μην ρισκάρουμε τώρα. Μπήκα πολύ χαλαρά δηλαδή ξέρω. Το ρεκόρ μου είναι 8.65μ έτσι; Για να κάνω 8.15μ σκέψου πόσο τοις εκατό λιγότερη ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιήσω. Δηλαδή και το 8.32μ πολύ ήταν, και δεν το πίεσα. Περίεργο που ήταν τόσο, μάλλον το ταρτάν είναι όντως καλό και σε σπρώχνει μέσα. Θα ήθελα να κάνω δύο άλματα για να το δοκιμάσω αλλά ΟΚ 8.32μ μια χαρά, σηκώθηκα έφυγα τσακ μπαμ.

«Προβληματίζομαι με τη φόρμα των αντιπάλων μου, φαίνεται εύκολος αγώνας»

Οι αντίπαλοί μου δυσκολεύονται γιατί δεν έχει καλό καιρό, όχι γιατί είναι κακοί. Δεν είναι το καλύτερο για το σώμα αυτός ο καιρός. Την καταλαβαίνω τη φόρμα τους και προβληματίζομαι και δεν θέλω, δεν μου αρέσει αυτό αλήθεια. Έτσι όπως τους είδα, φαίνεται εύκολος αγώνας και δεν θέλω να τους υποτιμήσω. Αν μου σκάσει κανείς 8.50μ, μακάρι. Το έλεγα στον Πομάσκι ότι «Άντε, ποιος θα κάνει 8.50μ σήμερα;». Και τελικά την έκανα εγώ την καλύτερη επίδοση, τώρα το χαλαρό μου το αλματάκι ήταν η καλύτερη επίδοση;

«Ας κάνει κάποιος ένα 8.45μ, νιώθω ότι το χρειάζομαι»

Θέλω να κυνηγήσω κάποιον. Θέλω να μου σκάσει κάποιος ένα 8.56μ ας πούμε στο πρώτο άλμα και να τον κυνηγάω. Να κάνω κι εγώ καλή επίδοση θέλω, γιατί αν ξεκινήσει ο αγώνας και πηδάνε όπως σήμερα, ξέρω γω…

Ναι ο στόχος μου παραμένει εμένα να κάνω μία μεγάλη επίδοση αλλά αν με πιέσει κάποιος, ακόμα καλύτερο. Ακόμα και στη Ρώμη (σ.σ. Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου) με πίεσαν. Έκανε 8.41μ ο Εχάμερ στον προκριματικό, έκανε 8.38μ ο Φουρλάνι και όταν το βλέπεις λες πως μπορεί να κάνουν και 8.50μ, δεν ξέρεις. Οπότε πρέπει να κάνεις κι εσύ.

Ας κάνει κάποιος ένα 8.45μ. Νιώθω ότι το χρειάζομαι. Σημαντικό είναι να μας κάνει καλό καιρό γιατί αν είναι όπως στο τριπλούν γυναικών, που ήταν χάλια, τότε δεν πας για ρεκόρ πας μόνο για να κερδίσεις».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα