Ολυμπιακοί Αγώνες, Κατερίνα Στεφανίδη: «Απαράδεκτο οι 20 κοπέλες στον τελικό» (vid)

Newsroom
stefanidi

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη σε δηλώσεις της μετά τη πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ γυναικών «δίκασε» την World Atheltics για την πρόκριση 20 γυναικών στον τελικό των Ολυμπιακό Αγώνων του Παρισιού.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μαζί με την Αριάδνη Αδαμοπούλου πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την Τετάρτη (7/8) , όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων στον τελικό εξόργισε την Στεφανίδη που υποστήριξε ότι θα υπάρξουν πολλά προβλήματα στον τελικό.

Οι 20 συμμετοχές στον τελικό και όχι 12 όπως αναμενόταν συνέβη επειδή υπήρξε ισοβαθμία 15 αθλητριών με επίδοση 4.40μ. Για αυτό οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν το εισιτήριο του τελικού έως την 20η θέση, με αποτέλεσμα η Αριάδνη Αδαμοπούλου, στην παρθενική της εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα βρεθεί στον τελικό.

Αρχικά η «χρυσή» στο Τόκιο Στεφανίδη ανέφερε: «Σήμερα με αντίθεση με εχθές είχε λίγη ζέστη, ήταν λίγο κουράστηκα, εγώ έχω να κάνω και κανονικό αγώνα από το ευρωπαϊκό και ξεκίνησα από πιο χαμηλά για να βρω ένα ρυθμό, πήγαν όλα καλά. Πέρασαν βέβαια και οι μισές κοπέλες στον τελικό».

Στην συνέχεια η 34χρονη αθλήτρια δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένοι για την απόφαση των διοργανωτών: «Πήγαν όλα καλα. Πέρασαν και οι μισές κοπέλες στον τελικό οπότε δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Είναι ανήκουστο και απαράδεκτο. Για εμένα φταίει ξεκάθαρα η World Atheltics, η οποία έθεσε τα ύψη λάθος για πρωί, χωρίς να καταλαβαίνει που βρίσκεται το επίπεδο του επί κοντώ. Θα πρέπει να μπούμε πιο νωρίς, θα είναι ουρά με 20 κοπέλες για να κάνουμε ζέσταμα. Μάλλον θα κάνουμε δύο δοκιμαστικά. Θα πρέπει, για να μην πάρει 5 ώρες ο αγώνας, να είναι πιο απότομα τα ύψη. Τέλος πάντων, δεν τα έχω σκεφτεί στο μυαλό μου. Είναι απαράδεκτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι 20 κοπέλες στον τελικό».

«Είμαι αρκετά καλά αλλά δεν έχω αγωνιστεί και αυτό μπορεί να φέρει κάποια λάθη, για αυτό ήθελα να ξεκινήσω πιο χαμηλά σήμερα, ελπίζω να είναι καλά στον τελικό» ανέφερε για τον τελικό η Ελληνίδα αθλήτρια.

Τέλος αναφέρθηκε στον Μανόλο που δίνει τη δική του μάχη στον τελικό σήμερα, Δεύτερα στις 20:00 (5/8): « Μένουμε μαζί στο Ολυμπιακό χωρίο, ελπίζω να είμαστε το τυχερό δωμάτιο και θα του τα πω από κοντά του Μανολο».

Επιμέλεια: Μάρθα Χωριανοπούλου

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα