Τεντόγλου στο Gazzetta: «Ο Πομάσκι μου έλεγε “Το πήραμε δεύτερη φορά” κι εγώ του έλεγα “Δεν ήμουν καλός”»

Πηνελόπη Γκιώνη
τνετογλου

bet365

Με μία συγκρατημένη χαρά και το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο... τσεπάκι του, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο Gazzetta για όλα όσα συνέβησαν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και τις σκέψεις του σχετικά.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Μετά από μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, ο Μίλτος Τεντόγλου βγήκε θριαμβευτής από το Stade de France έχοντας κατακτήσει το δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μήκος ανδρών.

Παρά την τεράστια επιτυχία του, η χαρά του Έλληνα πρωταθλητή ήταν συγκρατημένη καθώς ο ίδιος επιθυμούσε να γράψει μία καλύτερη επίδοση, δηλαδή πάνω από τα 8.50μ. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο Gazzetta, ο συγκεκριμένος αγώνας είχε πολλή πίεση ενώ ο καιρός δεν ευνόησε τις μεγάλες επιδόσεις.

«Ο αγώνας ήταν ΟΚ. Προσπαθούσα να κάνω κάτι καλύτερο, δεν βγήκε. Ήταν δύσκολα σήμερα, δεν είχε καλές συνθήκες και το είχα πει από τον προκριματικό ότι αν είναι έτσι δεν θα γίνει τίποτα. 8.48μ πήδηξα, ΟΚ. Πήδηξα και 8.36μ και 8.31μ, το 8.31μ ήταν το καλύτερο από όλα γιατί πάτησα πολύ πίσω και από τεχνική και όλα ήταν το καλύτερο από όλα. Αυτό μου άρεσε.

Στο τελευταίο άλμα, είπαμε να το ρισκάρουμε. Να πάμε μπροστά (τη φόρα μας) αν χρειαστεί να απαντήσουμε σε κάποιον αλλά δεν χρειάστηκε. Ήταν άκυρο και γι’ αυτό δεν το ολοκλήρωσα.

Απάντησα αμέσως στο άλμα του Φουρλάνι, στην επόμενη προσπάθεια. Δεν με πέρασε κάποιος για να πω πως χρειάζεται να κάνω κάτι καλύτερο, ήταν στην απειλή. Το 8.48μ είναι μεγάλο άλμα, μόνο ο Πίνοκ μπορούσε να το κάνει αλλά δεν το έκανε. Δεν είναι εύκολο. Εγώ μέχρι την τελευταία προσπάθεια σκεφτόμουν, μέχρι το τέλος, να κάνω κάτι καλύτερο.

Τον Φουρλάνι (σ.σ. Ματία Φουρλάνι, χάλκινος Ολυμπιονίκης) δεν τον περίμενα, πραγματικά μπράβο του. Σε τέτοια ηλικία (19) να τα κάνει αυτά, είναι σοβαρό. Είναι πολύ ταλαντούχος, πολύ μπροστά για την ηλικία του. Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξή του, η δική μου ήταν πολύ πιο αργή. Και στον Πίνοκ μπράβο, γιατί νομίζω πως οι τελευταίοι μήνες του δεν έχουν πάει καλά. Έτσι το νιώθω, δεν ξέρω κάτι και δεν ξέρω τι μπορεί να περνάει ο καθένας, αλλά νιώθω ότι επανήλθε από κάτι.

Δεν γινόταν να γίνει σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ σε αυτό τον αγώνα, δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες, ούτε όλα τα στάδια ίδια, ούτε οι συνθήκες. Κάποιες φορές το βλέπεις και λες δεν γίνεται.

Είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου έκανα ωραία άλματα, καλό σερί. Χαρούμενος είμαι. Ήταν δύσκολος αγώνας, με πολλή πίεση. Για 2 εκατοστά νίκησα και το στοίχημα με τον Μανόλο.

Ο Πομάσκι, μετά τον αγώνα, μου είπε: «Το πήραμε δεύτερη φορά» κι εγώ το μόνο που του έλεγα ήταν: «Δεν ήμουν καλός». Ήθελα λίγο καλύτερη επίδοση, ένα 50άρι (8.50μ). Για 2 εκατοστά μιλάμε τώρα… Ήταν καλύτερα στο Τόκιο από άποψη συνθηκών αλλά τώρα ο αγώνας ήταν καλύτερος εδώ, ήμουν άλλος αθλητής.

Ξέρω πως είχα πιθανότητα 90% να νικήσω και 100% να πάρω μετάλλιο. Θα μπορούσα δηλαδή να χάσω, δεν θα ήταν απίθανο, αλλά θα έπαιρνα σίγουρα μετάλλιο το ήξερα.

Πλέον δεν με νοιάζει πια τόσο πολύ ο τίτλος, δεν το βλέπω έτσι. Μου αρέσουν τα μετάλλια αλλά αν είναι ασημένιο ή χάλκινο δεν με νοιάζει αν θα έχω κάνει καλό αγώνα».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα