Ολυμπιακοί Αγώνες, Τεμπόγκο: «Η Αφρική είναι, πλέον, στον χάρτη των σπριντ»

Newsroom
 Tebogo

bet365

Ο Λετσίλε Τεμπόγκο από την Μποτσουάνα, έγινε ο πρώτος «χρυσός» Αφρικανός Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Λετσίλε Τεμπόγκο από την Μποτσουάνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έγινε ο πρώτος «χρυσός» Αφρικανός Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα και σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτό το μετάλλιο που κέρδισε αντιπροσωπεύει όλη την Αφρική.

Αναλυτικότερα ο 21χρονος Αφρικανός δρομέας ταχύτητας ανέφερε μετά τον τερματισμό του: «Αντιπροσωπεύει πολλά για την αφρικανική ήπειρο. Πλέον, βλέπουμε ότι η Αφρική υπάρχει στον χάρτη των σπριντ. Το μήνυμα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο και είναι ξεκάθαρο. Είναι πραγματικά εξαιρετικό για εμένα να είμαι Ολυμπιονίκης. Έμεινα πραγματικά έκπληκτος όταν πέρασα την γραμμή του τερματισμού. Είδα ότι ήμουν μπροστά από τον Κένι (σ.σ. Μπέντναρεκ) και δεν είδα τον Νόα (Λάϊλς) στα αριστερά μου. Συνήθως έχει μια εξαιρετική στροφή, όπως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι. Το είχα στο μυαλό μου και εξασκήθηκα σε αυτό κάθε ημέρα μέχρι να εξαντλήσω τον εαυτό μου και να το τελειοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ακόμη ο πρώτος Ολυμπιονίκης στην Ιστορία της χώρας του, έτρεξε με την ημερομηνία γέννησης της μητέρας του, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες: «Το έκανα για να μπορώ να την νιώθω μαζί μου διαρκώς. Επρεπε να το αφήσω στην άκρη και να συγκεντρωθώ στον ανταγωνισμό, εάν δεν είχα την ομάδα μου κοντά μου, δεν θα ήμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Να θυμίσουμε πως σε αυτόν τον αγώνα αγωνίστηκε ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό ο Νόα Λάιλς που κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο και την δεύτερη θέση και το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο κατέκτησε ο Κένι Μπεντνάρεκ.

Επιμέλεια: Μάρθα Χωριανοπούλου

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα