Τζένγκο στο Gazzetta: «Ήμουν μία δυνατή Ελίνα, αν είχα άλλη μία ευκαιρία θα ήμουν πολύ διαφορετική»

Πηνελόπη Γκιώνη
ΤΖΕΝΓΚΟ

bet365

Χωρίς να είναι ικανοποιημένη από την εμφάνιση που έκανε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Ελίνα Τζένγκο μίλησε στο Gazzetta για την εξέλιξη του αγώνα αλλά και τις σκέψεις της μετά από αυτόν.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Με την ένατη θέση στην κατάταξη να γράφει το όνομά της, η Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η πρωταθλήτρια του ακοντισμού, που είναι αθλήτρια της Team Future της Bwin, με καλύτερη βολή στα 61.85μ έχασε για πολύ λίγο την είσοδο στην οκτάδα και έτσι την ευκαιρία να βελτιώσει την επίδοσή της σε αυτή τη διοργάνωση. Η ίδια, μιλώντα στο Gazzetta και το GWomen, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την επίδοση και τις σκέψεις της για το αύριο:

«Νευρίασα γιατί με πέταξαν έξω για πολύ λίγο. Νόμιζα πως το είχα αυτή τη φορά, πίστευα πολύ σε μένα. Δεν μπήκα συγκεντρωμένα γιατί ένιωθα πολύ καλά, ένιωθα έτοιμη, ξεκίνησα με τέλεια βολή και μετά έσφιξα και τα κατέστρεψα όλα μόνη μου με τα χεράκια μου. Μπήκα στην πρώτη βολή, 61 μισό, ένιωθα πολύ καλά, πως έχω βρει την αίσθηση, πολύ δυνατή και μετά έμπαινα σφιγμένη για να τραβήξω τρελά μέτρα. Έπρεπε να μπω συγκρατημένα, να ρίξω μέτρα που θα με βάλουν στην οχτάδα και μετά να κάνω την υπέρβαση.

Είχα μια καλή παρουσία εδώ, έδειξα μία πολύ δυνατή Ελίνα την οποία την άφησα να ξεφύγει λίγο. Έπρεπε να συγκρατηθώ. Παρ’ όλα αυτά ότι μου βγήκε ένα φετινό ρεκόρ σε αυτή τη διοργάνωση και το ότι είχα τόσες καλές βολές, που τόσες βολές πάνω από τα 60μ δεν είχα τα τελευταία δύο χρόνια γενικά, δείχνει πως είμαι πολύ καλά. Είμαι υγιής, έζησα αυτό το ταξίδι, ήταν η πρώτη μου Ολυμπιάδα, στους επόμενους Ολυμπιακούς…

Τα μέτρα που κέρδισαν δεν ήταν καλά, καμία δεν έριξε. Με πέταξαν έξω στην τελευταία βολή και καμία δεν ξαναέριξε. Το πιστεύω πως αν είχα άλλη μία ευκαιρία, θα ήμουν στην οχτάδα και μετά θα ήμουν πολύ διαφορετική. Ήταν χαμηλό το επίπεδο, με 64 μέτρα να πάρεις Ολυμπιακό μετάλλιο... Ήμουν σίγουρη πως μπορούσα να τα ρίξω, σίγουρη. Είμαι στη φάση που αν μου δώσεις τώρα ένα ακόντιο θα στα ρίξω.

Δεν πειράζει… Εμπειρία και αυτό.

tzegnko

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον εαυτό μου, γιατί ξέρω ότι έδωσα το 100% κι ας το έκανα με λάθος τρόπο. Τα έδωσα όλα και αυτό μου βγήκε. Τελείωσε, αύριο είναι μία καινούργια μέρα.

Με τον κόουτς ξενερώνουμε γιατί ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Στεναχωριέται κι αυτός, στεναχωριέμαι κι εγώ και περιμένουμε τη στιγμή που θα βγει. Γιατί κάπου θα βγει.

Τώρα χαίρομαι γιατί άρχισα να βρίσκω τον εαυτό μου, χαίρομαι πολύ. Χαίρομαι που η οικογένειά μου ήταν εδώ, όλη η οικογένειά μου και τους είχα δίπλα μου πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση.

Δεν είναι λίγο, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Απλά αν ξέρεις πως έχεις κι άλλο, πως μπορείς να το κάνεις, γιατί δεν περιμένω από μένα πράγματα που δεν μπορώ να κάνω…».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα