Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Με ρεκόρ εικοσαετίας η Ελλάδα στη Γλασκόβη

Newsroom
Ο Μίλτος Τεντόγλου σε άλμα στο ΣΕΦ

bet365

Με τη μεγαλύτερη αποστολή μετά το 2004, θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης.

Με τη μεγαλύτερη αποστολή μετά το 2004, θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης (1-3 Μαρτίου).

Το 2004 στη Βουδαπέστη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η εθνική ομάδα αριθμούσε 19 άτομα (πέντε αθλητές και 14 αθλήτριες). Με την πολιτική της μείωσης του αριθμού συμμετοχών που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια η World Athletics, αυτό το νούμερο μοιάζει απλησίαστο ακόμα και για τις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος.

Έτσι, από το 2004 και μετά, η μεγαλύτερη ελληνική αποστολή ήταν αυτή των εννέα ατόμων στο Μπέρμιγχαμ το 2018, την οποία ισοφαρίζει τώρα στη διοργάνωση της Γλασκόβης.
Μετά την εκκαθάριση στο Ranking, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2024 ο ελληνικός στίβος θα εκπροσωπηθεί με εννέα αθλητές και αθλήτριες, μολονότι τα όρια πρόκρισης που είχε θεσπίσει η World Athletics ήταν ψηλότερα κι από αυτά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Είναι οι Κώστας Δουβαλίδης (60μ. εμπ.), Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Γιάννης Νυφαντόπουλος (60μ.), Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν), Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ. εμπ.), Τατιάνα Γκούσιν (ύψος), Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (60μ.)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα