Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Εννέα τίτλοι θα περάσουν σίγουρα σε νέα χέρια

Πηνελόπη Γκιώνη
Η Γιούλιμαρ Ρόχας στο 6ο άλμα «έγραψε» 15.08μ. και από την 8η θέσγη βρέθηκε στην κορυφή για το 4ο διαδοχικό της χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν σε παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Λίγα μόνο 24ωρα πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 1-3 Μαρτίου, οι φαν του αθλήματος ήδη κάνουν τις σκέψεις τους για όσα πρόκειται να γίνουν στην Emirates Arena.

Με βάση τις λίστες συμμετοχών που έχουν δημοσιευτεί για το ερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (1-3/3) αλλά και όσα γνωρίζαμε ήδη, ορισμένοι τίτλοι δεν θα έχουν υπεράσπιση αφού οι νικητές της προηγούμενης διοργάνωσης του Βελιγραδίου αποφάσισαν να μην κατέβουν στη Γλασκόβη. Δεδομένου πως είναι Ολυμπιακή χρονιά, είναι σύνηθες να βλέπουμε σταρ να αποφεύγουν τον κλειστό ή να κάνουν μόνο ένα πέρασμα αφού έχουν στόχο την απόλυτη ετοιμότητα και την κορύφωση για τον ανοιχτό και συγκεκριμένα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη Γλασκόβη, εννέα αγωνίσματα θα έχουν νέο παγκόσμιο πρωταθλητή ή νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια. Πιο συγκεκριμένα, στους άνδρες ο Ιταλός Μαρσέλ Τζέικομπς απουσιάζει και άρα το 60άρι των ανδρών θα έχει νέο Βασιλιά ενώ το ίδιο ισχύει και για το έπταθλο αφού ο Καναδός Νταμιάν Γουόρνερ επέλεξε να αφήσει τη διοργάνωση.

Στις γυναίκες υπάρχουν περισσότερες απουσίες, με αυτές των Γιούλιμαρ Ρόχας στο τριπλούν και Ιβάνα Σπάνοβιτς στο μήκος να είναι ίσως οι πιο βαρύγδουπες. Το ίδιο ισχύει και στη σφαιροβολία, με την Οριόλ Ντονγκμό από την Πορτογαλία. Στα δρομικά αγωνίσματα, όπως και στους άνδρες, το 60άρι των γυναικών θα έχει νέα νικήτρια αφού η Ελβετή Μουτζίνγκα Καμπούτζι δεν είχε στο πλάνο της τη διοργάνωση ενώ θα συμβεί το ίδιο και στα 400μ, με τη Σονάι Μίλερ Ουίμπο από τις Μπαχάμες να απουσιάζει. Η Αμερικανίδα Ατζι Γουίλσον έχει αφήσει το δικό της κενό στο 800άρι ενώ η Αιθιόπισσα Γκούνταφ Τσεγκάι αποφάσισε να μην υπερασπιστεί τον τίτλο της στο 1500άρι αλλά να αγωνιστεί στο 3άρι.

Αναφορικά με τις απουσίες αξίζει να τονίσουμε πως οι “βολίδες” από ΗΠΑ και Τζαμάικα, ΣακΚάρι Ρίτσαρντσον, Σέρικα Τζάκσον, Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις και Ελέιν Τόμπσον Χέρα, θα απουσιάσουν επίσης όπως και η ρέκορντγουμαν Φέιθ Κίπγιεγκον. Στη λίστα με τις απουσίες είναι επίσης ο Ιταλός σταρ του ύψους, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, και ο κορυφαίος δρομέας των αποστάσεων από τη Νορβηγία, Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν όπως και οι δύο δρομείς που σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο 800άρι, άρες Κίλι Χόντγκινσον (Βρετανία) και Αθινγκ Μου (ΗΠΑ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα